Zelenski & Putin
-
Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski!....
Gündeme başka bir açıdan bakış:
44 yaşında…
Komedyen…
Ülkenin en çok seyredilen dizisinin başrol karakteriydi.
Dizinin adı “Halkın Hizmetkarı”
Başkan rolünde o vardı. Dizi ekrana geldiği gece tüm Ukrayna nefesini tutuyor televizyona yapışıyordu.
Ahali kahkahadan yerlere seriliyordu. Genç komedyen çok sevildi.
Dizi çok tuttu.
Adı Volodomir Zelenski’ydi.
★★★
Dizi o kadar çok tuttu ki…Sonra siyasi partiye dönüştü.
Evet… Gülmeyin… Vallahi öyle oldu.
“Halkın Hizmetkarı Partisi” kuruldu.
Komedyen abimiz Volodomir Zelenski partinin kurucusu oldu.Her şey bir komedi dizisi tadında ilerliyordu. Seçimler geldi çattı.
Komedyen Zelenski, girdiği ilk seçimde oyları silip süpürdü.
450 sandalyelik Ukrayna Parlamentosu’nun yarıdan fazlasını kazandı. Başkanlık seçiminde ise 2. Turda oyların yüzde 73.22’sini aldı.
★★★
Ukrayna’nın artık genç bir komedyen başkanı vardı. Geldik bugüne…
★★★
Bir komedyenle bir istihbaratçı karşı karşıya gelirse…Sizce savaşı kim kazanır?
Gülümsediğinizi görüyorum… Cevaba gerek yok.Ukrayna Rusya geriliminin giriş sahnesini hep beraber yaşadık.
Bir yanda bir dizinin pop rüzgarıyla kendini başkanlık koltuğunda bulmuş tecrübesiz bir genç adam…
Karşısında KGB disiplini ve kurmay zekasıyla yetişmiş duygusuz tavizsiz bir istihbaratçı kurt…
Çok fazla düşünmeye gerek yok sanırım.
★★★
Artık güvenlik ülkelerin vazgeçilmez şartıdır. Dünya’da bu işe uyanan devletler işi şansa bırakmıyor. İstihbarat kökenli liderlere yönetimi veriyorlar.
★★★
Putin’i anlatan 4 bölümlük belgesel var. İzleyin derim. Adı “Putin İnterviews”
O belgeselde yönetmen Oliver Stone, Putin’in korumalarını merak ediyor…
Diyor ki “Sizin kişisel güvenliğinizi kim sağlıyor?”
Putin “Castro’dan bana kalan nasihat şuydu. Sakın kendi güvenliğini başkasının kontrolüne bırakma. Ben de o yüzden tüm koruma ve güvenliğimle bizzat ilgilenirim. Bu sayede halen ayaktayım. Ne dersin?”
Putin bir devlet başkanı ama halen bir istihbaratçı gibi yaşıyor.
Tıpkı KGB yıllarındaki gibi az konuşan, duygusallığa asla prim vermeyen ve hedefine doğrudan odaklı.
Tabi biraz da acımasız. Yeni kuramlar geliştiriyor… Artık adıyla anılan bir doktrin var. Güvenlik ve savunma konusunda eşi benzeri görülmemiş bir konsept geliştirdi.
Kendinden kat be kat güçlü düşmanını onun gücünü kullanarak yenme…
Judodan esinlendim diyor. Judoda karşındaki rakibin sıkletini avantaja çevirebilirsin…
Önce imkansız gibi gözüken bu doktrinin nasıl çalıştığını gördük.
Koca NATO çaresiz kaldı.
★★★
Uzun lafın kısası…
Günümüzde bir halkın düşeceği en büyük yanılgı… Tv dizilerini gerçek, gerçek hayatı ise dizi sanmasıdır. “Halkın Hizmetkarı” komedisine yıllarca Ukrayna Halkı güldü.Şimdi sıra Ruslarda.
-
@Mertaşkın finansoru kimdi acaba?
