Forum nedir? Ne değildir?
-
@DemoKratos burada aslinda asil sebep sanirim istek ve beklentilerin yeteri duzeyde karsilanmamasi.
Bir arkadasimiz sadece yazilari editlememiz yada silmedigimiz icin cikip gidebiliyor, digeri kendini yalniz hissediyor o sebeple gidiyor, bir baskasi vay efendim benim fikrime karsi ciktilar o yuzden gidiyorum diyor.
Sonuc itibari ile ben bunu beklenti ve isteklerin ne kadar karsilanip karsilanmadigindan oturu oldugunu dusunuyorum.
-
@phi dostum, insanlar yüz yüze yapamadıkları her kaprisi, nazı, tafrayı, atarı sanalda yapmaya iyice alıştılar. Sorun burada. İşyerinde hatta evde sesini çıkaramayan gelip sanalda patlıyor.
Bu sanal işi insanları iyice bir değişik yaptı. Bunun sonu nereye gider bilmiyorum. Yüz yüze eğitim mevzusu vardı ya hani pandamide, vazgeçemeyiz açıklamaları yapılan, onsuz çocuklarımız sosyalleşemez denilen, aynı onun gibi yüz yüze ilişkiler giderek azalacağa hatta yok olacağa benziyor. Gelecekte herkes metaverse'de birer avatar olacak gibi.
-
@DemoKratos bak buna katiliyorum cunku sanal dunya herkesin olmak isteyemeyip olabildigi bir dunya ve karakter sunuyor insanlara. Buda onu cazip kiliyor
-
@DemoKratos , Persona sözcüğü Latincedir ve maske anlamına gelir; personel dediğimizde maskelenmiş kişiden söz ederiz, o kişi masa arkasında iken ayrı sokağa çıktığında ayrı kişidir; mask/elenmek belki ilkel çağlarda avcı topluluklarınının avlanmak amacıyla posta girmeleri ile geliştirdikleri bir ikinci kişiliktir ve avantajları sayesinde içselleştirilerek kalıtımsal iletiye dönüşmüştür. Sanal gerçeklik hayatımızın ayrılmazı ve onun ikircikliği, soğukluğu ve aldatması hem biliniyor ve hem de isteniyor; kişiler kendi yoksulluklarını sorgulamdan bir dizideki uyoksulluğa ahvah edebilmektedirler. Ekran gerisindeki keyfilik tam bir haz mekanizması gibi insanın ruhsal dünyasında yıkıma ve yabancılığını afişe etmesine neden olabilmektedir; bu durum çağın bir sosyal hastalığıdır ve buna sosyal iletişimsizlik demeyi tercih ediyorum. Yaşanmadan aşılamaz...
-
@nejdet-evren evet, sosyal hayat bir maskeli balodur zaten de... Fakat şimdi bu metaverse ve avatar olayı işi daha derin boyutlara götürecek.
-
forum kötü değildir heueuh
-
@Fides forumlar yakın zamana kadar çok iyi bilgi alışverişi platformlarıydı. Fakat toplum yozlaştıkça sloganik bozuk cümleli sanal sosyal ortamlara bütün herkes aktı ve forumlar işlevini büyük ölçüde kaybetti.
Ben bir ay boyunca kitap oluşturacak hacimde ve kıran kırana çok tartışmamı hatırlarım. Karşımda birikimli çetin cevizler olurdu ve çok zor pes ederlerdi. Şimdi hiç öyle kimse göremiyorum, yok.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Forum nedir? Ne değildir?
@Fides forumlar yakın zamana kadar çok iyi bilgi alışverişi platformlarıydı. Fakat toplum yozlaştıkça sloganik bozuk cümleli sanal sosyal ortamlara bütün herkes aktı ve forumlar işlevini büyük ölçüde kaybetti.
Ben bir ay boyunca kitap oluşturacak hacimde ve kıran kırana çok tartışmamı hatırlarım. Karşımda birikimli çetin cevizler olurdu ve çok zor pes ederlerdi. Şimdi hiç öyle kimse göremiyorum, yok.
evet ama hala seviliyor değilmi??
-
@Fides yani, nerde o eski forum muhabbetleri, kitap yazardım kitap o sohbetler tartışmalarla. Şimdi binde biri yok ama hiç olmamasından iyi.
-
üyelik nerden siliniyo?? tüm paylaşımlarımı silin lütfen
hoşçakalın