Ukrayna cumhurbaşkanı Zelensky'nin sermaye kaçırma oyunu
-
@DemoKratos Turkiye'nin avrupadan ne cikari varda, ekonomimizin %70 i bagli olan ulkeye haydut diyorsun Rusya'nin Turkiye'ye ne zarari var bilmek istiyorum acikcasi.
-
Fakat ABD nin BOP u yürütmeye devam edebilmek için Suriye'den Rusya'yı çekecek bir elini zayıflatma planladığı görüşümü de belirtmiştim.
Bu büyük güçlerin ne oyun oynayacakları belli değildir. Yani bellidir de oynamayacakları oyun yoktur anlamında söylüyorum.
Bunlar yeri gelir anlaşırlar, birlikte ezip paylaşırlar da. Bu büyük oyunculara karşı küçük oyuncular çok dikkatli olmak zorundadırlar.
Ben dikkat edilirse Rusya haksız derken ABD haklı demiyorum. Bu büyük güçler arasındaki terazide çok dikkatli yer almak gereklidir. Kefeye düşmeyeceksin bu terazide, terazinin kolunda gezeceksin, konumunu da iyi belirleyeceksin.
Bunlar büyük güçler. Tepişirken seni ezerler, hatta geçici olarak anlaşıp seni paylaşırlar da.
-
@phi, içinde söyledi: Ukrayna cumhurbaşkanı Zelensky'nin sermaye kaçırma oyunu
@DemoKratos Turkiye'nin avrupadan ne cikari varda, ekonomimizin %70 i bagli olan ulkeye haydut diyorsun Rusya'nin Turkiye'ye ne zarari var bilmek istiyorum acikcasi.
Türkiye açısından bakmıyorum, objektif, global açıdan bakıyorum. Rusya mafya devletidir ve haydut olduğunu defalarca göstermiştir. Rusya mafya tarafından yönetilir, başı da mafyanın başıdır.
-
@DemoKratos hangi ulkenin basindaki mafya degil soyleyebilir misin mesela?
-
@DemoKratos hangi ulkenin basindaki mafya degil soyleyebilir misin mesela?
Putin çok net. Polis filan hikaye, direk mafyayı kullanır ve öldürtür. Polise şunu tutuklayın filan demeye gerek duymaz. Polis göstermeliktir. Adalet göstermeliktir. Mafyaya direktif verip yargılamaya filan gerek kalmadan öldürtür.
Biden mafya başı filan değildir mesela. Yasal güçleri, polisi, adaleti kullanır. Putin gibi mafyaya şunu öldürün emri vermez. Avrupa ülkelerinin çoğunda da mafya ile çalışmaz liderler. Çalışan vardır ama genelde öyle bir durum olmaz.
-
@DemoKratos rusya, iran, turkiye, cin, ingiltere gibi ulkelerin koklu ulkelerin istihbarat servisi cok gucludur. Guclu olmasindan oturu de bu tur gayri mesrular olur, her ulkede oluyor. Amerika'da ki baskan temsilidir. 80 yasindaki adam dunyanin en guclu ulkesini tek basina mi yonetecek inaniyor musun buna
-
Yeltsin dönemi bu kadar kötü değildir. Dediğim gibi ben bu adamı 20 senedir takip ediyorum.
Bizdeki AKP rejiminden açık ara daha kötü. Oysa RUs halkı 89'da demokrasi istediği için tankların önüne filan atlamış bir halktır. 89'daki Yeltsin'in askeri darbeye nasıl engel olduğunu filan okuyailirsiniz.
- NATO bir savunma ittifakıdır. Rusya Ukrayna'Ya saldırınca da aslında yapmak istediğinin tersini elde edip bir sürü ülkenin NATO ve AB'ye girmek için başvurmasına sebep oldu.
Şunu terkarar hatırlatayım: Ben RUs ve Türk basını okumuyorum. Okursam bağımsız olduğunu düşündüğüm kaynakları okuyorum.
Bu Demokratos ve Nejdet Evren ile o yüzden anllaşamayacak kadar ayrı düşebiliriz. Şimdiden söylesem iyi olur
@DemoKratos, içinde söyledi: Ukrayna cumhurbaşkanı Zelensky'nin sermaye kaçırma oyunu
@DemoKratos Rusya tarafindan olaya bakanimiz yok, cunku suan ukraynada siviller oluyor ve adama gaddar gozuyle bakiyoruz.
