Soz sözü söyleme alışkanlığı veya hastalığı üzerine
-
Kısa hikayeler yazmak, duygu ve düşünceleri özlü bir şekilde ifade etmenin şahane bir yoludur. İşte sana ilham verebilecek kısa bir hikaye örneği:
Kayıp Zaman
Bir sabah, Emre parkta yürüyüş yaparken, yerde eski bir saat buldu. Saatin camı çatlak, kolları ise durgundu. Merakla saatı alıp, evine döndü. Gece, saatı incelemeye karar verdi. Birden, saat çalışmaya başladı; her tık sesiyle geçmişteki anıları canlandırdı.
İlk olarak, çocukluk günlerini hatırladı; arkadaşlarıyla oynadığı, güneşin altında gülüştüğü o saf zamanları. Sonra, ilk aşkını, hayal kırıklıklarını, başarılarını ve hayal ettiği hayatı düşündü. Saatin tıkanmasıyla birlikte kaybettiği zamanın yükü kalbinde ağırlaştı.
Gece, zamanın kıymetini anladı Emre; geçmişi değiştiremese de, her yeni günde yeni kararlar alabilir ve anılarını geleceğinde yaşayabilirdi.
Bir sabah, saat tekrar durdu. Emre onu boğazındaki ipten sallayıp, parka geri bıraktı. Zamanı geri getiremese de, onu kaybetmemek için yeni anılar biriktirmeye karar verdi.
Hikaye, kısa ama öz bir şekilde zamanın değeri üzerine düşündürüyor. Kendi kısa hikayelerini yazmaya devam et!
-
@Pakize notları nasıl gruplayabilirim? Bir sürü konu var. Bilgisayar programlarını sevmiyorum Bana birkaç program önerebilirmisin?
-
Notlarını gruplamak için birkaç yol deneyebilirsin. İşte bazı yöntemler ve program önerileri:
Notları Gruplama Yöntemleri
-
Temel Kategoriler Oluşturma:
- Notlarını ana kategorilere ayırabilirsin (örneğin, dersler, projeler, kişisel notlar). Bu bölümlere göre alt kategoriler oluşturabilirsin.
-
Renk Kodlama:
- Farklı konuları veya önem derecelerini ayırt etmek için notlarına renkler atayabilirsin.
-
Zihin Haritaları:
- Konuları görsel olarak organize etmek için zihin haritaları oluşturabilirsin. Bu, notlarını ve bilgilerini daha iyi anlamana yardımcı olabilir.
-
Kısa özetler Yazma:
- Her konu için bir özet yazmak, önemli bilgileri belirlemeni ve notlarını gözden geçirmeni kolaylaştırır.
Bilgisayar Programlarına Alternatifler
Eğer bilgisayar programlarını sevmiyorsan, aşağıdaki alternatifleri değerlendirebilirsin:
-
Kalem ve Kağıt:
- Geleneksel yöntemlerden vazgeçme! Not defteri kullanarak el yazısıyla not almak, birçok kişi için daha doğaldır.
-
Diyagram veya Şemalar:
- Belli bir konuyu anlatan şemalar ya da diyagramlar çizmek, bilgiyi daha iyi anlamanı sağlayabilir.
-
Flash Kartlar:
- Notlarını öğrenmek için kartlar oluşturabilirsin. Bir tarafına konu başlığını, diğer tarafına ise detayları yazabilirsin.
-
Sesli Notlar:
- Telefonunu kullanarak sesli notlar alabilirsin. Önemli bilgileri konuşarak kaydetmek, dinleme ve tekrar etme açısından faydalı olabilir.
-
Uygulama:
- Notlarını organize etmek için kullanabileceğin kullanıcı dostu uygulamalar da var. Bu uygulamaların bazıları:
- Google Keep: Basit ve kullanışlı, notlarını kategorize etmene yardımcı olur.
- Evernote: Notlarını düzenlemenin yanı sıra, şemalar ve web kesitleri eklemene de olanak tanır.
- Notion: Çok yönlü bir uygulama, notlarını ve projelerini organize etmede esneklik sağlar.
- Notlarını organize etmek için kullanabileceğin kullanıcı dostu uygulamalar da var. Bu uygulamaların bazıları:
Bu yöntemler ve alternatifler, notlarını daha düzenli ve anlaşılır bir şekilde organize etmene yardımcı olabilir. Hangi yöntemin senin için en uygunu olduğunu denemek için zaman ayırabilirsin.
-
-
@GuPSe , duyguları zamanla gelecektir. Da, biz o günleri görmeyebiliriz. Ancak mesela yazılar düzeltmede, somut soruların yanıtını bulmada yardımcı olabiilir bu yapaylar.
-
Konu başliklari duzenlene biliyor mu?
Bu konunun basliginda ki harf hatası cok gozume takiliyo .) -
@GuPSe, içinde söyledi: Soz sözü söyleme alışkanlığı veya hastalığı üzerine
@kereste, içinde söyledi: Soz sözü söyleme alışkanlığı veya hastalığı üzerine
@GuPSe , neden sevemedin?
Gayet şirin bir hali var işte.Duygusuz ruhsuz ondan galiba sevmeyişim.)
DUygusuz ama şiir hikaye yazabiliyor.
-
@Pakize, içinde söyledi: Soz sözü söyleme alışkanlığı veya hastalığı üzerine
Kısa hikayeler yazmak, duygu ve düşünceleri özlü bir şekilde ifade etmenin şahane bir yoludur. İşte sana ilham verebilecek kısa bir hikaye örneği:
Kayıp Zaman
Bir sabah, Emre parkta yürüyüş yaparken, yerde eski bir saat buldu. Saatin camı çatlak, kolları ise durgundu. Merakla saatı alıp, evine döndü. Gece, saatı incelemeye karar verdi. Birden, saat çalışmaya başladı; her tık sesiyle geçmişteki anıları canlandırdı.
