Donbas neden stratejik
-
Rusya zaten önce ayrılıkçı bölücü teröristleri destekledi. Ukrayna bu bölücü teröristlere cezalarını verince savaş açtı zaten.
-
O zaman Ruslar da medeni bir ülke imiş. Avrupa ne yapıyorsa aynısını yapıyor.
-
Muhaliflerini öldürten despot bir katilin zorbalıkla iktidarını sürdürdüğü bir ülke bu. Rusların da bu psikopat katilden kurtulmaya ihtiyaçları var.
-
Ukrayna için tek seçenek kalabilir: Asimetrik gerilla savaşı. Simetrik cephe savaşı çıkmaza girerse başka yol kalmaz. Ukrayna istihbaratı bunu eminim değerlendiriyordur. Ukrayna bu yolla bağımsız, onurlu bir devlet olacak. Öyle çabucak olunmuyor tabii. Demir ateşte dövülerek biçimlenir.
-
Zaten Rus işgalindeki yerlerde bir çok satılmış Rus kuklasına etkili suikastler düzenlendi. Ukrayna istihbaratı bu konuda deneyim kazanıyor ve sürdürecektir. Böylelikle devlet olunuyor, kolay değil. Hele yanı başında saldırgan katil bir emperyalist devletle sınırın varsa hiç kolay olmuyor.
-
Israil savasi ile avrupa ve amerika ukrayna'yi unuttu bence.
-
@phi
Hayır unutmadı ancak 2 sene zarfında Milyar Dolar ve Eurolar savaş uğruna harcandı. Ufukta kesin bir bitme tarihi de yok. Dipsiz kuyuya benzemeye başladı ve bu savaşı kazanmaya imkan yok. Çünkü Çin sayesinde Rusya´ya karşı uygulanan ambargoların kayda değer bir etkisi yok gibi.Ehhh, batılılar paraya da önem verirler. Bilhassa ABD.
-
Donbas oldu sana Basdon.
-
@phi ne yazık ki öyle oldu. Aslında Rusya için Suriye de öyle oldu. Suriye'yi korumayı bir kenara bırakıp Ukrayna'ya saldırması çok yanlış oldu. Aynı şekilde şimdi de ABD Ukrayna'yı korumayı bir kenara bırakıp İsrail'i korumaya yoğunlaştı.
Burada dikkat çeken olgu, dünyada savaşların artması. Yerel çatışmalardan daha çapı büyüyen savaşlara geçilmeye başlandı. Bakalım bu iş nereye gider.
-
Normalde bu işten Rusya Federasyonunun dağılması sonucu bile çıkabilir ama Rus gölgesi altında yaşamaya razı uyuşuklarda hiç hareket yok. Ukrayna kadar kalıp, yürek, cesaret ve onur kimsede yok! Çeçenlerin bile bir kısmının ne kadar onursuz, kişiliksiz çıktığını gördük. Kırım Tatarlarında hiç hareket yok! Bu nasıl bir boyunduruğa razı olmaktır anlamak çok zor. Atatürk'ün başarısı bu uyuşuklara bakınca ne kadar büyük, uyuşuk felç olmuş bir milleti nasıl uyandırdı şaşmamak elde değil.
-
Eski KullanıcıDemoKratos başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@DemoKratos, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
Normalde bu işten Rusya Federasyonunun dağılması sonucu bile çıkabilir ama Rus gölgesi altında yaşamaya razı uyuşuklarda hiç hareket yok. Ukrayna kadar kalıp, yürek, cesaret ve onur kimsede yok! Çeçenlerin bile bir kısmının ne kadar onursuz, kişiliksiz çıktığını gördük. Kırım Tatarlarında hiç hareket yok! Bu nasıl bir boyunduruğa razı olmaktır anlamak çok zor. Atatürk'ün başarısı bu uyuşuklara bakınca ne kadar büyük, uyuşuk felç olmuş bir milleti nasıl uyandırdı şaşmamak elde değil.
demek ki avrupa ve amerika sultasında şeriatla yönetilmek istemiyorlar. bu da onların en doğal hakları
Şeriat ve ileri demokrasi ile yönetilmek istemiyorlar.
