İçeriğe atla
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Popüler
  • Dünya
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
  • Gruplar
  • Kullanıcılar
Daralt
Marka Logo

efelsefe

Forum Kuralları Canlı Sohbet
  1. Ana Sayfa
  2. Tartışma
  3. Borsada 850 Milyarlık Hisse Donduruldu

Borsada 850 Milyarlık Hisse Donduruldu

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Tartışma
borsada 130 fonborsa manipülasyonu
5 İleti 3 Yayımlayıcılar 59 Bakış 1 Watching
  • En eskiden en yeniye
  • En yeniden en eskiye
  • En çok oylanan
Cevap
  • Yeni başlık oluşturarak cevapla
Cevaplamak için giriş yapın
Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
  • zodyakZ
    zodyakZ
    zodyak
    yazdı Son düzenleyen:

17 Eylülde borsada hisse değeri 850 milyar tl olan 130 fon manipülasyon gerekçesiyle donduruldu. Aklıma hemen Melih Gökçek ve Süleymancı örgütü geldi.

Yakın zamanda ikisinin de mal varlığına operasyon yapılmıştı.

1 Cevap Son cevap
    0
    • Yapma KafaY
      Yapma KafaY
      Yapma Kafa
      yazdı Son düzenleyen:

Olayı şöyle düşünün; bir grup emlakçı aralarında anlaşmışlar. Aynı bölgedeki evleri kendi aralarında al sat yaparak sürekli değer yükseltiyorlar. Böylece 5 milyon anca ederi olan evi tapuda 50 milyona gösterip son aşamada kara para aklıyorlar. Yada son satışta bir enayi bulup ihaleyi üzerine yıkıyorlar. Bunun gibi birşey aynısı borsada yapılıyormuş.

Lan ben bunu nerden hatırılıyorum.

1 Cevap Son cevap
      0
      • zodyakZ
        zodyakZ
        zodyak
        yazdı Son düzenleyen: zodyak

Yastık altından çıkarılıp bankaya konan para ile şirketler yatırımlar yapıp büyümüyor tam tersine ranta yatırım yapıyor. O parayı borsada manipülasyona aktarıyor. İstihdama arge ye harcamıyorlar.

Yastık altı parası ekonomik bir şey değil, psikolojik bir şey. Vatandaş diyor ki:

"Ben bu parayı sisteme verirsem, sistem o parayı benden daha akıllıca kullanacak mı? Yoksa benden alıp başkasına torpille mi verecek?"

Benim paramla beni işsiz bırakacak. Benim paramla rantı yükseltip beni kiraya mahkum edecek evsiz bırakacak. Beni hukuksuz bırakacak.

1. Torpil / Liyakatsizlik: Çocuğu iş bulamıyor, çünkü iş, yeteneğe göre değil referansa göre dağılıyor. O zaman aile diyor ki, ben bu sisteme niye yatırım yapayım, zaten oğlum bu sistemde yok.

2. Devlet-şirket iç içeliği: İhale, teşvik, vergi affı hep aynı çevrede dönünce vatandaş piyasayı piyasa olarak görmüyor, kapalı kulüp olarak görüyor. Kulübe üye değilsen paranla da giremiyorsun.

3. Sivil toplumun satılık olması: Hak arayacak yer kalmayınca, insanlar savunmayı bireysel yapar. En bireysel savunma da parayı fiziksel olarak yanında tutmaktır. Yastık altı aslında bir protesto biçimi, "sana emanet etmiyorum" demek.

4. Hukukun siyasileşmesi: Para uzun vadeli güven ister. Hukuk yoksa uzun vade yok. Yarın kural değişirse benim param ne olacak korkusu, faizin % kaç olduğundan daha güçlü.

Vatandaş aptal olduğu için çıkarmıyor değil, tam tersine rasyonel olduğu için çıkarmıyor. Sistem "ben adil dağıtım yapıyorum" sinyalini vermediği sürece, o para yastık altında kalır. Altın olur, döviz olur, evin içinde bir çelik kasa olur ama bankada durmaz.

Çıkması için faiz artması yetmez. Şu soruların cevabı lazım:

• İşe torpilsiz girilebiliyor mu?
        • Mahkemeye düşsem param ve partim olmadan kazanabilir miyim?
        • Benim vergim benden çalınmıyor, bana dönüyor diyebiliyor muyum?
          -sisteme giren para yatırıma istihdama harcanıyor mu

Bunlara evet denmeden kimse yastık altını açmaz.

1 Cevap Son cevap
        0
        • phiP
          phiP
          phi
          yazdı Son düzenleyen:

nereye gitti bu paralar*

Söz uçar, yazı kalır. ✌(◕‿-)✌

1 Cevap Son cevap
          0
          • zodyakZ
            zodyakZ
            zodyak
            yazdı Son düzenleyen:

Nereye gittiği belli değil. Hemen ilk etapta yandaş medya israil bağlantısı çıkardı ortaya.

Bu demektir ki paraların izini sürmek istemiyoruz. İsraili soruşturmaya bir duvar olarak kullanmak istiyor olabilirler.

1 Cevap Son cevap
            0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Kayıt Ol Giriş
            Cevap
            • Yeni başlık oluşturarak cevapla
            Cevaplamak için giriş yapın
            • En eskiden en yeniye
            • En yeniden en eskiye
            • En çok oylanan

efelsefe.com Logo
            © 2021- efelsefe.com
            İzinler Kurallar
            • Giriş