PARÇALAR : İNİŞLER VE ÇIKIŞLAR
-
İnişli çıkışlı bir yolculuktu hayat. İki parçaydı aslında. Parçalardan oluşmuş bir bütündü kendinden oluşan diğer her şey gibi.
Belki de onu oluşturan gibi...Sıra sıra gelirler bazen
Bazense farklı kombinasyonlarla.
Fark etmez, bir şekilde gelirler nihayetinde parçalar.Kimdi ve nasıldı ki bu parçalar ?
Bizi biz yapan duygular...
İniş dönemlerimizde, onlardan ibaretmişiz gibi algılatabilecek devasa bir güce sahip bir diktatördü duygular.
Farkındayız,diktatör haline gelmemesini sağlamaktı aslolan.
Geldiyse eğer canavarlık barındıran o konuma,karabasanın ruha vurduğu kilittir artık; ağız açtırmaz, adım attırmaz.Hiç haklılık payları yok değil elbet. Yoksayılamayacak kadar vardırlar, lakin bunu abartırlar. Çünkü merkez noktası haline gelmek onların hak edebileceği bir durum değildi.
İşte bu yüzden diktatör halini almıştır duygular.
O zaman, hak etmiyorlarsa düşmeli.
Hayır, aslında diktatörler hep düşmeli.İyi de nasıl peki ?
Bir isyan gerek
'Sana nasıl hissettiriyorsam, öyle davranacaksın.'' diyen diktatörün tahtını kırmak için.Sorun var.
Yordanabilir bir durum olduğu için isyan, hesap edilmişti diktatör tarafından.
Her sabah daha etkili bir biçimde uzuvların kitlenir. Bunu yapan da o diktatörden başkası değildir.Bunu yapar ki kıvılcım bile çıkmasın tepki olarak senden.
Ağız açtırmaz, adım attırmaz.Özetle kıvılcımı yakmayıp diktatöre boyun eğersen eğer ilerleyen zamanlarda kendi ruhunun katili yapar seni.
Her yükselişin engeli olan bir intihar girişimidir duyguları abartılı bir şekilde önemsemek, hareket etmemek.
İşte duyguları diktatör haline getiren biziz.
Yıkalım ve dengeyle devam edelim.
NOT : YAZI TAMAMLANMAMIŞTIR. BURADAKİ İFADELER SADECE İSKELET HALİDİR.
-
Bu yazıdaki artıların
- Güzel bir konu işlemişsin.
- Konuyu iyi sürüklemişsin.
- Bitişi tam oturmuş.
Bu yazıdaki eksilerin
- Uzun satırları daha öz kelimelerle kısaltman gerek.
- Konuyu yazının tamamına yayacağın için her satır farklı olmalı, bir sonraki satır bir öncekinin devamı hissi vermemeli. Aksi halde şiirden ziyade makaleye benzer.
Eksi ve artılar olmak üzere genel olarak çok beğendim, devam edin.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: PARÇALAR : İNİŞLER VE ÇIKIŞLAR
Bu yazıdaki artıların
- Güzel bir konu işlemişsin.
- Konuyu iyi sürüklemişsin.
- Bitişi tam oturmuş.
Bu yazıdaki eksilerin
- Uzun satırları daha öz kelimelerle kısaltman gerek.
- Konuyu yazının tamamına yayacağın için her satır farklı olmalı, bir sonraki satır bir öncekinin devamı hissi vermemeli. Aksi halde şiirden ziyade makaleye benzer.
Eksi ve artılar olmak üzere genel olarak çok beğendim, devam edin.
Aslında bir deneme.
İskelet halini paylaşıyorum genellikle. Yazı geçişlerini tamamlarken mutlaka gözden geçirmem gereken noktaları belirtmeniz çok güzel.Tekrardan teşekkürler...
-
Şiirden hiç anlamayan biri şiiri nasıl tanımlar diye anlamayan birine bilinçli olarak şiir nedir diye sordum. "En güzel konuşma ve yazma dili" diye cevap verdi.
Şiirden hiç anlamayan birinin dahi onu bu kadar güzel ifade etmesi karşısında bu konuda önyargımı yerlebir etti.
Burada anlaşılıyor ki, şiir adam seçmiyor, kim olursa olsun herkese hitap edebiliyor.
Bunun en büyük örneği, henüz şair kelimesini dahi hiç duymamış, heykelleri yapılmış, tüm dünyaya ibret olmuş Çingene Papusca'dır. -
@Struma Ba-yıl-dım!
Özellikle sesli okuma yaptım ve cümle sonlarındaki ses benzerliklerin çok hoşuma gitti. Biçim bilgisinden ziyade manaya gelecek olursam benim için benim hayatım için küçük detaylar fark ettim. Üslubunda da yol göstericilik sezdiğim için kişisel olarak sana teşekkür ederim.