@phi
- Bilmiyorum. Benim üslubum öyle. AK troller konusunda da paranoyak oldum çğnkğ hangi foruma gittiysem önce onlarla karşılaşıp sonra forumdan atıldım. Onun için sessiz sedasız gitme teklifinde bulundum zaten.

Neyse: Ünsal ünlü de yakın zamanda Batı'Nın / NATO'nun tutumunu eleştirdi. Türkiye'de böyle bir Rus sempatizanlığı maalesef sol kesimlerde de var. O yüzden hata yapmış olabilirim. Kusura bakmayın.
Ama benim asıl kızgınlığım Putin'e çünkü bana göre adamın tek derdi kendini kurtarmak.
-
Niye?
-
Çünkü Beyaz Rusya'da, Kazakistan'da, ukrayna'da, yani kendine yakın yerlerde kleptokrasi karşıtı demokratik rejimler olursa kendi halkı da demokrasi isteyecek ve eninde sonunda o rezil rejimi devirecekler.
ve Avrupa bu konuda kararlı çünkü Avrupa Hitler'i yaşamış. Aynı hatayı iki kere yapmaz. Yani Suriye, eyvallah dneildi, Kırımi? ona da eyvallah dedi, sabır abır bir yere kadar. Ukrayna dediğin artık ROmanya'Nın / Polonya'nın komşusu. Ve Putin sebepsiz yere, daha doğrusu "orası benim etki alanımda" gibi saçma sapan bir gerekçeyle saldırdı.
Batının cevabı da:
- Ukrayna halkı bağımsızdır. NATO'ya girip giremeyeceğine bırak kendi karar versin. dedi
Putin de "NAzi ve uyuşturucu bağımlılarına" savaş açtı.
/Yani takip ediyorum. O yüzden kızdım. Zelensky şu sıralar öldürülmüş bile olabilir.
Yani savaş zamanı, haklı tarafı bilmeden eleştirmeye ben karşıyım.
- Niye Kaçmadı o zaman? Afganistan Cumhurbaşkanı gibi dolarlı / spor arabayı alıp gitmeyi bilmiyor mu? (şimdiki zaman kullanıyorum)
-
Benim başımdaki adam da bir çeşit Putin. 2023'de nasıl def edeceğimin planlarını yapıyorum çünkü def edemezsem benim de sonum RUsya gibi olacak.
-
Rus halkı da savaş istemiyor. Yalan medya bombardmanına rağmen (Rus medyasının "Savaş" sözünü kullanması yasak şu anda. "barış operasyonu" demek zorunda), ona rağmen insanlar "savaşa hayır" diyorlar.
/Berlinde de bugün 10,000 kişi yürüdü Putin'İn bu askeri müdahalesine karşı.
Yani olay gerçek ve olay ciddi. + Putin 2-3 hafta boyunca "ben saldırmıycam, siz paranoyak olmuşsunuz, ben spor olsun diye ülkeyi kuşatıyorum" filan demişti.
Yani içinizde halen Sputnik haber ajansı takip edeniniz varsa bence bırakın. AB şu anda tarihinde ilk defa Sputnik gibi bir basın kurulşuşuna yasak getirdi.
Sebebi: yalan bilgi ve halkı kin ve öfkeye sürüklemek dışında bir şey yapmaması.
Yani ona inanan Ukraynalıların "Nazi ve uyuşturucu bağımlısı" olduklarına da inansın o zaman.
/Yani Çin'İn bile belli bir haysiyeti / paradigması var. En son bugünki nükleer savaş tehdidini duyduktan sonra adamı halen savunanlar varsa hepinize kolay gelsin diyeceğim. Hiç tartışmaya bile çalışmayacağım o konuda