Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
-
@Leonardo ben Ukrayna ile Suriye arasında bağ kurmaya başladım.
Daha önce Ukrayna'da savaşın BOP çerçevesinde çıkarıldığından kuşkulandığımı yazmıştım. Amaç Rusya'yı Ukrayna ile oyalayıp Suriye ile ilgilenmesini önlemek.
İsrail ile görüşmelerden de kuşkulandım. Petrol ve doğalgaz konusunda görüşüldü dendi ama inanmıyorum. İsrail'in bu konuda Türkiye'ye hiç ihtiyacı yok ve bulaştırmaz.
Acaba Rusya Suriye'den çekilmek zorunda mı kalacak? O zaman BOP kaldığı yerden devam eder. Rusya çekilince Türkiye Suriye ile karşı karşıya kalır. İsrail korkma ben de güneyden sıkıştırırım deyip gaz veriyor olmasın?
Kuşkulanmak yerinde olur çünkü orada asker bulunduruyoruz. Bu bir kere elde var bir.
İkincisi Hatay belediye başkanı boşuna uyarmıyor. Suriyeliler Hatay'ı fiilen şu an sivil olarak zaten işgal ediyorlar.
Durum bana çok kuşkulu görünüyor. Bir karışıklık olsa bu kadar çok Suriyeli nüfus kabul etmiş olmak?
Kuşkulanmakta keşke haksız olsam ama durum öyle böyle değil çok kuşkulu.
-
Tam Esad'ın eli güçlenmişti. Muhalifleri İdlib'e sıkıştırmıştı. Hiç Ukrayna krizi çıkacak zaman değildi.
Adam neyine gerek Ukrayna'ya saldırıyorsun? Suriye'de kazandığın avantajı artır, Akdeniz'de gücünü artır, dünyada gücünü artır!
Hayır ne demeye böyle tamamen haksız olduğun ve seni yıpratacak bir saldırganlığa girişiyorsun?
Şimdi Esad ne yapsın? O kadar desteğini görmüş, "ülen bu saçmalığın sırası mıydı ne halt ettin" mi desin? Mecbur o kadar destek gördükten sonra Ukrayna'ya karşı destekler gibi görünmek zorunda.
İşler çok karıştı çok. Ne yaptı bu aptal Putin böyle yahu!? Hayır ben bile sevmem ama aferin Suriye'yi yedirmedi demiş takdir etmiştim. Hepsi boşa gidecek gibi görünüyor. Kendini batağa sapladı.
Suriye'de gücünü artırsaydı Akdeniz'de artırır, dünyada artırırdı. Değdi mi şimdi Ukrayna için? Değmedi. Yazık etti. Bir çuval inciri mundar etti attı!
-
Şimdi bu Kırım'ı kolayca işgal etti ya...
Yine öyle olacak sandı. Fakat Kırım'daki Ukrayna askerlerine aslında önce siber saldırı yapılmıştı. Kiev ile tüm iletişimleri kesildi. Arada da Rus asıllı ayrılıkçılar var, Kiev Kırım'daki birliklerine hiç yardım edemedi.
Ukrayna Kırım'ı askeri saldırı öncesi bu siber saldırı yüzünden kaybetti. Ama şimdi durum farklı. Arada Rus asıllı ayrılıkçılar yok. Ukrayna doğrudan Kiev'i savunuyor. Kırım kaybında da Ukrayna ordusu dersini aldı, gafil avlanmadı bu kez.
Dersini alma sırası Rus ordusuna geldi gibi. Hayır deli herif bir çılgınlık yapacak kimyasal hatta nükleer filan kullanacak, ayıkla pirincin taşını!
-
Biden Rusya kimyasal kullanırsa biz de kullanırız dedi. Bu kadar apaçık bir tehdit yapmamıştı. Aslında yapmaması da gerekirdi. Sen psikopatsan ben de psikopatım diye dava olmaması gerekir.
Sert açıklama. İşler kızışıyor. Japonya Rusya'nın Ruble ödemesi kabul edeceği açıklaması ile açıkça alay etti, budalaca demediği kaldı bir. Aslında diplomatik dilde budalaca aptalca bir fikir demiş oldu.
Zelenski zaten komedyen kökenli. O da "ne oldu Ruslar hâla Ukrayna'da Nazi arıyor mu, hâla mı bulamadılar" diye alay ediyor. "Onların tanrıya ulaşmaları için yardım ediyoruz" diye kara mizah yapmaktan da geri durmuyor. "Traktörlerimiz Rus tankı avlıyor" diye dalga geçiyor. Traktörlerin Rus tanklarını çekip götürdükleri videolar yayınlıyor.
