Kuran tekmeleyen liseliler
-
Antalya Serik'de bir lisede sınıfta öğrencilerin Kuran ile top gibi oynadıkları görüldü. Bir öğrenci telefona çekiyor, bir diğeri Kuran'ı havaya atıyor bir diğeri havada tekme vuruyor.
Bu gibi aşırılıklar vurgudur, bu şeyin kutsal, dokunulmaz, tapınılacak bir put olduğu dogmasına isyandır. Elbette herhangi bir kitaba böyle davranılması gerekmez. Kuran yakılması, Kuran yırtılması, Kuran tekmelenmesi olayları sıklaşmaya başladı. Bunlar dogmaya son verme girişimleri.
Elbette böyle aşırı tutumlarla değil Kuran insan sözünden başka bir şey değildir vurgusunu her fırsatta yaparak dogma ile mücadele edilmesi gerekiyor.
-
Kuran dersi seçmeli ama yandaş idareciler çoğunlukla zorla istemeden dayatıyorlar. Tepki olması şaşırtıcı değil. Öğrenci fizik kimya formüllerini öğrenecek bir de hiç gereği yokken köhne Arap harflerini, eciş bücüş geçerliliği olmayan akıl dışı bir yazı, bunları öğrenecek! Bu olacak iş değil.
Arap harflerini ancak bir Araplarla ticaretin varsa filan öğrenirsin. Yoksa ne gereği olacak da? Kuran'dı hadisti dindi böyle şeylerin derhal kaldırılması, dayatılmaması gerekiyor. Din ile ilgili bilgiler felsefe dersinde verilir, bu budur.
-
@DemoKratos bu yonetim dinden sogutmadi mi insanlari sence?
-
@phi, içinde söyledi: Kuran tekmeleyen liseliler
@DemoKratos bu yonetim dinden sogutmadi mi insanlari sence?
Başkasını bilmem ama beni buz gibi soğuttu!
Ama genelde böyle bir eğilim oluştuğu bir çok platformda dile getirildi, hatta diyanetin gençler deizme kayıyor diye bir raporu bile yayınlandı yanılmıyorsam.
Bu ülkede olması gereken oluyor mu, hayır. Ama yine de bu sonuca şaşırmanın yeri yok. Fazlası olması gerekirken bu kadar tepki anca oluyor işte. Aslında normali füze gibi dinden çıkması lazım kitle halinde herkesin.
-
Bu arada seçmeli diye kandırma yapılan Kuran hadis derslerinin dayatıldığı konusunda ezbere konuşmuyorum, duyumlarıma dayanıyorum. Neden seçiyorsunuz diye öğrencilere sordum. Verdikleri yanıt son derece ikna edici. Bu seçmeli dersleri sınıfa dengeli dağıtmamız lazım, herkes bir dersi seçemez, bazılarınız Kuran hadis de seçecek mecburen diyorlarmış idareciler ve istemeyene kakalıyorlarmış bu dersleri.
Yani hiç kimse hiç seçmeli ders almasa olur diye bir şey yok. Seçmeli derken aldatıyorlar. Seçmeli bir ders seçeceksin, seçmeden olmuyor. Sadece neyi seçeceğinde özgürmüşsün gibi kandırıyor, aldatıyorlar. Öyle bir özgürlük bile yok.
Aynı eskiden eğitsel kol denilen şimdi başka bir şey diyorlar nedir unuttum, bunlar gibi. Ben hiç bir etkinliğe katılmayacağım diye bir seçenek yok. Herkesi aynı kola da dolduramayız deyip dağıtıyorlar değil mi, öyle.
Bu da aynı. Müslüman ülkede kimse hadis Kuran almayacak mı üleyn deyip dayıyorlar. İlleri demmokrassi!!!
-
Okulda zaten hiçbir şey öğretmiyorlar. Hiçbir yetenek kazanmadan mezun oluyorlar.
-
Yani şimdi çocuk bunlar, ergen. Bunlar böyle davranır. Bunlar otursun uslu uslu ya biz bu Arabın yazdığını niye hafızlıyoruz burda diye fikir beyan etsin desek olmaz bunlar hareket çağındalar. Basar tekmeyi geçerler.
Bir musibet bin nasihate de bedeldir yani.