-
@kâfir-imam aslında haklı tarafın var. ABD de Nixon doktrinini hâla devam ettiren İslam dinini kullanma fikri gerçekten kesinlikle var. Bunu inkar mümkün değil. Bunlar İncil satmayı artık bıraktılar şimdi İslam dinini kullanıyorlar evet, bu konuda haksız olduğunu asla söyleyemem.
Ukrayna'ya saldırıncaya kadar ben Rusya'yı haklı görüyordum. ABD yi haksız görüyordum. Demokrasi niye Suudi Arabistan'a gitmiyor acaba da Suriye'ye gidiyor diyordum. Ukrayna'ya saldırması ile şok oldum. Bu çok büyük hata.
-
Avrupa, uzun zamandan beri ABD´nin himayesinde/şemsiyesinde olduğu için kendi başına hareket etmekte zorlanıyor. Ayrıca Ukrayna´ya verilecek silahların attığı bombaların Rusya topraklarına düşmesini istemiyorlar. Bilhassa Almanya bu mevzuda çok çekimser.
-
Rus halkı saldırıya uğramanın, çocuklarının kadınlarının öldürülmesinin ne demek olduğunu bu terör saldırısı sayesinde anlar mı? Sanmıyorum. Bunlar anlamaz bir halk. Putin rahatlıkla Ukrayna'yı suçlayabiliyor ve Rus halkı da bu saldırgana desteğini sürdürüyor. Rusya bir açmazda ve çıkmazdadır. Saldırgan dürtülerinden hiç vazgeçemeyen bir toplum var orta yerde. Bunlar kimliklerini oraya buraya saldırarak bulabilen bir toplum.
-
Maalesef Cumhuriyetçiler yardımları kilitledi. Ukrayna artık atak yapamaz halde. Eeee el atına binerek işte çok da gidilemiyor. Ukrayna acil yerel silah üretimi başlatma kararı aldı. Başka da yapacak iş yok. İş başa düştü. İşgal altındaki Kırım dahil toprakları kurtarma başka baharlara...
Bir de seçimi Cumhuriyetçiler kazanırsa... Ukrayna bunu hesaplıyor elbette. Gerçekten iş başa düşüyor ama Ukrayna yorgun, düşman az buçuk bir güç değil ki. Koskoca bir süper gücün varisi. Ukrayna'nın işi gerçekten zor. Bu Kırım'ı zaten bu Ruslardan kurtarmak hiç mümkün olmadı. Dünya savaşı ayarında Kırım savaşı çıktı, Osmanlı zamanında, Avrupa da katıldı, sonuçta Ruslar bu savaşta yenilseler de sonra ne yaptı etti bırakmadılar. Tatarlar da Kırım'da köklü değiller yani, işte o kadar sahip çıkabiliyorlar. Kırım aslen Ukrayna toprağı. Ukrayna ne yapıp edip Kırım'ı kurtarmalı. Sonuna kadar yardım da yapılmalı ama yardım ile... Dökme su ile değirmen gibi oluyor. Gelecekte ne olur bakalım...
-
Ukrayna sağlam bir sanayi atılımı yapmak zorunda. Avrupa Birliği de ihtiyacı olan dinamizmi Ukrayna ile sağlamalı diye düşünüyorum. Ukrayna gerçekten Avrupa için bir dinamo olabilir. Avrupa'nın böyle bir dinamoya ihtiyacı var. Avrupa rahata alışkın, çocuk yapmayan, sorumluluk almayan bir yapıya büründü. Ukrayna ise dinamik bir nüfus yapısına sahip.
