Petrol Türkiye'de Çok Çok Ucuz
-
Petrol fiyatlarında artışı da hissettiririz, düşüşü de hissettiririz. Bu konuda geri adım atmayacağız. Çünkü sonuçta bütçenin de birtakım zorlukları vardır. Yani kusura bakmasınlar, muhalefet haksızlık yapıyor söyleyeyim.
Bu petrolü ben üretmiyorum, petrolü ithal ediyorum. Petrol ithalatı yapan bütün ülkeler anında vatandaşına yansıtıyor. Bizde kesinlikle şu anda çok çok ucuz.
Türk lirasının şu andaki durumu itibariyle de oldukça ucuzuz. Her alanda Türkiye dünyadaki bütün her karşılaştırmada en ucuz kalan ülkelerin başında gelir. Satın alma gücü paritesine göre değerlendirme yapılsa bile.
Bakan Nebati Yağ
Bunlar kucukken arpayi fazla kacirmis olabilirler mi?
-
Bunlar kucukken arpayi fazla kacirmis olabilirler mi?
Bugünlerde Türkiye´deki petrolun ucuz olmasının nedeni yanılmıyorsam petrole uygulanan KDV´nin düşürülmüş olması.Şu an itibarı ile Avrupa´da Mazotun litresi 2,10 Euro, kurşunsuz E10 Süper benzin 2 Euro.
Türkiye´de kaç para bunlar? -
@kereste pizza da 15 euro elmayla armudu kiyaslamayacagiz herhalde
-
@phi, içinde söyledi: Petrol Türkiye'de Çok Çok Ucuz
Tamam, sen yine de söyle.
-
@kereste, içinde söyledi: Petrol Türkiye'de Çok Çok Ucuz
@phi, içinde söyledi: Petrol Türkiye'de Çok Çok Ucuz
Tamam, sen yine de söyle.
Üşenmeden baktım...
Mazot 21 TL civarında. Valla çok ucuz, arabaya benzini oradan mı alsak?!
Valla bir daha memlekete uğradığımda hediyelik lokum veya baklava getireceğime, bidonla mazot/benzin falan getirmeli. -
@phi
Şaka bir yana, bunların hepsi bir nevi seçim yatırımları aslında. Mălum 2023´te dananın kuyruğu kopacak, bu nedenle mevcut hükümet zoraki bir şekilde fiyatları düşük tutma peşinde. Yoksa petrol fiyatları çoktan uçmuştu. -
@kereste ucuz olur tabi iran ırak komşumuz taşıma maliyetleri az.
Avrupanın taşıma maliyetleri fazla.Ama bir ortalama aylık ücrete sahip alman kaç litre benzin mazot vb alıyor orası önemli.
-
@TENTEN, içinde söyledi: Petrol Türkiye'de Çok Çok Ucuz
@kereste ucuz olur tabi iran ırak komşumuz taşıma maliyetleri az.
Avrupanın taşıma maliyetleri fazla.Ama bir ortalama aylık ücrete sahip alman kaç litre benzin mazot vb alıyor orası önemli.
Yanılmıyorsam 2020 yılının başına kadar Türkiye´deki petrol fiyatları Avrupa genelinde en yüksek durumda idi. O zaman da taşıma fıyatları Avrupa´ya kıyasla ucuzdu. Demek ki sebebini başka yerde aramak lazım.
Seçimlere az bir zaman kaldı. Hükümet vatandaşı kaybetmemek için her yolu deniyor. Dediğim gibi seçim yatırımı, başka bir şey değil.
-
Petrol kaçak geliyordu eski yıllarda ve o zaman bazı petrolculer acayup köşeyi dönmüştü.
Avrupa konusunda ise akaryakıt türkiyede ucuz ama maaşlar da çok ucuz.
-
@kâfir-imam turkiyedeki akaryakit ucuzlugunu anlamis degilim, nasil ucuz gercekten merak ediyorum, varil fiyatindan mi gidiyorsunuz yola yada baska birsey mi