Hiç Kendi Suyunu Sıkmak İstedin Mi?
-
Hiç kendi suyunu sıkmayı istedin mi? Hanı ıslak çamaşırın olduğundan daha ağır olması gibi kendi ağırlığından kurtulmak isteyip kendinin suyunu sıkmak istedin mi?Bu yükleri, bu dert ettiklerimi, bu sorumluluk diye yüklendiğim zorunlulukları, olduğundan daha ağır hissetmeme neden bütün fazlalıklarını sıkıp kurtulabilsem demişliğin vardır. Keşke kolayca kurtulabilsem demişsindir.
Bazen de fazladan giyindiklerini çıkarmak istersin. Olduğun gibi olmadığını ve üzerinde kat kat kıyafetlerle gezdiğini, yediğini, içtiğini, yaşadığını, çalıştığını ve ilişkiler yaşadığını hissedersin. Gülüşün bile sana ait değilmiş gibi gelir. Çıkarıp atsam keşke dersin ama yine de yapamazsın. Zor gelir. Olduğun gibi olmak, bugüne kadar olmadığın şekilde yaşadığın için zor gelir. Gerçek bedeninin üstüne gitmiş olduğun kıyafetlerle tanımıştır insanları seni ve sen öyle tanıtmışsındır kendini. Korkarsın olduğun gibi olmaktan ve olduğun gibi olduktan sonra olacaklardan. Hiç kimsenin hoşuna gitmeyecek dersin. Eşim sevmeyecek bu halimi ve terk edecek, herkes benim değiştiğimi söyleyecek ve şuan ki işimi bile yapmak istemeyeceğim dersin. Ve hatta olduğun gibi olsan bugün yaşamında var olan her şeyi değiştirmek istediğini fark edersin ve korkarsın yine. Bugün olduğun her yer olmak istemediğin yerler diye gerçeğini görüp korkarsın. Ama fark ettiğin bu gerçekle yaşamak zordur. Olmak istemediğin yerlerde olmak istemediğin 'sen' ile yaşamak zordur bilirsin artık. Içın ayrı dışın ayrıdır ve sen bunun farkındasındır.
Değiştirmek isteyip değiştiremediklerinin çaresizliği kendini öfke ve mutsuzluk olarak gösterir. Depresyon, panik ataklar, fibromiyaljiler, bedensel şikayetler, migrenler bitmez.
Yine suyunu sıkmak ve üzerinde ki katları çıkarmak istersin.
Haydi yavaş yavaş yapmaya başla. Birden değişmek seni korkutabilir ve herkesi şaşırtabilir ama yavaş yavaş kendin olmaya başla. Ne kendini ne de diğerlerini korkutursun. Kendine alışa alışa yap.
Ziya Ünlütürk
-
@zafiRa bazan,
Çok yiyorum.
Bi itfaiye hortumuyla içimi temizlemek istiyorum.
Bazen sıfırdan başlamak istiyorum hayata.
Her şeyi arkama atıp
Yeniden başlamak istiyorum. -
@Mertaşkın ne istedigini net bir şekilde ilet evrene ve başla
-
Herkes ne istediğini evrene gönderebilir.
Evren buna gülebilir.
Nasıl davranırsan hayat öyle devam eder.
Evrene göndermekle bir şey olacağını sanmıyorum..
-
@Mertaşkın evren buna gülmez biraz havada tutar zipla da yetiş der sen çabaladıkça istegine ulaşırsın
-
-
Yazıdan çok resim ilgimi çekti.
Resim heykel vb yeteneklerim yok.
Kopyacıyım ben.
-
@Efruz insanları tanıyan yalnızlaşır...
ilim kendini bilmektir... -
-
@smile rica ederim