Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
-
O kadar geriye gitmeye gerek yok. 8 sene süren İran - Irak savaşı daha taze. Her iki taraf da kendi kayıplarını şehit olarak görüyor. Çünkü başka türlü halkı ölmeye ve öldürmeye teşvik etmek çok zordur. En başta şiyasetçiler, diktatörler ve hükümdarlar bunu gayet iyi bilir ve kullanır.
-
- yüzyılın en uzun süren konvansiyonel savaşıdır İran - Irak Savaşı. Kazananı ikisi de olamamış, milyon kaybin üzerine günümüzdeki konumlarını belirlemistir. Bu sebeple bu yakin tarihli örneği vermedim. Düşüncelerinize tüm kalbimle katılıyorum.
-
@Şahaste bence hepsi arafta kaldi bekliyorlar helallik icin
-
kimin şehit olduğunu Allah bilir, sonuçta bunun kararını biz vermeyeceğiz, ama inananlar için böyle bir hukuk Allah ile müslümanlar arasında var, yüce yaratan böyle bir hak vaaz etmiş müslümanlara.
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
kimin şehit olduğunu Allah bilir, sonuçta bunun kararını biz vermeyeceğiz, ama inananlar için böyle bir hukuk Allah ile müslümanlar arasında var, yüce yaratan böyle bir hak vaaz etmiş müslümanlara.
Böyle garip gurup bir tanrı gerçek olamaz. Ne demek dilediğini şehit sayıyor da diğerlerini insan yerine koymuyor? Burada açık bir haksızlık var.
Doğrusu cennet, cehennem, şehitlik filan bunların tamamı masaldır.
Hem insanların son nefesini nasıl vereceğine kendi karar veriyor hem de bazılarını şehit sayıp onlara torpil geçiyor. Burada mantıksızlık var. -
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
Söylediklerin "insanların çoğunu cehennem de yakmak için yarattık" ayetini hatırlattı. İnsanların çoğu cehennem de yanarken ayrıcalıklı bir kesimin cennetten onları izlemesi filan aynı korku filmi gibi. Tabi inançlı birisi için öyle. Şahsen dindar olsaydım böyle bir kötülüğe inanamazdım. Çok saçma ve adaletsizce.
İnsanları yakmak için yaratmış. Ne suçu var bu insanların? Bu dine bu şekilde nasıl inanabiliyorsunuz? Bence çok saçma bir inanç bu.
-
@phi cevabınız için teşekkürler peki irade sahibi bir birey için belirsizlik en büyük ceza değil midir?
-
@Prens-Ernak , madem Allah´ın biliyor, o zaman sen neden bilmediğin şeye cevap veriyorsun?
Onu çağırmak hiç aklına gelmiyor mu?
Bu tip soruların cevaplarını sizler değil, kendisi gelip yanıtlasın. En doğrusu budur. Bekliyorum kendisini. -
-
@Prens-Ernak Düşüncenize ya da inancınıza referans olarak külli irade / cüzi iradeyi gösterebilir miyiz?
-
@Şahaste bazen irademiz disinda belirsizlik yasariz, bunlar kendi elimizde olmayan bizi ansizin yakalayan sebepli yada sebepsiz sekillerde olabilir.
Ceza kismina gelince inanmiyorum, iyi yada kotu olarak yasiyoruz hayati.
-
@kereste tanrilar cildirmis olmali
-
@phi , olacak o kadar. Zibil gibi tanrı(lar) var, alayı da düzgün olacak değil ya. Bilhassa sözde kutsal kitap gönderdiğini iddia eden tanrıların akıl sağlığı yerinde değil zaten. 3 yaşındaki çocuklar gibi triplere giriyorlar.