3 kelime, bir kısa hikăye
-
-
@kereste bütün bildiklerimi toplasam ölüm deyince sıfırla çarpilir.
-
@kereste annenizin ellerinden öperim . Evlatlar anne sözü dinlemelidir
-
@Efruhte, içinde söyledi: 3 kelime, bir kısa hikăye
@kereste annenizin ellerinden öperim . Evlatlar anne sözü dinlemelidir
Beş yaşındayken babam vefat etti, aynı zamanda annesiz kaldım.
Baba sevgisi ve anne şefkatinden mahrum yaşadığım için bu acıyı benim kadar kimse bilemez.
Şimdiki gençlere anne-baba sevgisini anllattığımda hiç oralı bile olmuyorlar.
Çünkü hep o sevgi ve şefkatin içinde oldukları için beni anlamakta zorlanıyorlar. -
@bilgisezgi insan ne zaman büyür anne ve babasını kaybettiğinde . Siz çok küçük yaşta büyümek zorunda kalmişsiniz.
-
Kan kokusu
Bu mevsimi hiç sevmezdi; kış gelip çatmıştı yine. Yapraklar dökülmüş, hava bir hayli soğumuştu. Her taraf bembeyaz örtüye bürünmüştü ve avladığı hayvanları bulup öldürmek zorlaşmıştı. Günlerdir avlayamamıştı, çok acıkmıştı, yorgundu ve halsizdi. En son parçalayıp keyifle yediği tavşanı hatırlamıyordu.
Diz boyu karla kaplı ovada istemsizce dolaşırken aniden durakladı. Havayı kokladı ve yerdeki izleri gördü. Birdenbire umutlanmıştı, gözleri parlamaya başladı. Evet; kokusunu aldığı şey kandı. Bundan emindi ve kokunun geldiği tarafa doğru yöneldi.
Oraya bir an evvel varmalıydı; yorgun olmasına rağmen adımlarını biraz hızlandırdı. Yaklaştıkça kan kokusu daha da belirginleşiyordu ve kargaları gördü. Onların en büyük parçayı kapabilmek için birbirlerine saldırışını izlediğinde ise daha da hızlandı. Bunu gören kargaların keyfi bozulmuştu ve oraya buraya kaçıştılar.
Kan kokusu bir süre evvel öldürülmüş bir ceylanın leşinden geliyordu, fazla bir eti kalmamıştı ve kemikleri oraya buraya dağılmıştı. Hemen başladı kemiklerdeki son etleri kemirmeye.
Kelimeler: kan, av, karga
-
Sıradaki minik hikaye...
Kelimeler: kuzu, çocuk, kurbanİş yorgunluğumu bir atayım, sonra masalı(!) anlatırım. Hikayelerimdeki yaş sınırını +16´a çıkardım, çünkü toz pembe hikayeler kabak tadı vermeye başladı.
-
Kurban bayramı
Hayal meyal hatırlıyorum ve o günler aklıma geldikçe bir hayli hüzünleniyorum. Henüz çocuk sayılırdım; 7-8 yaşları civarında olmalıydım ve ilkokula yeni başlamıştım. Köylü çocuğuydum; fakirdik ama sefil değildik. İyi kötü yamalı kıyafetimiz ve lastik ayakkabımız vardı.
Günlerden bir gün okuldan eve geldiğimde evimizin önündeki ağılda çok sevimli bir kuzuyu gördüm. İlk bakışka onu sevmiştim; yerinde hiç durmuyordu ve hoplayıp zıplıyordu. Keyfi yerinde gibiydi.
Eve girer girmez "Baba, bu kuzu kimin?" dedim. "Bizim", dedi babam. "Oğlum, bu günden itibaren bu kuzuyla sen ilgileneceksin. Suyunu ve yemini ihmal etme," dedi. Çok sevinmiştim buna. Her gün okuldan geldikten sonra onunla ilgileniyordum. Hatta okulu bile önemsemez olmuştum. Kendi yaşıtlarım köy meydanında çeşitli oyunlar oynarken, ben kuzunun yanından ayrılmıyordum.
Bir gün okuldan döndüğümde kuzuyu ağılda göremedim; buna bir anlam veremedim. Hemen eve koşup "Anne, kuzumuz nerede?" diye sordum anneme. Annem beni görünce "Baban bahçeye götürdü," dedi üzüntülü bir şekildi. "Neden, götürdü?" diye sordum. Annem yanıt vermedi.
Koşar adımlarla evden çıktım ve bahçeye doğru yola koyuldum. Oraya vardığımda bahçe bir hayli kalabalıktı. Babam, amcalarım ve büyük abim de oradaydı.
Sonra yerdeki beyaz bir şey gözüme ilişti. Ayakları bağlanmıştı ve başının hemen yanında küçük bir çukur vardı. Hâlâ ne olduğunu anlayamamıştım. Kuzu beni görünce kalkmak istedi ancak ayakları bağlı olduğu için kımıldayamıyordu. Sonra babamın elindeki bıçağı gördüm ve "Hayır, baba yapma!" diye haykırdım.
Koştum kuzuya doğru ancak yarı yolda abim beni yakaladı ve tuttu. Gözlerimden yaş gelmede başladı. Babam bana bakmadan elindeki bıçağı kuzunun boğazına götürdü ve "Ya Bismillah," diyerek kuzumu oracıkta boğazladı. Boğazından fışkıran kan çabucak çukuru doldurdu.
O gündür, bugündür Kurban bayramlarından nefret ederim. Bayram olmadığını ta o zaman o çocuk aklımla anlamıştım.
