SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM
-
Çalışma Ortamımızı Nasıl Doğa Dostu Yapabiliriz?
Günümüzde çalışma şeklimiz değişkenlik gösterdi. Kimimiz ofislerde devam ediyoruz kimimiz de evde bir alanı ofis yaparak. Kapalı ofisler çalışma şeklimizi etkiliyor ve yapılan araştırmalar daha yeşil, ofislerin doğal olarak daha yüksek üretkenlik sağladığını gösteriyor. Çalışma ortamınızı daha çevreci hale getirmek istiyorsak, kendi masamızdan başlayarak ufak değişikliklerle uzun bir yol kat edebiliriz. Size birkaç önerim var;
- Tek kullanımlık bardak ve şişelerin yerine cam bir şişe ve bardak edinin.
- Ofisten ayrılırken kullandığınız cihazları kapattığınıza emin olun.
- Masanızda canlı bir bitkinin olması hem size canlılık katacak hem de ortamdaki havayı temizleyecektir.
- Plastik ürünler yerine daha sürdürülebilir ürünleri tercih edebilirsiniz.
- Çalışma arkadaşlarınızla çevre duyarlılığınız hakkında konuşabilir bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.
- Toplantı odalarından çıkarken ışıkları kapatabilirsiniz.
-
@bagimsizkoala , saksıda olsun bahçede olsun bitki üretimi kadar keyifli bir uğraşı olduğunu sanmıyorum; adeta emeğinize karşılık vermekte yarışıyorlar sanki..topraktan ilk çıkış anlarını çok seviyorum...gerçek manada birer rehabilitasyon merkeziler...
-
@nejdet-evren Katılıyorum size. Bir öneri olarak da çalışma odası için olabilir yaşam yeri ev olarak da fesleğen i çok severim, sevmek dışında verdiği koku da kişiyi oldukça rahatlatacaktır.
-
@bagimsizkoala , kesinlikle çok güzel bir bitki, sevmeyen yok sanırım...balkon demirlerini sarmaşıklarla kapladım. ev sahibi izin vermediğinden duvarlara yönlendiremiyorum. özellikle son bahardaki renkleri muhteşem oluyor. bir örneğini saksıya aldım ve bir evim olursa tüm duvarlara yönlendireceğim...
-
@nejdet-evren Estetik görüntüsü olarak diyecek bir şey olmaz sanırım. Bitkilerin yakışmadığı yer göremiyorum. Sonuçta doğa, her yerimizde...