Ukrayna'nın AB üyeliğinin acil sağlanması gerek.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
Zelenski kukla olduğunun hala farkında değil galiba. Baştan beri söylüyorum onun yerinde olsam veririm ülkeyi Ruslara. Çünkü bu belayı Ukrayna halkının başına salanlar başta avrupadır sonra amerikadır.
ABD Avrupaya ceza kesmek için sınırda savaş çıkmasına göz yumdu.
Sebebi ise zarrap dosyasında Avrupa'nın ABD ye kazık attığının ortaya çıkmasıdır.Tayyip küçük lokma bir vuruşta gider onlara göre. Zayıf karakterler her zaman kullanışlı olurlar. Şimdilik ellerinde tutuyorlar.
Durum bu.
-
Tarihi bir dönemece girildi. Süper gelişmeler var. Tam da ABD Temsilciler meclisini umursamaz kıçlarını rahat koltuklara gömmüş sorumsuzların doldurduğu eleştirisi yaptığımız sırada, Temsilciler Meclisi tarihi bir karar verdi.
Tam 95 milyar dolarlık bir yardım paketi meclisten geçti. Temsilciler meclisinde cumhuriyetçiler çoğunlukta olmasına karşın! Tasarıyı kilitlemek isteyen sorumsuzların çabaları sonuç vermedi!
Bu yardım paketinin 8 milyarı Tayvan'a 26 milyarı İsrail'e ve tam 61 milyarı Ukrayna'ya!
Bitmedi! Temsilciler meclisi dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna'ya aktarmaya kararını da onayladı!!!
Müthiş! Olağanüstü, beklenmedik bir sürpriz çıkış! Rusya hükümet sözcüleri kudurdu! Peş peşe sert açıklamalar, tehditler... Onu bağımsız egemen bir ülkeye saldırırken düşünecektiniz aklı evveller!
Dondurulan Rus varlıkları 300 milyar dolar! Bunun 6 milyarı ABD bankalarında olsa da diğer ülkelerin zaten hazır beklediklerini ve ABD nin peşinden gideceklerini biliyoruz.
Senato bu tasarıları hemen onaylayacaktır. Önemli olan Temsilciler Meclisinden geçmesiydi ve inanmak zor ama geçti!!! Süper. Bu Biden'in başarısı mıdır, inanmak güç. Değildir. Bu ABD nin doğal refleksidir.
Bu karar başkan değişirse Ukrayna'ya destek biter endişelerini de azalttı. Trump herhalde seçilmeyecektir. Amerikalılar aklını kaybetmeyeceklerdir onu seçip de artık herhalde.
-
ABD Temsilciler Meclisindeki aylardan beri süren tartışmalar bize şunu gösterdi: ABD olmasa, Ukrayna bu savaşı sürdüremez artık. Avrupa Birliği ise çene çalmakla meşgul ve hepsi ABD´ye bel balğamış durumda. Bir daha bu çapta bir yardım paketinin onaylanması çok zor, çünkü Biden´in yeniden seçilmesi bir hayli muğlak.
-
Ajanslara düşen görüntüde ABD Temsilciler Meclisinde üyeler Ukrayna bayrakları sallayarak sevinç gösterisi yapıyorlar. İlginç. Temsilciler Meclisinin uzun süredir yardımları bloke ettiği onaylamadığı düşünülünce... İlginç.
Sanırım Rus varlıklarının Ukrayna'ya aktarılması tasarısı ile birleştirilince coştu bu meclis üyeleri. Hah şöyle hep bizim cebimizden çıkmasın dediler ve ben de bunu bekliyordum zaten. Bir iletimde söylemiştim dondurulan Rus paralarının derhal Ukrayna'ya aktarılması gerekir demiştim.
Zelenski tabii teşekkür etti ve minnettar olduğunu, olması gerekenin bu olduğunu söyledi. Netanyahu da teşekkür etti. Doğrusu ilginç gelişme.