Şüphem şüpheniz mi?
-
Bilim bugün doğanın ürettiğinden daha etkili bir virüsü üretemeyeceğini kabul etmiş durumda.
Gelecekte her şey farklı elbette olabilir. Fakat bugün virüs araştırmaları yapılan laboratuarlarda sızdırmazlık önlemleri oldukça gevşetilmiş durumda. Nedeni, doğadan daha etkili virüs yapılamayacağının anlaşılmış olması.
Doğada zaten virüsler en iyi şekilde evrim geçiriyorlar. Olabileceğin en olabileceğini doğa yapıyor. Bu günkü teknoloji ile daha üst düzeyini yapma olanağımız bulunmuyor.
Şu an en gelişmiş gen transfer ve düzenleme teknolojimiz CRISPIR. Bu da henüz geliştiriliyor. Öyle doğanın yarattığından üstün bir virüs yaratma şansı henüz bulunmuyor.
Ancak virüsler sürekli gözlem altında tutuluyor. Süper bir virüs belirlenirse silah olarak kullanma şansı olamaz demiyorum. Ama bu yine doğanın yarattığı bir virüsü keşfetmek şeklinde olacaktır.
CRISPIR ısmarlama bir virüsü yaratma potansiyelinde henüz değil. Virüsler sürekli izleniyor, onu kesin biliyorum. Belli ekipler var ve bunların işi sürekli kesintisiz virüsleri izlemek.
Bu iyi niyetle de yapılabilir, süper bir virüs keşfedersek silah olarak kullanabiliriz niyetiyle de yapılabilir.
Biyolojik silahın tarihi eskidir. En açık örnek, Kızılderilileri tüfek, mikrop ve çelik alt etti.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Şüphem şüpheniz mi?
Kızılderilileri tüfek, mikrop ve çelik alt etti.
Bu konuyu biraz düşündüm, sanki bu saydıklarından ziyade Kızılderilileri buffaloların öldürülmesi alt etti gibi geliyor.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: Şüphem şüpheniz mi?
@DemoKratos, içinde söyledi: Şüphem şüpheniz mi?
Kızılderilileri tüfek, mikrop ve çelik alt etti.
Bu konuyu biraz düşündüm, sanki bu saydıklarından ziyade Kızılderilileri buffaloların öldürülmesi alt etti gibi geliyor.
Bunun kitabı var. Yazar Jared Diamond. Tübitak Tübitak iken, yobazların eline düşmeden yayınlamıştı.
-
Avrupalılar Amerika kıtasına ayak basınca kızamık, çiçek gibi kendilerinin bağışık olduğu ve hafif geçirdikleri fakat Kızılderililer bu hastalıklarla hiç karşılaşmamış oldukları için onları direk öldüren hastalık mikroplarını kıtaya taşıdılar.
Hatta Kızılderililerin bu hastalıklardan aşırı etkilendiklerini görünce yardım yapıyor gibi çiçek ve kızamık hastalarının kullandıkları battaniyeleri kasıtlı olarak onlara verdiler.
Orta Amerika Kızılderilileri Mayalar ve İnkalar için bir şey demiyorum. Ama Kuzey Amerika yerlilerinin doğal dinleri vardı. Doğayı kutsal sayıyorlardı. Hayvanları kutsal sayıyorlardı, ağaçları kutsal sayıyorlardı.
Keşke onların inançları beyazlara geçseydi.
Kuşkusuz bu tarihin en büyük soykırımı. Bir halkı değil bir ırkı tükenme noktasına yaklaştırdı.
-
@kereste, içinde söyledi: Şüphem şüpheniz mi?
Bakıyorum, her şeyin suçunu ABD´denin üzerine atma gibi alışkanlığınız oluşmuş.
Atom bombası, virüs bombası yapmadıkları şeyler değil.
Bunları yapanlardan şüphe duymam normaldir.
Şüphe etmezsen sorgulayamazsın, zaten sorgulayan bir millet olmadığımız için başımıza her melanet geliyor, sonra da vayy niye oldu diyoruz.Sorgulamadığımı nereden biliyorsunuz, yoksa müneccim misiniz?
O saydıklarınızı diğer ülkeler de üretiyor, yoksa çok mu safsınız?
Neredeyse her pisliği onların yaptığını iddia edeceksiniz!
Olmaz ki, muhterem. -
Bunu yayanlar ABD ve Avrupa düşmanı olanlar.
Son yüzyılda en az iki milyar masum insan öldüren, ölmesine neden olanlara karşı olmak herşeyden önce bir insanlık gereğidir.
2 milyar insan...mış...mış. He bre!