-
Zelenski Joker karekteri gibi kötü biri.
Kendi ve yandaşlarının çıkarı için ülkesini savaşa soktu. -
@phi, içinde söyledi: ZELENSKİ & PUTİN
Finansörünü bilmiyorum. Sence kim?
Araştırmacı gazeteci arkadaşlar bu konuda bir şeyler söylerler.
-
@TENTEN, içinde söyledi: ZELENSKİ & PUTİN
Kendi ve yandaşlarının çıkarı için ülkesini savaşa soktu.Savaşı Ruslar başlattıysa mecburi hirmek zorunda. Savaşmadan rusyanın istediklerini vermediğine göre konu önemli olabilir.
Rusyanın denizlere ve Tr ye sınırı olacak.
-
@Mertaşkın, içinde söyledi: ZELENSKİ & PUTİN
@TENTEN, içinde söyledi: ZELENSKİ & PUTİN
Kendi ve yandaşlarının çıkarı için ülkesini savaşa soktu.Savaşı Ruslar başlattıysa mecburi hirmek zorunda. Savaşmadan rusyanın istediklerini vermediğine göre konu önemli olabilir.
Rusyanın denizlere ve Tr ye sınırı olacak.
Zelenski Sikletine göre kabadayılık yapsın.
Savaş çığırtkanlığı yapan kendisi.
Destek destek diye yalvarıyor şimdi.
Gönüllü asker arıyor.
Ukrayna halkı umurunda değil.
Rusya da savaşta beceriksiz çıktı. -
@Mertaşkın, içinde söyledi: ZELENSKİ & PUTİN
@phi, içinde söyledi: ZELENSKİ & PUTİN
Finansörünü bilmiyorum. Sence kim?
Araştırmacı gazeteci arkadaşlar bu konuda bir şeyler söylerler.
Bu adam canim.
-
Kim olduğunuzu bilmiyorum ama bu yaptığınız kremlin propagandasıdır. Bilerek mi yapıyorsunuz yoksa inanarak mı söylüyorsunuz bilmiyorum ama dünya haberlerini takip eden tek kişi olduğum izlenimine kapılırsam foruma samimi katılım yapmaktan vaz geçerim haberiniz olsun.
Putin bugün nükleer savaş tehtidinde bulundu.
- Her kim şu anda Putini savunuyorsa bilin ki AK partilidir. BU kişi Putine dil uzatamaz çünkü dil uzatursa kendi başındaki Putin'e de laf söylemiş olack.
Bir de beni yormayın: Ak partiliyseniz bana haber verin. Sessiz sedasız giderim. Ne siz yorulursanız ne ben yorulurum.
/Hayır. Putin diktatördür. Yandaşları kendi gibi diktatördür. Meydyası da dezenformasyondur.
Ne olmuş kodyense. ROnald Reagan da komedyendi. Bir defa şu tarih itibariyle hala Sputnik haber ajansı okuyorsanız ben sizin kimliğinizden şüphe ederim.
Ukrayna yönetimi amerikan kuklası. Başındaki adamlar da "Nazi ve uyuşturucu bağımlısı" o zaman.
Yani benim öyle bir vaktim yok. Bana deyin ki "evet ben buna inanıyorum". cevap verirsem ve bu foruma bir daha yazarsam da ne olayım.
-
@Leonardo sakin ol sampiyon Burada Rusya yada Ukrayna savunuculugunu ustlenmis durumda degil kimse. Kaldi ki herkesin suzgeci farkli, ukrayna'yi savunan da cikabilir, Rusya'yi savunan da.
Iran surekli tehdit ediyor, ayrica nukleer silahi olan bir cok ulke guc gosterisi icin zaman zaman cikislarda bulunuyor.
Ukrayna elbette kuklalik yapti, amerikayi arkasina aldigini sanarak kafa tutmaya kalkisti. Ben sana orada yasadim diyorum, turuncu devrimini de gordum, Yulia donemini de gordum. Hepsinin finansoru bu gosterdigim adam idi.
