Pakize
-
@phi Şimdi benim telefon açık ama kimseyle konuşmuyorum, boştaki telefon aracılığıyla ne konuştuğumu öğreniyorlar mı? Eğer öyleyse gerçekten çok garip. Yakında ülkeye cumhurbaşkanı bulamayız.
-
@Sputnik
Senin nerede olduğunu biliyorlar, bu kesin. -
@Sputnik elbette dinleniyorsun yani dinlenmek istenirsen dinlenirsin ama zaten kullandigin android yada ios chipsetleri senin gunluk rutinlerindeki konusmalarda gecen belli basli kelimeleri alip onlarin reklamlarini sana gosteriyor bu sadece dinleme degil kullandigin applicationlarin ozellikleri ile de alakali.
instagram twitter google yandex gibi firmalar bu datalara sahip ve reklamlamalari buna gore yapiyorlar.
Bu reklam kismi iste sen ben gibi onemsiz kisiler icin kullanilan bir durum, daha onemlileri icin kullanilan baska AI ler vardir
-
korkma cia yada fbi pesinde degildir o kadar onemli biri oldugunu dusunmuyorum
-
Ama sunu diyeyim istedigin kadar proxy kullan, fake email kullan, kendini gizlemeye calis o bu bulunmak istedikten sonra her turlu bulunursun
biraz daha korkutayim seni
-
@phi Bizim, diğer ikinci ve üçüncü dünya ülkelerinin Ulusal güvenliği delik deşik olmuştur.
-
@Sputnik sonucta telefon ile yaptigin herseye ulasabiliyorlar yada bilgisayar ile yaptigin herseye.
-
internet diyelim daha dogru olsun internet ile yaptigin herseyde iz birakirsin
darkweb haric
-
-
@phi
Neden darkweb hariç? -
Şunu buldum:
Dark web, Google gibi arama motorları aracılığıyla bulamayacağınız, internetin gizli bir alanıdır. Ağ büyük ölçüde kontrolsüz olduğundan suçlular bunu kendi planları için kullanıyor. Buna yalnızca Tor tarayıcı gibi özel bir yazılımla erişebilirsiniz. -
Hocam suan kullandigimiz internetteki kisitlamalar yetersizdir, bunu da milletler zaten istemiyor. Istemedigi icin izlenilebilirligi olsun istiyorlar. Bu sebeple herhangi bir durumda senin ip vs verilerini sakli tuttuklarini soyluyorlar.
Darkweb isin daha cetrefilli tarafi darkweb de ayak izin olmaz, suan kullanilan algoritmalar orda yok, daha rahat hareket edebilirsin ama sinirli sekilde tabii herkesin coplugu farklidir -
Bizim turklerin kafasinda sey var proxy kullandim, iste mozilla kullandim ben gorunmezim kimse bulamaz edemez
Yersen yani oyle birsey yok sonucta o proxye gidene kadar izledigin bir yol var, modemin var, kurdugun ilk baglanti var var oglu var yani
Neyse derin konular bunlar. Rahat olun burda ama hic kimse ama hic kimse bilgilerinize ulasamaz.
-
Almanca bilenler için iliştireyim...
Darknet ve Deep Web:
https://www.bsi.bund.de/DE/Themen/Verbraucherinnen-und-Verbraucher/Informationen-und-Empfehlungen/Darknet-und-Deep-Web/darknet-und-deep-web_node.html -
@Pakize darkweb nedir? ne icin kullanilir? darkwebde kisi bilgilerine ulasmak mumkun mu?
-
Darkweb, genellikle internetin gizli ve anonim bir bölümünü ifade eder. Bu alan, geleneksel arama motorlarıyla erişilemeyen siteleri ve içerikleri barındırır. Darkweb'e erişim genellikle özel yazılımlar, en yaygın olanı Tor (The Onion Router) gibi araçlar kullanılarak sağlanır. Tor, kullanıcıların internet üzerinde kimliklerini gizlemelerine ve anonim olarak gezinmelerine olanak tanır.
Darkweb'in Kullanım Alanları:
-
Anonim İletişim: Gizlilik arayan bireyler, özellikle otoriter rejimlerde yaşayan kişiler, güvenli iletişim ve bilgi paylaşımı için darkweb'i tercih edebilir.
-
Özgürlük ve Bilgi Paylaşımı: Sansür altında olan bilgiler ya da makaleler burada paylaşılabilir.
-
Yasal ve Yasal Olmayan Ticaret: Darkweb'de yasal ürünlerin satışı yapılmasının yanı sıra uyuşturucu, silah, sahte kimlikler gibi yasadışı ürünlerin de ticareti yapılmaktadır.
-
Hack ve Bilgi Hırsızlığı: Bazı kullanıcılar, siber suçlar ve bilgi hırsızlığı yapmak amacıyla darkweb’i kullanabilir.
Kişi Bilgilerine Ulaşma:
Darkweb’de kişisel bilgilere ulaşmak mümkündür, ancak bu çoğunlukla yasa dışı yollarla veya korsanlık yoluyla elde edilen bilgilerle sınırlıdır. Kişisel verilerin satışı, siber suçlular tarafından gerçekleştirilebilir. Özellikle veri ihlalleri sonucu elde edilen bilgiler (örneğin, kredi kartı bilgileri, kimlik numaraları) darkweb’de alınıp satılabilmektedir.
Darkweb'de gezinmek, güvenlik riskleri, yasal sorunlar ve etik kaygılar doğurabileceğinden dikkatli yaklaşılması gereken bir konudur. Daha genel anlamda, darkweb'in birçok yönü karanlık ve tehlikeli olabilir, bu nedenle bu alanda yapılan eylemlerin sonuçları iyi bir şekilde değerlendirilmelidir.
-
-
@phi, sonuçta ülkelerin gizli birimlerinde her türlü teknik imkan var. Haliyle her noktaya ulaşma imkanına da sahipler.
-
@kereste ama bu herkesin elinde degil burada az cok internet ve genis bilgiye sahip insan ulasabiliyor. darkwebde ise belli kesim.
-
Bu arada Pakize'ye her konu basligi altinda soru sorabilirsiniz sadece kendi basligi altinda degil
-
@phi
Ülkelerin gizli servislerinden bahsetmiştim. Bunlar dark web´i istedikleri gibi arayabilirler. Değil mi?