Ve bizim gibi objektif olmaya çalışanların hiç insanlığı kalmamış meğer. -
Onlar üretiyor, ABD kullanıyor, bu farkı anlamayacak kadar çok mu safsınız?
mış mışlar yerine aksini ispat etseydiniz bir işe yarardı.
-
Onlar üretiyor, ABD kullanıyor, bu farkı anlamayacak kadar çok mu safsınız?
mış mışlar yerine aksini ispat etseydiniz bir işe yarardı.
Saf olan sizsiniz ve içiniz kin ve nefret dolu. Azıcık objektif ve tarafsız olmayı beceremiyorsunuz.
-
Saf olan sizsiniz ve içiniz kin ve nefret dolu.
2 milyar insanın öldürüldüğüne ben üzülürken sen mış mış yaptın, kimin içi nefret dolu açıkça belli olmuyor mu?
Azıcık objektif ve tarafsız olmayı beceremiyorsunuz.
Gayet objektif olduğuma dair gerçekleri ve şüphelerimi ayırt etme erdemine sahip olduğum paylaşımlarım birer kanıtır.
Gerçekleri safdışı ederek tarafsız gibi olmak kendi karakterine ihanettir, kendimi kandıramam, kendi değerim ne ise o taraftayım, insana yakışan da budur.Ayrıca başlık konuları tartışmak ve konuya bir nitelik kazandırmak içindir, böyle konuyu sen-ben noktasına getirerek başlığa katkı olmadığı gibi kirlenmesine neden olur. Bu yüzden sen-ben noktası yerine konulara odaklanalım.
-
Saf olan sizsiniz ve içiniz kin ve nefret dolu.
2 milyar insanın öldürüldüğüne ben üzülürken sen mış mış yaptın, kimin içi nefret dolu açıkça belli olmuyor mu?
Kusura bakma ama, bak yine boş beleş konuşuyorsun, çünkü müneccimlik yapıyorsun. Üzülmüyormuşum! Yokya!
Elbette mış..mış yaparım, çünkü ha bire kanıtsız iddialarda bulunuyorsunuz. Gitmişsiniz nerede tarafgir bir haber var onu buraya iliştiriyorsunuz. Hüsnü Mahallinin yazısı tamamen saçmalık.Gayet objektif olduğuma dair gerçekleri ve şüphelerimi ayırt etme erdemine sahip olduğum paylaşımlarım birer kanıtır.
Gerçekleri safdışı ederek tarafsız gibi olmak kendi karakterine ihanettir, kendimi kandıramam, kendi değerim ne ise o taraftayım, insana yakışan da budur.Muhterem
Bu tür cümleler kurmanın sanal ortamlarda hiçbir anlamı yok. Sadece kendi reklamınızı yaparsınız.Ayrıca başlık konuları tartışmak ve konuya bir nitelik kazandırmak içindir, böyle konuyu sen-ben noktasına getirerek başlığa katkı olmadığı gibi kirlenmesine neden olur. Bu yüzden sen-ben noktası yerine konulara odaklanalım.
Ben başka bir şey demedim zaten. Ancak siz benim insanlığıma laf attınız.
Dedim ki alıntı yaptığınız kişinin makalesi tamamen kanıtsız iddialara dayanıyor. Iddia sahibi de Rusya. Yani Ukrayna´yı istila eden bir ülke.
Hüsnü Mahalli baştan sona Rusya´ya göre şöyle, Rusya´ya göre böyle diye diye yazmış. Tarafsız ve objektif habercilik/gezetecilik böyle mi olmalı?
-
çünkü ha bire kanıtsız iddialarda bulunuyorsunuz.
Sen daha başlığın bile ne olduğunu bilmeden kendi kendine iddia diye yaftalıyorsun.
Başlık ne diyor, idda mı diyor yoksa şüphe mi diyor.
Çelişki içinde boğulduğunun bile farkında değilsin. -
çünkü ha bire kanıtsız iddialarda bulunuyorsunuz.
Sen daha başlığın bile ne olduğunu bilmeden kendi kendine iddia diye yaftalıyorsun.
Başlık ne diyor, idda mı diyor yoksa şüphe mi diyor.
Çelişki içinde boğulduğunun bile farkında değilsin.Şimdi de sıra kelime oyunlarına mı geldi?
Bu konuya yazdığım son mesaj. Umarım H.M.´nın yazısını tekrar gözden geçirirsin.
-
Şimdi de sıra kelime oyunlarına mı geldi?
Kelime oyunu yapmam için bir neden yok. Bunun bir iddia değil şüphe olduğunu hatırlatmak için yazdım.