Şişecam
-
Bundan 86 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu ve direktifi ile kurulan Şişecam’ın bugün 4 kıtada, 14 ülkede üretim faaliyeti gerçekleştirmesinden ve 22 bin çalışanı ile yarattığı değeri 150 ülkeye ulaştırmasından büyük kıvanç duyuyorum.
O gün genç Cumhuriyet’in sanayi temelli kalkınma hamlelerinin en somut girişim öykülerinden biri olan Şişecam, yıllar içerisinde değer yaratan büyümesini sürdürerek global ölçekte güçlü bir şirkete dönüştü. Büyüme iştahımız ve daha iyiyi arama hevesimizin sonu yok. En büyük gücümüzü akıl ve bilimden alarak inovasyon ve dijital odaklarımızla büyüme yolculuğumuza hız veriyoruz.
Şişecam’ın gurur verici başarılarını, çıktığımız dönüşüm yolculuğunu ve imza attığımız yenilikleri bu mecradan sizlerle paylaşmak uzun zamandır aklımdaydı. Şişecam’ın katkılarıyla Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Cam Yılı ilan edilen 2022’de bu planımı hayata geçirmiş olmaktan dolayı ayrıca mutluyum.
İlk paylaşım için Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 1935 yılında, ilk fabrikamıza gerçekleştirdiği ziyareti sırasında çekilmiş fotoğraftan daha uygun bir seçim olmazdı. Bu vesileyle vizyonunu ve hayallerini yansıttığımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyor; hepinize sevgilerimi sunuyorum.
Prof. Dr. Ahmet Kırman