Savasi savundugumu dusunuyorsan yaniliyorsun, oyle bir beyanim yok. Savas olmamali hic bir sekilde.
Putin'in devlet anlayisi ile Zelenskiy'nin bir olabilir mi? Biri devletin yetistirdigi ajan, digeri komedyen. Su durumda dusunsene İmamoglu mu Alparslan Turkes mi gibi birsey bu karsilastirma. Devlet kulturu ve bilincinde olsaydi suan durum buraya kadar gelmezdi diye dusunuyorum ben Zelenskiy icin.
Simdi tek basina tufek elinde ben burdayim demek ile halk kahramani olunmaz.
-
- Bilmiyorum. Benim üslubum öyle. AK troller konusunda da paranoyak oldum çğnkğ hangi foruma gittiysem önce onlarla karşılaşıp sonra forumdan atıldım. Onun için sessiz sedasız gitme teklifinde bulundum zaten.
Neyse: Ünsal ünlü de yakın zamanda Batı'Nın / NATO'nun tutumunu eleştirdi. Türkiye'de böyle bir Rus sempatizanlığı maalesef sol kesimlerde de var. O yüzden hata yapmış olabilirim. Kusura bakmayın.
Ama benim asıl kızgınlığım Putin'e çünkü bana göre adamın tek derdi kendini kurtarmak.
-
Niye?
-
Çünkü Beyaz Rusya'da, Kazakistan'da, ukrayna'da, yani kendine yakın yerlerde kleptokrasi karşıtı demokratik rejimler olursa kendi halkı da demokrasi isteyecek ve eninde sonunda o rezil rejimi devirecekler.
ve Avrupa bu konuda kararlı çünkü Avrupa Hitler'i yaşamış. Aynı hatayı iki kere yapmaz. Yani Suriye, eyvallah dneildi, Kırımi? ona da eyvallah dedi, sabır abır bir yere kadar. Ukrayna dediğin artık ROmanya'Nın / Polonya'nın komşusu. Ve Putin sebepsiz yere, daha doğrusu "orası benim etki alanımda" gibi saçma sapan bir gerekçeyle saldırdı.
Batının cevabı da:
- Ukrayna halkı bağımsızdır. NATO'ya girip giremeyeceğine bırak kendi karar versin. dedi
Putin de "NAzi ve uyuşturucu bağımlılarına" savaş açtı.
/Yani takip ediyorum. O yüzden kızdım. Zelensky şu sıralar öldürülmüş bile olabilir.
Yani savaş zamanı, haklı tarafı bilmeden eleştirmeye ben karşıyım.
- Niye Kaçmadı o zaman? Afganistan Cumhurbaşkanı gibi dolarlı / spor arabayı alıp gitmeyi bilmiyor mu? (şimdiki zaman kullanıyorum)
-
Benim başımdaki adam da bir çeşit Putin. 2023'de nasıl def edeceğimin planlarını yapıyorum çünkü def edemezsem benim de sonum RUsya gibi olacak.
-
Rus halkı da savaş istemiyor. Yalan medya bombardmanına rağmen (Rus medyasının "Savaş" sözünü kullanması yasak şu anda. "barış operasyonu" demek zorunda), ona rağmen insanlar "savaşa hayır" diyorlar.
/Berlinde de bugün 10,000 kişi yürüdü Putin'İn bu askeri müdahalesine karşı.
Yani olay gerçek ve olay ciddi. + Putin 2-3 hafta boyunca "ben saldırmıycam, siz paranoyak olmuşsunuz, ben spor olsun diye ülkeyi kuşatıyorum" filan demişti.
Yani içinizde halen Sputnik haber ajansı takip edeniniz varsa bence bırakın. AB şu anda tarihinde ilk defa Sputnik gibi bir basın kurulşuşuna yasak getirdi.
Sebebi: yalan bilgi ve halkı kin ve öfkeye sürüklemek dışında bir şey yapmaması.