Lakin soyle bir gercekte var yillardir adam diyor ki nato sinirlarinizi bizim dibimize getirmeyin yakinimiza yigilma yapmayin, abd nin nukleer silarlarinin ne isi var avrupada, ukraynayi da icinize alip nukleer silah yigmasi yapacaksiniz ve bu benim dibimde olacak buna izin vermem diyor
Diyor da haksız! Çünkü sen canın sıkılınca Azerbaycan'a, canın sıkılınca Gürcistan'a, canın sıkılınca Çeçenistan'a, canın sıkılınca Kırım'a tanklarını sokarsan NATO da burnunun dibinde bitecek elbette, armut mu toplayacak? Doğru duracak, insan gibi duracaksın! Yoksa insanlara savunma hakkı verirsin!
Demokratos: İşte şimdi anlaştık.
NATO'ya kimin gireceğine 1- girmek isteyen ülkenin kendisi 2- NATO karar verir.
NATO bir savunma ittifakıdır. Ancak sen bir NATO ülkesine saldırırsan NATO sana karşı silah kullanabilir. NATO "yayılamaz" çünkü mesela Türkiye. Bugün Tayyip "ben çıkıyorum" derse, hemen "güle güle" derler. Kimseyi zorla almıyorlar. Ukrayna da bir ülke. ülke halkı (halkın kendisi) "ben NATO'Ya girecem" derse önce başvuru yapılır. Sonra, NATO uygun görürse o ülkeyi alırlar.
Mesela Türkiye "Bulgaristan NATO'Ya giremez, NATO beni tehdit ediyor, girerse BUlgaristan'ı işgal ederim" diyemez. Yok böyle bir hakkı.
Onu diyorum sadece.
Angola:
- onu nükleer savaş simülasyonu ile ilgili söyledim.
Demek istedim ki ANgola ile vizesiz seyahat anlaşması yaptı ya sizinki. Nükleer savaş çıkarsa astronot karısını da alıp oraya vizesiz olarak yerleşecek herhalde (çünkü nikleer savaşta kimse Angolaya misil atmayacak)
-
Şimdi ben burada bir diktatör zorbanın yasal polis ve adliyeyi değil mafyayı infaz için kullandığından bahsederken onun bunun lafı olmaz.
Herif yasal güçleri değil doğrudan mafyayı kullanıyor diyorum, anlaşılması gerekiyor.
Kuduz canavar gibi saldırıp öldüren bir zorbalığı hiç bir şekilde haklı çıkaramayız. O zaman boşanmak isteyen karısını öldüren canavarı da "o da adamı deli etmeseydi" diye haklı çıkaralım!
Atatürk savunma amaçlı olmayan her savaşın cinayet olduğunu söylemiştir, biter!
Ukrayna'da neo nazi ırkçı gruplar evet var. Nerde yok ki? Irkçılık bir tepkidir. Senin bir bölgeni işgal etmiş, iki bölgeni daha işgal etmeye açıkça resmen niyetli, ülkene savaş araçları asker sokan, yönetimini yok edip kuklası bir yönetim koymak isteyen bir azgın kudurmuş zorba varsa ırkçı ister istemez olursun!
-
Dünya bu Rusya canavarına hak ettiği dersi en sert şekilde vermelidir ama nerede insanlık nerede doğruluk nerede dürüstlük. Varsa yoksa çıkarlar. Bu Rusya canavarına en sert tokadın atılması ve kuyruğunun kıstırılması şart! Ama yapacak yiğit yok meydanda.
-
Duyduğum bazı köşe yazarı koca koca gazetecilerin yorumlarına inanmakta güçlük çekiyorum. Hayır bu ülke cahil cenneti mi yahu?
Neymiş Rusya Meksika ile ortak olsa, askeri işbirliği yapsa ABD ne yaparmışmış, Putin haklıymışmış!
Yahu ABD Meksika'nın bir bölgesini işgal etti mi de? Etseydi Meksika ne yapacak, elbette Rusya'dan değilse Çin'den, nerden bulursa ordan yardım alacak?!
Bu kadar sakat bir görüş olabilir mi yahu? Bunlar emperyalist uşağı kafası, arka bahçe, istediğim gibi elimi kolumu sallar girerim zihniyeti.
Sen arka bahçeni elinden çıkarıp sattıysan, orada yeni bir ev yapıldıysa burası benim arka bahçemdi diye o eve elini kolunu sallayarak girecek misin?
Bu ülkenin mürekkep yalamışı bu kadar cahilse halkından artık ne beklenecek bilmiyorum.