Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
-
@Prens-Ernak , Hrıstiyanlar şirk koşuyormuş..muş. İsa gelecekmiş..miş.
Nerenden uydurdun bunları?
Şirk koşan ve laftan anlamayan sizler olmayasınız!
Milyar dedin, sana öyle olmadığını gösterdik.
Hrıstiyanlar ve elbette Museviler SIZDEN önce vardı. O vakitlerde İslam´ın İ´si okunmuyordu. İslam adına hiçbir şey yoktu, ki eldeki tüm kanıtlar böyle olduğunu gösteriyor. Yani piyasada olanları SIZLER onlardan çaldınız ve sonradan kendinize mal ettiniz/ediyorsunuz ve sahipleniyorsunuz. Tarihsel olaylar yalan söylemez, ama sizler olmayan/yaşanmayan şeylere inanmayı pek seversiniz.Şunu iyi sindir: İnançlı olanlar, Müslümanlar hariç, senin tanrına (nam-ı dig€r Allah) inanmıyorlar. Hasılı 6 Milyar insan İslam´sa sittiri çekmiş durumda. Afiyet olsun.
Dipnot: Taptığın Arap menşeili tanrının bize ızdırap vermesini bekliyoruz. Çünkü ızdırap lafını ettiğine göre bizlerden nefret ediyor olmalısın. Bu forumda sana benzeyen birisi daha vardı. O da çaktırmadan bizlere kin kusuyordu. -
@house, içinde söyledi: Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
@kereste, içinde söyledi: Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
@Prens-Ernak , yok ya!
Milyarlarca insan inanıyor, o zaman doğru. Öyle mi?
Senin kafan iyi mi, yazılanları okuduğunu zannetmiyorum.Hem Hrıstiyanlar, hem Hindular, hem de Museviler ve diğer insanlar senin Allah`ına inanmıyor. Dünya´da 8 milyar insan var, bunların 6 milyarı İslam´a resti çekiyor. Demek ki neymiş...miş. Rakamlar bir şey ifade etmiyor.
Sana hadis külliyatını izah ettim, ama umrunda değil.
Allah acı ızdırap vermesin...miş. Hadi ızdırap versin de görelim!hiristiyanlar şirk koşuyor olabilir ama bu inançlı oldukları gerçeğini ve menşeilerinin islam olduğu gerçeğini değiştirmez hz isa geldiğinde onların inançlarını düzeltecek zaten. ama dediğim giib onlar inançlı Tanrıya inanıyor.
Hristiyanları billmem ama kürtçü said zırvalarını okuyup da başkalarını şirkle itham etmek. Olsa olsa süzme cehaleti temsil eder. Hiç bir TÜRK, hatta aklı selim müslüman kürt sadinin zırvalarına teveccüh göstermez. FETÖ' cülerin referansı Kürt Said' tir. Ne diyor du Bahçeli? "kürtü sevmeyen Türk değildir. Müslüman değildir." Haklı yani(!) fetöcüler gibi kürt sevici olmak lazım Bahçeliye göre. Zaten Fetoş Gülen, Bahçelinin parti Üstadı Türkeş' e ne diyor du ? "Bu yolu sizeler açtınız, sizlerden öğrendik(paralel devletcilik, tecessüscülük, fişleme, şataj , montaj v.s.)" F.Gülen. Tencere kapak yani bu fetö(kürtçü Saidcilik) ve Bahçeli zekalılık.
Hristiyanların menşei islammışmış.... Kimin temelsiz iddiası? Sözde müslimanın. Siz önce bir faizsiz düzende yaşayın da elalemin şirkciliği kusur kalsın. Sözde aynı inançlı 2 milyar insansınız, faizsiz, enflasyınsuz bir dünya kuramıyorsunuz(şirk koşuyorsunuz)? Bu ne biçim din- iman iddiası? Hem islamla savaş halindesin, hem islamcısın? Şakamısınız siz?
Sabit getirili kar payı bankacılığı icad edip faizin adını kar payı koymakla faizciliğin üstü örtülmez(kafirlik) olmaz. Bu olsa olsa kandırıkçı ulema sahtekarlığı olur. Ticarette kar -zarar olur. Bunu ilkokul çoucğu bile akleder...ben a desem sen b diyecen ne konuşsak boş
-
Hrıstiyanlar ve elbette Museviler SIZDEN önce vardı. O vakitlerde İslam´ın İ´si okunmuyordu. İslam adına hiçbir şey yoktu, ki eldeki tüm kanıtlar böyle olduğunu gösteriyor. Yani piyasada olanları SIZLER onlardan çaldınız ve sonradan kendinize mal ettiniz/ediyorsunuz ve sahipleniyorsunuz. Tarihsel olaylar yalan söylemez, ama sizler olmayan/yaşanmayan şeylere inanmayı pek seversiniz.Şunu iyi sindir: İnançlı olanlar, Müslümanlar hariç, senin tanrına (nam-ı dig€r Allah) inanmıyorlar. Hasılı 6 Milyar insan İslam´sa sittiri çekmiş durumda. Afiyet olsun.
