Zelenski & Putin
-
@phi, içinde söyledi: Zelenski & Putin
Turkiye ile Ukrayna anlasmis koridor icin
Evet duydum. Bu iyi gelişme. Hayır şimdi bir aya kadar nükleer bombalar gelecek depolara konacak. Türkiye'nin ABD dümen suyundan çıkma gücü kesinlikle olmadığı çok kesin. Yani rahibi serbest bırakın deyince bırakan ülkeden bahsediyoruz. Rusya da dışlanmamış gibi yapılıyor ama bu gelişmenin bu kadar çabuk olması Rusya için bir şok. Daha dün bir bugün iki, sen istediğin kadar anlaşmayı boz, hadi engel ol tahıl gemilerine de Karadeniz filonu bir daha vuralım kaşıntın geçmedi olur ve vurur bir daha şakası yok. Rus donanmasını perişan eder Karadeniz'i dar eder.
Rus işgalciler her alanda geri püskürtülmeli. İnlerine dönünceye kadar.
-
Fakat bu İstanbul'daki boğaz denetçisi Rusların varlığı Türkiye'nin egemenlik haklarına aykırı değil mi çıt yok, tek yorum göremiyorum. Arattırıyorum çıkmıyor da.
Kesin bilgi edinemediğim için kesin konuşamıyorum ama bu egemenliğe sığmaz, yakışmaz. Biz denetleyemiyor muyuz boğazlarımızı? Bizim denetimimiz güvenilir değil mi? Yok siz kaçırırsınız biz bakacağız olmaz bence.
Ki Türkiye'nin Rus savaş gemileri üzerinde boğazlarda hiç bir kontrolü yok. Ukrayna kaç kez söyledi Montrö'ye göre savaş durumunda boğazları denetleme hakkınız var, kullanın hakkınızı dedi seslenen yok. Rusya Suriye'deki bir sürü silahını boğazlardan geçirip geri getirdi. Montrö savaş durumunda Türkiye'ye silah geçişine izin vermeme yetkisini tanıyor. Ama yetki kullanılmıyor.
-
Ukrayna'ya gelince buğday götürüp silah mı getiriyor yoksa gemiler bakmamız lazım! E iyi bak da yani Ruslar alenen geçiriyor boğazlardan silahları?
-
@DemoKratos bu dedigin seyin imkani yok ki, yani rusya gemi gonderecek ve bizimkilerde hayir gecirmiyoruz mu diyecek ruyamda gorsem inanmam o derece.
-
rusya gemi gonderecek ve bizimkilerde hayir gecirmiyoruz mu diyecek
Aynen öyle. Rusya'ya hiç bir şey yapamayan ülke NATO'dan çıksa ne yapacak? Sudan çıkmış balığa dönecek. Rusya'nın dayatmayacağı bir şey kalmaz, boğazların denetimini tamamen bize bırakın bile der yani!
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Zelenski & Putin
rusya gemi gonderecek ve bizimkilerde hayir gecirmiyoruz mu diyecek
Aynen öyle. Rusya'ya hiç bir şey yapamayan ülke NATO'dan çıksa ne yapacak? Sudan çıkmış balığa dönecek. Rusya'nın dayatmayacağı bir şey kalmaz, boğazların denetimini tamamen bize bırakın bile der yani!
Yöneticilerin açığını yakalamış ve tehdit ile şantaj yapıyorsa der.
-
Her türlü durumda boğazların denetimi Rusya için bir amaçtır, hem de tarihi, vazgeçemeyeceği bir amaç. Boğazların bir NATO ülkesinin elinde bulunması Rusya için son derece rahatsız edicidir.
-
Rusların insanlığın ne kadar uzağında oldukları bir kez daha ortaya çıktı. Ukraynalı kadın esirlere akıl almaz işkenceler yaptıkları ortaya çıktı. Esirlerin anlattıkları işkencelerin insanlığa vicdana sığması söz konusu olmadığı gibi insanı insan olmaktan tiksindirecek ağır işkenceler.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Zelenski & Putin
Rusların insanlığın ne kadar uzağında oldukları bir kez daha ortaya çıktı. Ukraynalı kadın esirlere akıl almaz işkenceler yaptıkları ortaya çıktı. Esirlerin anlattıkları işkencelerin insanlığa vicdana sığması söz konusu olmadığı gibi insanı insan olmaktan tiksindirecek ağır işkenceler.
Bu yüzden boşuna ayı lakabıyla anılmıyorlar. Ama işkence deyince dünyanın süper güçleri ilk sırada yer alırlar. Bu savaşta ben kimseden yana değilim. İşkence görüntüleri ve iddiaları her zaman rakibi küçük düşürmek için kullanılan bir probagandadır.
Savaşı probaganda kazanır. İnsan haklarını düşündükleri için işkence karşıtı değiller ki. Tek amaç rakibi itibarsızlaştırmak.
-
Ukraynalıların yalan söylediklerine ihtimal bile vermiyorum. Rusların ne mal olduğu tarih boyunca bilinir. Yeni öğrenmiyoruz biz bunları. Bunlarda bir milim ilerleme de yok. Hep aynılar.