Değişik bir savaş. Eğlenceli demeye dilim varmıyor, siviller bombalanıyor.
Bu iş kızışacak.
-
O değil de merak ettiğim bu Putin denen katil yurt dışına çıkarsa yakalanıp yargılanarak savaş suçlusu olarak müebbete mahkum edilmeyecek mi?
Şu çağda hâla mı kolay gücün varsa canının istediğini yapmak?
Neden yaptın, yaptım çünkü yapabiliyordum! Hâla mı böyle olacak bu dünya?
Katil herif açıkça insanlığa karşı savaş suçu işliyor! Yaptıkları hep savaş suçu! Sivil katliamı yapıyor alçak katil!
-
Eğer bu Putin canisinin bu yaptıkları yanına kâr bırakılırsa insanlık biter. İnsanlık filan yok demektir, hepimiz hayvanız demektir.
Bu katil mutlaka yakalanıp yargılanmalı ve cinayetlerinin cezasını çekmeli.
Öte yandan ben bu Ruslara hayatımda hiç bir kez güvenmedim. Ben bunların bir tek Suriye'yi yedirmeyişlerine aferin ilk kez iyi bir iş yaptınız demiştim onu da berbat ettiler.
Dünya bunlarla uğraşmaktan bıktı usandı artık. Durmadan işgal ederler, durmadan köleleri artırmaya çalışırlar. Durmadan sömürürler. Bunların işi gücü işgal etmek, sömürmek. Bunlar çarlık zamanı da böyleydi, Sovyetler zamanı da böyleydi, şimdi de böyle.
Bunların proleteryadan anladıkları herkes proleterya, çalışacak, savaşacak, ölecek, iktidarı ele geçirenler lüks içinde yaşayacak. Bunlar kadar bela millet yok dünyada. Nereyi ezelim nereyi işgal edelim nereyi sömürelim. Kafaları başka işe çalışmaz bunların.
-
Fazla duygusal olmanın ălemi yok. Putin´e elbette bir şey olmayacak, çünkü halkın çoğunluğu arkasında. Ordu desen, yıllardan beri oraya kendi adamlarını yerleştirmekle meşguldü. İşte bu nedenle dünyaya meydan okurcasına Ukrayna´ya daldı.
Çünkü biliyor, hesap falan vermeyeceğini.Ancak ne zaman hesap vermek zorunda kalır?
Ukrayna, Rusya´yı bu savaşta yendiği zaman. Bu da olmayacak duaya "Amin" demeye benziyor. -
Hayır madem kes gazını Ukrayna'nın? Başka hatların kapasitesini artır, savaşa harcayacağın parayı yatırıma harca, Ukrayna'yı Avrupa doğalgaz satışının kapısı olmaktan çıkar çok garezin varsa!
Sanırsın Rusya Avrupa'ya bitişik değil, arada bir tek Ukrayna var! Mecburen hattı oradan geçireceksin sanki! Bu nedir yahu? Gözünün üstünde kaşı var, bir de üstüne üstlük kaşını kaldırdı, bana ha! Saldır! Bu nedir yahu?
Bunların bu yayılmacılığı tarih boyunca bitmedi! Hayır bunlar sadece güneye değil kuzeye de saldırdılar, bunların çevrelerinde saldırmadıkları neresi kaldı acaba? Hani yani desek sıcak denizler aşkı da, bunlar İskandinavya'ya da saldırdılar! Bunlara sıcak soğuk farketmiyor, nereye güçleri yeterse saldırıyorlar.
Ömrü hayatımda bir kez Suriye'yi yedirmediler aferin len işte böyle demiştim, onun da ömrü bu kadarmış!
-
Ukrayna Rus savaş suçlularını yargılamaya başladı.
Bence savaş sürdüğüne göre bu aşağılık katiller kurşuna dizilerek infaz edilmeli.
Ukrayna baş savcısı Putin'i sanık sandalyesine oturtmak istediğini söyledi, son derece haklı. Bu katil savaş suçunun başıdır ve ömür boyu bir daha insan içine çıkmaması gerekir. Rusya'da bir mert yiğit varsa bu katilin kafasına sıkar, Rusya'yı insanlık ayıbından kurtarır.
-
Bir mert yiğit kişi çıkıp Putin'in kafasınasıkıp bu paranoyak diktatör katili ortadan kaldırmalı ve yerine geçen kişi derhal askerleri Ukrayna'dan acilen çekmeli ve Ukrayna halkından, tüm insanlıktan özür dilemeli, Rusya tekrar Suriye'deki Akdeniz üslerini kaybetmemeye odaklanmalıdır.