Dipnot: Taptığın Arap menşeili tanrının bize ızdırap vermesini bekliyoruz. Çünkü ızdırap lafını ettiğine göre bizlerden nefret ediyor olmalısın. Bu forumda sana benzeyen birisi daha vardı. O da çaktırmadan bizlere kin kusuyordu.hacı ben sana ızdırap versin demedim, inançsız bir insana ızdırap acı ulaşmasın dedim, çünkü gerçekten insan sığınacak kendinden büyük bir güç arıyor hani siz de o yok ya ondan dedim.
-
Dipnot: Taptığın Arap menşeili tanrının bize ızdırap vermesini bekliyoruz. Çünkü ızdırap lafını ettiğine göre bizlerden nefret ediyor olmalısın. Bu forumda sana benzeyen birisi daha vardı. O da çaktırmadan bizlere kin kusuyordu.önemli olan inançlı olması içinde zerre kadar iman olan cennete eninde sonunda gireceğinin müjdesi var,
islam tebliğ edilmemiş olup yaşayan insanlar akılları ile var ediciyi bulmak ile mesullerdir bu kadar onlar için mesuliyet , onu yaparlarsa inşallah kurtuluyorlar, zaten o kapasite yoksa onlarda hayvanlar gibi birbirleri ile haklarını ödeştikten sonra toprak oluyorlar.
-
@Prens-Ernak , bakıyorum kuru sıkı atmayı seviyorsun. Kafana göre din yorumu yapamazsın. Önemli olan şu: İslam´a inanmayanlar cehennemliktir. Bunu ben demiyorum, bizzat senin tanrın söylüyor.
Diyor ki: "Bana ve Muhammed´e inanmayanlar, cehennemliktir"
Durum şu: Senin dinini senden iyi biliyorum. Hasılı toplamda 6 milyar gavur ve dinsiz/imansız dururken, 2 milyar Müslüman´ın lafı mı olur? -
@Prens-Ernak, içinde söyledi:
hacı ben sana ızdırap versin demedim, inançsız bir insana ızdırap acı ulaşmasın dedim, çünkü gerçekten insan sığınacak kendinden büyük bir güç arıyor hani siz de o yok ya ondan dedim.
Hacılık yapan sensin. Biz sade vatandaşız. Sen sığınacak bir güç arıyor olabilirsin, kendini herkes gibi belleme.
Kaldı ki ızdırap lafını önce sen ağzına aldın, demek ki bizleri ızdırap dolu bir tahtalı köy bekliyor. Bunu dile getirdim, ki Allah´ın zaten bu dünyada ha bire helak (nam-ı diğer katliyam) yapmış zaten. Öbür dünyayı bekleyememiş, sınav var demiş, kendi koyduğu kurala uymamış. İnsanların ölmesini beklememiş, kendisi önceden toptan öldürmüş. Senin tanrın dürüst değil. -
Hükmen şehitlik kavramı uydurmuşlar. Buna göre doğal afetlerde ölenlerin canı çok acıdığı için bunları da şehit ilân ediyorlar. Yani mesela deprem, yangın veya sel gibi afetlerde ölenler hükmen şehitmiş...miş.
Madem böyle, o zaman helak edilen toplumlar da hükmen şehittir. Öyle ya, onlar da tufan, deprem veya yanardağ patlamalarından ötürü acı çekerek ölmüşlerdir. Müslüman dünyası mevzunun nereye gideceğini düşünmeden, onu bunu şehit ilân ediyor. Gel de gülme. -
peki bu dünyada öldükten sonra başka bir hayatınızın olacağına inanıyor musunuz siz
-
peki bu dünyada öldükten sonra başka bir hayatınızın olacağına inanıyor musunuz siz
Yahu, sen anlatıyorsun burada?
Böyle bir soruyu soruyorsan eğer, bu konudaki yazdıklarım dahil diğer forumlardakiler de bir kulağından girmiş, diğerinden çıkmış.
Git abdest al, 24 saat namaz kıl. Tanrının rızasını almak için senede bir kurban/hayvan boğazlayıp katlet. Tam senin gibilere yaraşır. -
Yok hayır. Yok olacaksın. Yok olacağız.