Yani ona inanan Ukraynalıların "Nazi ve uyuşturucu bağımlısı" olduklarına da inansın o zaman.
/Yani Çin'İn bile belli bir haysiyeti / paradigması var. En son bugünki nükleer savaş tehdidini duyduktan sonra adamı halen savunanlar varsa hepinize kolay gelsin diyeceğim. Hiç tartışmaya bile çalışmayacağım o konuda
-
@Leonardo kacmamasi ben burdayim demesi elbette guzel birsey ve hayat mucadelesi verdikleri de dogru.
Ama biz isin buraya kadar gelen donemini kaleme almaya calistik acikcasi. Ukrayna turuncu devrim ile basa gelenden tut sonrasi butun gelenlerin avrupanin ve amerikanin oyununa gelerek halki somurduklerini, fakirlestirdiklerini bir kac oligark harici ulkenin koreldiginden bahsettim ben.
Yoksa dogru duzgun bir liderleri olsaydi suan bu savasi yasiyor olmazdi diyorum. Sonuc olarak dunya konjektorunde birilerinin muttefiki birilerinin karisisinda olman gerekiyor.
-
@Leonardo Biz konuya uzağız.
Savaşın neden yapıldığına dair bir fikrimiz bile yok :))
Çalışmalar yoğun, kafamızı kaldıramıyoruz.
Herhangi bir savunma, dışlama söz konusu değil.
-
Ben biraz kitlenmiş vaziyetteyim.
Ukrayna'nın iç meselelerini bilmiyorum.
Bildiğim:
-
Ukraynalılar özgür / bağımsız olmak istiyorlar ve Çin'den bile buna saygı gösterilmesi gerektiği yönünde yorum geldi. Zelensky de onların seçim yoluyla gelmiş lideri. Öteki Poroşenko gibi çakma bir lider değil.
-
Rusya oligarşi ile yönetiliyor. Zaten Yaptırımların içinde bunların yatlarına / özel uçaklarına / banka hesaplarına / Londradaki gayrimenkullerine el koymak da var.
Ama öyle bile olsa Rusların orada işi yok. Ukrayna'lılar (diktatör bile olsa) Putini provoke edecek bir şey yapmadılar. Zaten hakkı da yok. Kukla hükümet olsa da öyle bir hakkı yok.
-
-
@Leonardo Sana asil nedeni soyledim, Dnyeper nehri yani su ve verimli toprak. Sivastapol en buyuk liman bu sebeple Kirim alindi.
Asil mevzusu Polonya ile Ruslarin Daha o seneryo yazilmadi.
-
@Leonardo ornek bir goruntu;
Simdi bunun ile 18 yasindan beri siyasetin ve ulkenin koklu yapisi icinde yer almis birinin savasindan bahsediyoruz. Benim dem vurdugum nokta bu idi. Ama rusyaci olduk Ben dunyaciyim, savaslar olmasin, kimse olmesin hele hele cocuklar hic olmesin yasasin diyen biriyim... ve savaslari gordukce insanligimdan utaniyorum.
-
@phi o ayakkabilarla dans etmis bir adamı yenemezsin bu imkansız putin düz yolda yürüyemez onlarla :)))
-
"Türkiye de çok verimli" deyip almaya kalkarsa ne yapacağız peki?
video klip: Gerçek değil herhalde bu. Ne o Tarkanın "şıkıdım" klibi gibi?
(Bunları yapıyorlar artık, bence sahtedir bu)
-
@Leonardo, içinde söyledi: Zelenski & Putin
"Türkiye de çok verimli" deyip almaya kalkarsa ne yapacağız peki?
video klip: Gerçek değil herhalde bu. Ne o Tarkanın "şıkıdım" klibi gibi?
(Bunları yapıyorlar artık, bence sahtedir bu)
sahte olur mu yahu komeyden oldugu donemlerde show programi icin arkadaslari ile yaptigi klip.
-
-
@Leonardo Aslinda kazaklar ile ironi yapiyorlar ama deri kiyafet ve topuklu ayakkabi ile.