-
Aşağılık katil Rus askerleri, bir çiftlikte üç kardeşi ellerini arkadan bağlayıp enselerine kurşun sıkarak infaz ettiler. Önce en küçük kardeş yere cansız düştü. İkinci düşen hâla yaşıyor olduğunu farketti. Daha sonra diğer kardeşi üzerine yıkıldı ve alçak katil Ruslar gittiler. Üzerine yığılan kardeşinin cesedinin altından çıkan Ukraynalı iki kardeşinin ölmüş olduğunu ama kendi ensesine sıkılan kurşunun zarar vermeden yanağını delip çıkmış olduğunu gördü.
Bunlar hep savaş ve insanlık suçu. Bu alçak aşağılık katil Rus askerleri yargılanıp savaş bitmediği sürece kurşuna dizilerek infaz edilmeli. Savaş biterse müebbet.
-
Üzülerek söylüyorum ki Ukrayna artık direnme gücünü tüketiyor. Ukrayna ordusu mühimmat sıkıntısı çekiyor.
İnsanlık ölüyor. Rus katiller insanlığı öldürüyor. Aşağılık katillere dur demek için yürek şart ama sadece yürekle savaşılmıyor. 21. yüzyılda da insanlık alnına kara leke sürülmesine engel olamadı. İnsanlık Ukrayna'da öldürülüyor.
İnsanlık bu utanç ile hâla insan olamamanın rezilliğine battı Ukrayna'da. Bırakalım öldürsünler bırakalım insanlığı yok etsinler kepazeliği insanlığı bir kez daha sardı. İnsanlıktan umut hâla yok. İnsanlık bir kez daha yerlerde sürünüyor.
ABD kongresinin silah yardımını kabul etmesine rağmen zaman daralıyor ve Ukrayna'da insanlık katlediliyor. Hemen değilse ne zaman? İnsanlık öldürüldükten sonra mı? Dünyada insanlar mı yaşıyor gerçekten, yoksa parazit bir takım mahlukat mı?
Bir paranoyak manyak katilin ve emrindeki katiller sürüsünün foseptik çukuruna çevirebildiği insanlıktan beklenti ne olabilir? Hiç.
-
Bu arada tam da beklendiği gibi Rusya Suriye'den çekiliyor.
Bu sonucun çıkacağı belliydi. Rusya kudurmuş gibi Ukrayna'ya saldırmaya kararlı. Putin paranoyadan iyice çıldırdı. Bu herif normal insansa ben bir şey bilmiyorum. Bu herif ruh hastası bir manyak katil.
-
Aslında silah ve mühimmat verilse Ukrayna ordusu karşı saldırıyla katil Rusları kendi topraklarına kadar kovalayabilir. Bu kapasite ve cesaret Ukraynalılarda var. Fakat silah ve mühimmat sıkıntısı çekiyorlar.
Hatta yeterli silah ve mühimmat olsa Kırım'ı da bu fırsattan istifade katil ve emperyalist Rusların elinden geri kurtarabilirler. Aslında bu aptalca ve insanlık dışı kuduz saldırı Rus emperyalizmine haddini bildirmek için bir fırsat ama dünyada insanlık diye bir şey olsa... Yok.
Batılılar hiç bir savaşa iyice uzamadan müdahale etmediler. İyice uzayacak, insanlık iyice bitecek öyle anca belki... Kimse Ukrayna'ya gelin savaşın demiyor. İnsan olun sadece, kuduz katillerin saldırdığı insanlara yardım olarak sadece silah ve mühimmat gönderin yeter!
-
Böyle vahşi işgallerde tek seçenek kalır, o da gerilla savaşıdır. Ama katil Ruslar bilsin ki Ukrayna Çeçenistan'a benzemez. Kan kusarsanız hiç ağlamayacaksınız! Size kan kusturmak bütün Ukraynalıların görevi olsun!
Yalaka Çeçenleri yanınıza çektiğiniz gibi Ukraynalıları asla çekemeyeceksiniz! Siz Ukraynalıların ve insanlığın artık ebedi düşmanı oldunuz! Size kan kusturmak bir görev oldu alçak katiller!
Batılı gevşekler de insansalar eğer, nizami savaşta doğru dürüst yardımcı olmadılar, gerilla savaşı için silah verirler umarım. İnsanlık ezene sessiz ezilene sırt çevirerek insan olamaz. Bu Rus katilleri işledikleri cinayetlerden bin pişman etmeden insanlık ilerleyemez!