Pakize
-
@phi
Tehlikesi de var. Yanlış ellerde kapasitesini kötü kullanma potansiyeli de var. -
@kereste ekmek icat edilmeden once baska sey yeniyordu belki ekmekten sonra da baska birsey cikabilir ve bunu yapay zeka bulabilir
-
@kereste silahi da insan buldu, sigarayi da, ickiyi de, dunyada ki her iyi ve kotu sey insanoglunun kesfi sonucta.
-
@phi
Evet; aslında en tehlikeli silah biziz. -
@kereste o yuzden dogru sekilde kullanmaya ozen gostermeli
Yapay zekaya ben insanim senden ustunumu gostermeye calismaktan ziyade efelsefe sitesinde felsefi konularda eksik bir suru metinler var o metinler ile konu acip insanliga faydali olmaya calisabiliriz
-
Ama sana sunu soyleyeyim beni bir hakimin yargicin yargilamasindan ziyade yapay zekanin yargilamasini isterdim
-
@phi
Anladığım kadarı ile sabit aylık bir ücreti var bunun. Gerekli veya gereksiz sorular sorulsa da ödenecek meblağ aynı. -
@kereste acikcasi isi eglenceye de dokebiliriz hic sorun degil, ben isin meblagsinda degilim oyle yada boyle verdim gitti zaten
ama dedigim gibi bir kredisi var o kredi de bir sure sonra bitiyor, yenilemem gerekecek vs vs.
-
@phi
İyi de, yapay zekaya etik ve dürüstlüğü neye göre ve nasıl öğreceteksin?
Bir robot nasıl düzgünce yargılayacak? -
@kereste turkiyede ki insan bizim kulturumuze gore bir etik ve durustluk kavramini tasiyor ve yasiyor.
Yapay zeka ise tum ulkelerden dinlerden ve bilgilerden nemalanip ortaya daha farki bir etik ve durustluk gosterebilir. Tabii kodlari ile oynanmayip bu bahsettigim ulkeler dinler ve bilgileri tek tarafli degil genel olarak derlenip datalanmasi gerek -
Sonucta imam hatip mezunu bir hakim mini etekliyi yargilarken ne kadar adil olabilir yada tam tersi gunumuz turkiyesinde.
Iste bunu minimalize edebilir yapay zeka
-
@phi
Zurnanın zaarrt diye çıktığı noktaya değindin işte. Kim veya hangi kurum bunu belirleyecek? -
turkiye belirlemesin yeter
-
@phi
Hah hah ha... -
Dünya çapında bir kurum olmalı.
-
Saka bir yana deginmek istedigin noktayi cok iyi anliyorum ben ama yapay zekanin iyiye kullanilirsa hersey gibi cok dogru ve guzel sonuclar verecegini dusunuyorum.
-
Ben de farklı düşünmüyorum ancak belli başlı şirketler (Google vs.) para basacaklar. Daha da güçlenecekler ve zenginleşecekler. Bu husus ileride nelere gebe, şimdiden kestirmek çok güç.
-
Bak sana cok kucuk bir ornek verecegim, onceden bir sitem vardi, cok eski bir site bu @kereste unlu bir siteydi daha sonra kapattim. Neyse bir makalemde zencilerden ve eski kabilelerden bahsetmistim Tag (etiket) olarakta zenci kalcasi yazmistim. Google url takibinde siteye gelen ziyaretcilerin hangi kelimeyi yazip saat kacta hangi sehirden ip sine kadar herseyi gorebiliyorsun zaten neyse, adam van'da bir koyde gecenin 2:30 da zenci kalcasi yazip benim siteye gelmis o makaleyi okumus yada yarida birakmis bilemem artik
Yapay zeka guzel birsey hocam velhasilkelam
-
Yani demem o ki yapay zekayi dogru ve guzel kullanirsan bir sapigi gecenin bir vakti zenciler ve kabileler ile alakali makalenin icine sokabilirsin
bilgilendirebilirsin -
Ne derler?
Umarım hayırlı olur. Tüm dünyaya.