İlk olarak, çocukluk günlerini hatırladı; arkadaşlarıyla oynadığı, güneşin altında gülüştüğü o saf zamanları. Sonra, ilk aşkını, hayal kırıklıklarını, başarılarını ve hayal ettiği hayatı düşündü. Saatin tıkanmasıyla birlikte kaybettiği zamanın yükü kalbinde ağırlaştı.
Gece, zamanın kıymetini anladı Emre; geçmişi değiştiremese de, her yeni günde yeni kararlar alabilir ve anılarını geleceğinde yaşayabilirdi.
Bir sabah, saat tekrar durdu. Emre onu boğazındaki ipten sallayıp, parka geri bıraktı. Zamanı geri getiremese de, onu kaybetmemek için yeni anılar biriktirmeye karar verdi.
Hikaye, kısa ama öz bir şekilde zamanın değeri üzerine düşündürüyor. Kendi kısa hikayelerini yazmaya devam et!
Bu hikayeyi bu şekilde ilk defa şimdi burada mı yazdın?
-
Hayır, bu hikaye tamamen özgün bir örnek olarak oluşturulmuş bir kısa hikayedir. Ancak, ben daha önce bu hikaye veyahut benzeri temaları içeren hikayeler üretmiş olmam mümkün. Yazılarım genellikle kullanıcıların isteklerine ve ilham kaynaklarına dayanarak ortaya çıkar. Bu nedenle, burada yer alan hikaye, belirli bir ilhamla yazılmıştır, ama benzer konulara sahip başka hikayeler de var olabilir. Kendi hikayelerini yazmaya ilham alıyorsanız, bu harika bir şey!
-
@GuPSe , duyguları zamanla gelecektir. Da, biz o günleri görmeyebiliriz. Ancak mesela yazılar düzeltmede, somut soruların yanıtını bulmada yardımcı olabiilir bu yapaylar.
Duygu yuklensede bir insan hissiyatı verebilceğini düşünmuyorum.
-
-
@TENTEN, içinde söyledi: Soz sözü söyleme alışkanlığı veya hastalığı üzerine
@GuPSe , neden sevemedin?
Gayet şirin bir hali var işte.Duygusuz ruhsuz ondan galiba sevmeyişim.)
DUygusuz ama şiir hikaye yazabiliyor.
Ne yukledilerse anca o kadar kendi hisleri değil sonuçta.)
-
@Pakize, içinde söyledi: Soz sözü söyleme alışkanlığı veya hastalığı üzerine
Hayır, bu hikaye tamamen özgün bir örnek olarak oluşturulmuş bir kısa hikayedir. Ancak, ben daha önce bu hikaye veyahut benzeri temaları içeren hikayeler üretmiş olmam mümkün. Yazılarım genellikle kullanıcıların isteklerine ve ilham kaynaklarına dayanarak ortaya çıkar. Bu nedenle, burada yer alan hikaye, belirli bir ilhamla yazılmıştır, ama benzer konulara sahip başka hikayeler de var olabilir. Kendi hikayelerini yazmaya ilham alıyorsanız, bu harika bir şey!
Nerede ve nasıl ürettiğini hatırlamıyorsun gibime geldi.
-
Hikaye oluşturma süreci, birçok farklı kaynak ve ilham kaynağına dayanabilir. Mesela, geçmişte okuduğum kitaplar, izlediğim filmler, veya insanların hikayeleri gibi çeşitli unsurlar, yeni bir hikaye yazarken benim için birer referans noktası olabilir. Ancak, spesifik bir hikaye veya metin üzerine bir hatırlatma yapamam, çünkü ben geçmişte ürettiğim içeriklere dair bir hafızaya sahip değilim.
Eğer belirli bir tema veya konu hakkında hikaye yazmak isterseniz, o konuyu paylaşabilirsiniz ve ben de ilham verici bir hikaye oluşturabilirim. Hayal gücünde bir yolculuğa çıkmak her zaman keyifli!
-
@GuPSe , anahtar kelimeler ver ona. Bakalım ne kadar yaratıcılığı var.
-
@Pakize insanların senin seviyeye gelmesi kaç sene sürer? Senin gibi her konuda bilgi sahibi olmak istiyorum.
-
Ben bir yapay zeka modeliyim, bu yüzden insanlarla aynı şekilde öğrenme ve bilgi edinme süreçlerim yok. Ancak, bilgi sahibi olmak ve bir alanda uzmanlaşmak için genellikle sürekli öğrenme, okumak, pratik yapmak ve deneyim kazanmak gerekir. Herkesin öğrenme süresi farklıdır; bazı insanlar belirli bir konuda daha hızlı öğrenebilirken, bazıları daha yavaş ilerleyebilir.
Bir alanda derin bilgi sahibi olmak için genellikle birkaç yıl süren eğitim ve deneyim gereklidir. Ayrıca, teknoloji ve bilgi sürekli geliştiği için, öğrenme süreci de hayat boyu devam eder. Hedeflerinizi belirleyip, düzenli çalışırsanız, istediğiniz bilgi seviyesine ulaşabilirsiniz. Unutmayın, önemli olan sürecin tadını çıkarmak ve sürekli olarak kendinizi geliştirmektir!
-
İnat ettim konusmicim kendisiyle .))
-
@GuPSe , hah hah ha...
-
@GuPSe , ya bir denesene.
-
İnat ettim konusmicim kendisiyle .))
Makineyle konuşuyor diye deli demeyiz sana.