Öbür dünyaya inanmak için aklen ve fiziksel olarak sağlıksız olmak gerekir. Sağlıklı insan öldükten sonra yaşamı olacağına inanmaz ve hatta bunu düşünme gereği bile duymaz.
-
arkadaslar musluman muslumani oldururse ve olen musluman dinini malini canini devletini korurken olurse sehit olur mu olmaz mi soru net? bir musluman var diger muslumani olduruyor ve olen sehit oluyor mu?
-
@phi , mesela 8 sene süren İran ve Irak savaşı güzel bir örnek aslında. İkisi de Müslüman ülke ve ikisi de vatanını korumak için karşılıklı birbirlerini öldürdüler.
İslam dünyasında buna açıklık getirebilecek bir babayiğitin/anayiğitin olduğunu zannetmiyorum. -
Resmi ünvan hayali ünvandan iyidir. Ölen veya yaralanın açısından.
Resmileşrilmişte hiç değilse maddi bir karşılık mükafat var yani...Bu düpedüz ayrımclık aslında. İllede resmi bir şehitlik tanımlanacaksa; normal koşullar haricinde ölen/öldürülen nasıl olursa olsun eşit olmalı. yani maddi bir karşılığı(para ile hizmet harici) olmaksızın ölenler bu kapsama girmeli. Uçak düşünce pilotun ve hostesin dışındaki herkezin niyazi olduğu. Gene misal İmar Bakanlığı-Belediyenin denetimsizliği sonucu depremde ölen niyazi de. Resmi görevli olanların(özel çalışanların dışındaki herkez) şehit ilan edilip maddi olarak diğerlerinden üstün tutulması anayasaya ve insan hakları sözleşmesine aykırı değilmidir?
Hülasa, herkezin şehidi kendine. Bunlar " sadece kendine müslüman" deyiminin de cuk oturduğu bir olaydır resmi şehitlik ünvanı. Birilerine bol keseden sözde şehitlik satıyor, kendilerine gelince maddi şehitlik ikram olunuyorlar?! Kadınların defalarca(10'larca) koruma talebi var. Bunu resmiyetin önlemekle yükümlülüğü var. Buna rağmen sokakta birilerince katledilen kadınlar şehit sayılmıyor. Fakat, sistemin para ile çalışan resmi çalışanı ne koşulda ölürse ölsün şehit. Bu düpedüz insan aklına zul, dogma bir dayatıdır. İnsan sesli düşününce işin ucu te nerelere varıyor değil mi?
-
Halkı dizginlemek ve sakinleştirmek için uydurulmuş bir kavramdır. Başka bir açıklaması yok. Çünkü şehitler cennetlik deyince, şehit ailesi boynu bükük bunu kabulleniyor. Ne protesto, ne eleştiri. Bunları es geçiyorlar.
Mesela TUSAŞ saldırısında ihmal olduğu çok açık. Buna rağmen yakınları ölenlerden ve yaralananlardan bir şey duydunuz mu? Duymazsınız tabii. Yaralananlar da bu arada gazi oluyor ha. Bu da uydurmasyon bir ünvan. -
@Sputnik, içinde söyledi: Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
Yok hayır. Yok olacaksın. Yok olacağız.
Öbür dünyaya inanmak için aklen ve fiziksel olarak sağlıksız olmak gerekir. Sağlıklı insan öldükten sonra yaşamı olacağına inanmaz ve hatta bunu düşünme gereği bile duymaz.
ya başka bir hayat çıkarsa çünkü olabilir, varsa biz şanslıyız , siz de zaten öldükten sonra doğaya karışacaz diyorsunuz, sorun yok bence.
-
@phi, içinde söyledi: Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?
arkadaslar musluman muslumani oldururse ve olen musluman dinini malini canini devletini korurken olurse sehit olur mu olmaz mi soru net? bir musluman var diger muslumani olduruyor ve olen sehit oluyor mu?
müslümanın müslümanı öldürdüğünün tarihte örnekleri vardır, cemel sıffınden başlar Türk devletleri arasındaki öldürmelere kadar gider, elbette iki doğru yok biri haklı bunla ilgili ve bir çok konuda Allah anlaşamadığımız konularda kendisinin karar vereceğini söylemektedir:
Hakkında ihtilâf edip durduğunuz hususlarda kıyamet günü Allah aranızda hükmünü verecektir. Hac Suresi 69. Ayet
ama söz konusu pkk ise öyle bir durum yok, onlar dinsiz zaten pkk yapılanması da öyledir,
hani kandırılıp bilgi eksikliğinden daha çıkan olur Allah affetsin onları deriz, ama yüzde 99,9 u dinsizdir bunların... -
ya başka bir hayat çıkarsa çünkü olabilir, varsa biz şanslıyız , siz de zaten öldükten sonra doğaya karışacaz diyorsunuz, sorun yok bence.