Kelimeler: kuzu, çocuk, kurban
-
Gözüme görünme
Gecenin bir yarısı elleri cebinde gözleri yerde daldın dalgın yürüyordu. Hedefsizdi; öylesine dolaşıyordu. Aniden durdu ve etrafına bakındı, kulağını kabarttı. Sokağın karşısındaki bir kahveden müzik sesi geliyordu. Yürümekten yorulmamıştı, ama üşümüştü biraz. Kısa bir süre kararsızca dikildi, sonra o tarafa doğru yöneldi. Sola baktı, sağa baktı ve yavaş bir tempoda karşıya geçti. Kapıyı açtı ve içeri girdi. Kahve içmeyecekti, çünkü keyifsizdi. Kafayı çekecekti ve olanları unutmaya çalışacaktı. Ne de olsa kovulmuştu. "Bir daha gözüme görünme!" demişti ve yüzüne kapıyı kapatmıştı son sevgilisi.
Kelimeler: sevgili, kahve, müzik
-
Baş ağrısı
Sabaha kadar içmişti ve zil zurna sarhoş bir şekilde kendi evine dönmüştü. Gelir gelmez, kıyafetlerini çıkarmadan yatağa uzanmış ve anında uykuya dalmıştı.
Öğleye doğru yataktan güç bela ve isteksizce kalkmıştı. Aslında kalkmazdı ancak köşedeki caminin müezzini damarına basarcasına bağırarak milleti ibadete çağırıyordu. Müezzine bastı kalayı içinden. Başı ağrıyordu, ağzında ekşi ve yavan bir tat vardı. Sallana sallana mutfağa geçti, dolaptan bir bardak aldı, suyla doldurdu ve son damlasına kadar içti.
Baş ağrısı azalacağına şiddetlemişti sanki. Baş ağrısı habı almayı düşündü ancak sonra vazgeçti. "Ağrısın başım; bu az bile, hak ettim aslında" diye içinden mırıldandı.
Oturma odasına ve oradan kapısını açarak balkona geçti. Baş ağrısı yetmiyormuş gibi, bugünkü hava pek hoş değildi. Bulutlardan güneş gözükmüyordu, soğuk ve rüzgarlıydı ve hafiften yağmur yağıyordu.
Keyfi hâlâ düzelmemişti. Kendisini kapı önüne koyan sevgilisini aklından geçirdi. "Arasam mı, acaba?" diye düşündü. Cevabını kendisi biliyordu: "Ne yüzle!"
Kelimeler: yatak, ağrı, yağmur
-
Yanık ses
Öğle vakti gelmişti. Abdulkerim, çoraplarını çıkardı. Her zamanki gibi caminin avlusundaki çeşmelerin birinde elini yüzünü ve ayaklarını bir güzelcene yıkadı. Sonra çaraplarını yeniden giydi ve terlikle minareye doğu yöneldi.
Garip birisiydi, çünkü şehirdeki hoparlörü olmayan tek caminin müezzinliğini yapıyordu. Kim geldiyse, tutunamamıştı burada. Kimisi minareye çıkmayı istememişti, kimisi orada başının döndüğünü iddia ediyordu.
Abdulkerim hariç. Oraya çıkıp yanık sesiyle çığırmak hoşuna gidiyordu. Mahalle sakinleri hemfikir olmasa da, herhangi bir şikayet gelmemişti. O da bundan cesaret alarak her gün sesini daha da yükseltiyordu.
İmam da memnundu bundan, çünkü nihayet hevesli bir müezzin bulunmuştu. Sesini pek beğenmemişti, ama olsun. Hiç yoktan yine iyiydi.
Kelimeler: müezzin, cami, çorap
-
Tufan
Düşünüyordu öylesine, ki bu düşünme faslının bu sefer çok uzun sürdüğünün farkındaydı. Erkenden çivileri temizleyip törpülemişti ve 10 tane tablet çivilenmeye hazırdı. Daha fazlasına ihtiyacı olursa eğer, komşusu ve aynı zamanda yakın dostu kendisine çabucak hazırlayacağının sözünü de vermişti. Bu sefer hiç çivilenmemiş bir şeyi yazmaya niyetliydi.
Çok sevdiği eşi de telaşlanmaya başlamıştı ancak ona belli etmemeye çalışıyordu. Kocasının yanına usulca yaklaştı "Acıkmış olmalısın, sana taze incir getirdim," dedi. Elindeki incir yaprağına sarılmış incirleri onun yanına koydu ve kocasının yanıtını beklemeden diğer odaya geçti.
Karısının telaşlandığını biliyordu, çünkü gelir kaynakları çivileyeceği hikayelere bağlıydı. Yeni birini kurgulamak bu defa çok uzun sürmüştü. Bu sefer öyle bir şey çivilemeliydi ki kulaktan kulağa yayılsın ve nesiller boyu anlatılsın. Yine de biraz tereddüt ediyordu, çünkü bir önceki hikayesini kral pek beğenmemişti ve bir hayli sıradan bulmuştu. "Olağanüstü, etkileyici ve akla hayale gelmeyen şeyleri okumak isterim," demişti ve baş parmağını ona doğru kaldırıp "Umarım hayal kırıklığına uğramam," diye eklemeyi de ihmal etmemişti.
Bir tane inciri eline aldı, yemeden yaprağın üzerine geri koydu. Tokmağı ve bir çiviyi aldı ve başladı çivilemeye.
Gılgameş, Utannapiştime konuştu....Kelimeler: çivi, incir, kral
-
-
@Efruhte
Konusu ve anlatış tarzın güzel. -
@kereste teşekkür ederim
-
@Efruhte
Silme, dursun burada. -
@kereste bilmiyorum belki bir iki hikaye daha yazarsam baskı için göndermek isterim
-
@Efruhte
Hangi baskıdan bahsediyorsun? -
@kereste çocuk kitabı basan yayın evlerine mesala . Bilmiyorum
-
@Efruhte
Güzel fikir.