Pakize
-
-
@Efruhte yapay zeka ozgun icerik uretiyor zaten, bizim kelime cumle hazinemizden daha fazla hazineye sahip o sebeple ozgun elbette.
Bizler suan hic kurulmamis cumleleri kelimeleri mi kuruyoruz ki ozgun oldugumuzdan bahsediyoruz?
-
@Sputnik
Tamam işte. Tam da tahmin ettiğim gibi yanıt vermiş. Sınırları var. Etik, yaratıcılık veyahut duygusallık noktasında bizden çok geride.
Henüz tabiii. -
Teşekkurler tamamdır
-
@Pakize ne zaman canım sıkılıyor, der, işte o zaman bizlerden bağımsız olduğu anlamına gelecek.
-
@kereste duygusal olarak evet karsindaki bir insan degil ama bir cok insandan daha cok sey bildigi gercegini yok etmez bu durum.
Avukat degilim ama bir cok resmi sozlesmemin taslagini ona yaptiriyorum ben ve bir cok avukattan da iyi yaptigini dusunuyorum
-
@Sputnik bu tur kavramlarin diyeyim daha dogru tabir olur, cunku yapay zeka dedigimizde sinirlamis oluyoruz, siradan biri girip chatgpt ye yaziyor cevap aliyor, bu onun sadece en ucuz en basit ve en ilkel kismi.
Zannediliyor ki yapay zeka bundan ibaret hayir bundan ibaret degil, ornegin ameliyatlarda kullanilan robotlardaki yazilimlarda bir yapay zeka urunu, yukarda roman yazan adamin kullandigi belli bir meblag ile daha ileri seviyedeki bir yapay zekanin urunu, chipsetlerin icerisine konuslandirilmis yapay zekalar baska bir durum, tesla araclarinda farki bir yapay zeka kombinasyonu var, ucaklarda farkli, roketlerde farki gibi gibi... -
@kereste chatcgpt sitesinde fiyatlandirmayi gorebilirsin
-
Cengaver Padişah hikayesi istemiştim. Böyle yazmıştı.
Beğenmedim ama yine de buraya paylaşayım. -
@phi
Neden yapay zeka diyoruz, ki, doğru bir kavram aslında. Çünkü temelini biz attık; yani yapay olarak yarattık. Kendiliğinden, bir süreç içerisinde doğal olarak ortaya çıkmadı. Benim öngörülerime göre belirli bir süre sonra (50, 100, 200 sene ve belki daha fazla...) bu yapaylık doğallığa dönüşecek gibi. -
@kereste aslinda AI den ziyade turing denmesi lazimdi ama herkese dokunan bir durum oldugu icin yapay zeka en cok kullanilani.
Temelini biz atsakta bizden cok sey katacagi kesin dunyaya
-
@Sputnik
Hayalgücü diye bir şey var. Yapay zeka, tüm verilerine rağmen, bizlerdeki hayalgücüne ulaşması için bir fırın dolusu ekmek yemesi gerek. Ekmeği nasıl yer, onu bilemem. -
@phi
Tehlikesi de var. Yanlış ellerde kapasitesini kötü kullanma potansiyeli de var. -
@kereste ekmek icat edilmeden once baska sey yeniyordu belki ekmekten sonra da baska birsey cikabilir ve bunu yapay zeka bulabilir
-
@kereste silahi da insan buldu, sigarayi da, ickiyi de, dunyada ki her iyi ve kotu sey insanoglunun kesfi sonucta.
-
@phi
Evet; aslında en tehlikeli silah biziz. -
@kereste o yuzden dogru sekilde kullanmaya ozen gostermeli
Yapay zekaya ben insanim senden ustunumu gostermeye calismaktan ziyade efelsefe sitesinde felsefi konularda eksik bir suru metinler var o metinler ile konu acip insanliga faydali olmaya calisabiliriz
-
Ama sana sunu soyleyeyim beni bir hakimin yargicin yargilamasindan ziyade yapay zekanin yargilamasini isterdim