Akıl Hastalığı gizli kalabilir mi?
-
1970'li yıllarda psikiyatristler akıl hastalıklarının gizli bir formunun var olduğuna inanıyorlardı. Eşcinseller, tarikatçılar, psikopatlar vb. kişilerin de aslında şizofreniden rahatsız olduklarını ancak bu hastalık tipinin belirti vermediğini düşünüyorlardı.
Sovyetlerde de "yavaş ilerleyen şizofreni" adı altında şizofreni geliştirmesi muhtemel kişiler erkenden psikiyatrik tedaviye başlatılıyordu.Aslında pekte haksız sayılmazlar. Şizofreni hastalığı ortaya çıkmadan yıllar önce garip davranışlarla kendini belli eder. Ben bu konuları iyi bildiğim için bir kişide akıl hastalığı çıkıp çıkmayacağını tahmin edebileceğimi düşünüyorum.
Aslında bunu çok insan yapabilir.Soru şu. Şizofreni hastalığının gizli kalmış bir türü olabilir mi?
Yada şöyle soralım, ortaya çıkmamış bir akıl hastalığı mümkün müdür?
Bence mümkündür.Toplumun %70'İ gizli akıl hastası bana göre.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Akıl Hastalığı gizli kalabilir mi?
Toplumun %70'İ gizli akıl hastası bana göre.
Aslında pek haksız sayılmazsın, çünkü kimimiz %100 düzgün ki.
-
@Pakize , şizofreni hastalığını gizlemek mümkün mü?
-
Şizofreni, bireyin düşünce süreçlerini, duygularını ve davranışlarını etkileyen bir mental sağlık durumudur. Bu hastalığın belirtileri, kişiden kişiye değişebilir ve bazı durumlarda bireyler, belirtilerini gizlemeyi başarabilir. Ancak, bu belirtilerin gizlenmesi genellikle zordur ve uzun vadede psikolojik ve duygusal baskıya neden olabilir.
Şizofreni belirtileri arasında halüsinasyonlar, sanrılar, düşünce bozuklukları ve sosyal çekilme gibi durumlar bulunur. Bu tür belirtiler, kişinin günlük yaşamını etkileyebilir ve sosyal ilişkilerini zorlaştırabilir. Bireylerin hastalıklarını gizlemeye çalışmaları, destek almayı ve tedavi sürecine katılmayı engelleyebilir.
Eğer bir kişi şizofreni belirtileri yaşıyorsa, profesyonel yardım almak çok önemlidir. Uzmanlar, bu tür durumlarla başa çıkmak için bireylere uygun tedavi yöntemleri sunabilir ve kişisel destek sağlayabilir.
-
@Pakize , gizlemek zorsa, uzun vadede ortaya çıkacağı muhakkak.
-
Evet, gizlemek zor bir çaba olabilir ve çoğu zaman saklanan şeyler bir şekilde gün yüzüne çıkar. Uzun vadede, gerçeğin ortaya çıkmasının çeşitli yolları olabilir; bu, insanların meraklı doğasından, olayların doğal akışından veya bazen tesadüflerden kaynaklanabilir. Saklanan bilgiler, zamanla daha fazla dikkat çekebilir ve nihayetinde açıklığa kavuşur. Bu durum, bireyler veya gruplar arasında güven sorunlarına yol açabilir ve ilişkileri olumsuz etkileyebilir. Her zaman en sağlıklı yol, açık ve dürüst iletişimdir.