Sorun yok mu? Sen şimdiden dua etmeye başlasan iyi edersin.
Başka hayat çıksa bile, şanslı olduğunu neye dayanarak iddia edbiliyorsun?
Kimbilir belki Deistlerin tanrısı, Arapların uydurma tanrısı olan Allah´ın peşinden gittiğiniz için sizleri orada bir güzel haşlayacak. -
ama söz konusu pkk ise öyle bir durum yok, onlar dinsiz zaten pkk yapılanması da öyledir,
hani kandırılıp bilgi eksikliğinden daha çıkan olur Allah affetsin onları deriz, ama yüzde 99,9 u dinsizdir bunların...Dinsiz olduklarını nereden biliyorsun? Gidip bizzat onlara mı sordun?
Terör örgütüne üye olmaları onların dindar olmalarına engel teşkil etmez, çünkü haklı bir dava uğruna savaş verdiklerini düşünüyorlar. Böyle düşünmeseler, dağa filan çıkmazlar(dı) veya devlete karşı gelmezlerdi. Dağa çıkanlar bilgi eksikliğinden falan orada değiller, davalarına inandıkları için oradalar. Haliyle dindarlık her kesimde var olan bir şeydir. Dindar da olurlar dinsiz de.Bu arada dinsizlere taş attığını farketmedim zannetme. Çünkü öyle azılı dindarlar vardır ki dinleri imanları insanlık dışı eylemlerdir. Kimler mi?
Mesela Taliban, Boko Haram, IŞİD bunlardan sadece bazıları. Bunlar da kendilerini Müslüman olarak görürler.
Dinsiz imansız teröristler de elbette vardır. Demek istediğim şu: Pislik yapanın dindarı da dinsizi de olur. Dindarlık kişiyi kötü emellerinden alı koymaz.Sivri zekalı bir siyasetçi "Dindar nesil yetiştireceğiz" minvalinde bir şeyler gevelemişti zamanında. Bu söylem aslında kindarlıktan başka bir şey değildir.
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: [Her öldürülen kişi şehit mi oluyor?](/
hani kandırılıp bilgi eksikliğinden daha çıkan olur Allah affetsin onları deriz, ama yüzde 99,9 u dinsizdir bunların...Bak sen %99' u müslüman(!) doğu coğrafyasında genelleme yaptığın zaman alayı dinsiz sonucu çıkıyormuşmulmuş... Yerseniz...
https://www.internethaber.com/abdullah-ocalan-icin-namaz-kilmadim-512320h.htm
-
PKK ve İslam
PKK, İslam dininin sembolik ve politik bir şekilde kullanılmasını benimser. Öcalan'ın "Demokratik İslam" olarak adlandırdığı bir inanç sistemine dayanmaktadır. PKK, Kürt halkının kimliğinin bir parçası olarak İslam'ı kullanır. Ancak, örgüt İslam'ı Marksist-Leninist ideoloji ile birleştirir ve sosyalist bir devrimin gerçekleştirilmesi için İslam dini sembolik bir araç olarak kullanılır.
PKK ve Diğer Dini İnançlar
Birçok dini inancı olan Kürtler, PKK'ya katılmış olmasına rağmen, örgütün dini inancı Kürt halkı arasında tartışmalıdır. Bazı Kürtler, PKK'nın İslam'ı politik bir amaçla kullanarak dini değerleri istismar ettiğini düşünmektedir. Bununla birlikte, bazı Kürtler ise PKK'nın dini inancını desteklemekte ve örgütün Kürt kimliği üzerindeki olumlu etkisini görmektedir.
PKK'nın dini inancı, Kürt ulusal hareketinin bir parçasıdır ve örgütün sosyalist ve devrimci ideolojisiyle birleştirilmiştir. PKK'nın dini inancı, sembolik ve politik bir şekilde İslam'ı kullanır ve Kürt halkının ulusal kimliğini koruma ve geliştirmenin bir yolu olarak görülür. Ancak, PKK'nın dini inancı Kürt toplumunda tartışmalı olup, farklı görüşlere sahip Kürtler arasında çeşitli tartışmalara yol açabilir.
https://www.rehbersaglik.com.tr/nedir/pkk-dini-inanci-nedir