Yaşadığım en saçma tiyatro deneyimi
-
-
Olayı bu kadar sıkıcı hale getiren şey oyunun geniş kadrolu / profesyonel bir ekip tarafından oynanılan kaliteli bir oyun olması ve benim de tiyatroyu seven bir insan olmam. Oyun saçma ya da yetersiz olsa, "bu ne biçim oyun" der çıkar giderdim. Beni hataya sürükleyen şey oyunun güzel olması nedeniyle oyunu sonuna kadar izlemek için çağa göstermiş olmam.
-
Fiziksel sorun: Gittiğim yer futbol sahası kadardı. Öyle bir yerde tiyatro izleyecekseniz mutlaka orta-ön bloktan yer almış olmak gerekiyor. ve onun da önünden yer almamışsanız mesela oyuncuların yüz ifadesini filan hiç göremiyorsunuz. Oynunu bir nevi "dinlemiş" oluyorsunuz. Ve ben bileti aylar öncesinden ve en pahallı bileti almış olmama rağmen bana "çok arkalarda" olarak kabul ettiğim bir yer verdiler ve oyunu mümkünü yok oradan izleyemezdim.
-
Deneyime / içgüdüye dayalı bir eyleme girişip önlerde boş bir yere oturmaya çalıştım. Bir yerde adam "ben burayı bilerek boş olarak satın aldım" diyerek beni kovaladı. Diğer yerde de, tiyatro'ya gitmiş olmak için giden bir gencin yanına denk geldim. Adam oyun bitene kadar kımıldanıp, yersiz yere gülüp, öne eğilip filan benim bütün dikkatimi dağıttı (bu konuya başka bir başlıkta da değineceğim). Neticede oyuncuya saygı için bile duramadım ve oradan topukladım.
-
Sebebini araştıracağım. Ama bu gittiğim yerde benim oturmak istediğim ön-orta bölümdeki koltuklardan satın alamıyorum. İnternet sitesine gittiğimde 1. sınıf bilet seçtiğimde bilgisayar bana yan taraflardan veya arkalardan yer veriyor (ki bu bana göre arka, Buradan 3. sınıf bilet alırsan 100 /200 metre gerideki koltuklardan filan yer veriliyor) ve bu oyunu başka yerde izlemek istersem de İstanbul'a gidip orada izlemek zorundayım.
- Yani bana da ders olmuş oldu. Ama bu congresyuma ne zaman gitsem buna benzer bir şey oluyor. Ya yönetimi çok saçma ya da dincilerin filan elinde.
-