İnek Şaban Olmayın
-
Hababam Sınıfı ve İnek Saban tiplemesi, toplumun bir aynasidır evet, ancak bu ayna duz bir ayna degil, zaafları gosterip bizigulduren ve dusunduren bir lunapark aynasıdır. Bir mizah figurunu cimbizlayarak koca bir kusagin erkeklerini hedef almak, eserin sanatsal degerini de o donemin toplumsal dokusunu da yanlis okumaktir
-
Hababam Sınıfı ve İnek Saban tiplemesi, toplumun bir aynasidır evet, ancak bu ayna duz bir ayna degil, zaafları gosterip bizigulduren ve dusunduren bir lunapark aynasıdır. Bir mizah figurunu cimbizlayarak koca bir kusagin erkeklerini hedef almak, eserin sanatsal degerini de o donemin toplumsal dokusunu da yanlis okumaktir
-
bu ofkeyi anlayamadim ama herkes kendi gibi olsa kafii bence.
Örneğin spor salonuna gidiyorum. Erkek hoca var. Şuraya geç çalış diyor. Bir kadın geldiği zaman içinde düşecek neredeyse gel üstümde çalış direcek. Bu çok göze çarpan bir durum. Halbuki kadın da aynı parayı ödüyor ekstra ilgi için ya kadının yada erkeğin karaktersiz olması gerek.
Daha fazlası da var örnekleri. Yani uydurma boş bir anlatı değil bu. İftira da değil.
İşte bu kadını tavlamak için üç kere mööö diyebilen inek şaban tiplemesi.
-
Örneğin spor salonuna gidiyorum. Erkek hoca var. Şuraya geç çalış diyor. Bir kadın geldiği zaman içinde düşecek neredeyse gel üstümde çalış direcek. Bu çok göze çarpan bir durum. Halbuki kadın da aynı parayı ödüyor ekstra ilgi için ya kadının yada erkeğin karaktersiz olması gerek.
Daha fazlası da var örnekleri. Yani uydurma boş bir anlatı değil bu. İftira da değil.
İşte bu kadını tavlamak için üç kere mööö diyebilen inek şaban tiplemesi.
surada calis derken belki rahatsiz olmaman icin uyarida bulunuyor olabilir mi? ornegin sen surada calis dedigi zaman hayir burada calisacagim dediginde hayir calisamazsin mi diyor?
-
surada calis derken belki rahatsiz olmaman icin uyarida bulunuyor olabilir mi? ornegin sen surada calis dedigi zaman hayir burada calisacagim dediginde hayir calisamazsin mi diyor?
@phi hayır sen yanlış anladın. Geç içeri çalış diyor. Ama kadın geldi mi nabzına kondisyonuna setlere varana kadar koçluk yapıyor.
İnek şaban gibi neredeyse möö diyecek.
Ama ben soru sorarsam kullanım klavuzunu gösteriyor. Bir daha sorma işim var diyor.
Benzer şekilde örnekler çoğaltılabilir. Erkekler bu durumu kanıksamış hakkını sormuyor tepki bile vermiyor.
Nalburda kadın tezgahtar var. Sırf bu tipleri dükkana çekmek için işe alınmış. 45mm lik vida istiyorum ne olduğunu bilmiyor. Ama dükkanın gözdesi olmuş.
Örneğin ben öyle işyerlerine bile gitmiyorum.
-
he mevzu tam tersi sen kadinlarin pozitif ayrimcilikla ayristirildigini soyluyorsun

hemfikiriz tamam -
@phi evet ama dünyada bir sürü de kişilik var. En azından üst seviye kişilikler alt seviyelerden daha iyidir.
Özellikle türkiyedeki reklamlarda erkeklere şaban olmayı önemli bir şey gibi gösteriyorlar. "Bunu al kızlar sana dokunacak , bunu kullan kızlar peşine düşecek" gibi..
Bu şabanlık türk erkek tiplemesinde masum gibi algılanıyor. İdeal sempatik erkek gibi gösteriliyor.
Halbuki tam tersi. Sempatik değil karakteri düşük kullanılmaya uygun birini temsil ediyor.
Hababam sınıfı ve benzer diğer filmlerde bu kullanışlı karaktersiz yapısı açıkça vurgulanmasına karşın biz onu sadece komedi olarak görüyoruz.
Bir erkek kızlara yaranmak için şaklaban olmak zorunda değil.
Şabanlık centilmenlik değil tam tersi çıkarcı kişilik olduğundan kızlara şirin görünmeye çalışmasının ardında bir niyet beklenti de var.
Türk toplumunda bu tipin karşılığı çok fazla ne yazık ki.
Kızlara da önerim Kezban olmayın. Bunu da ayrı bir başlıkta incelemek gerek.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş