Kendi çektiğiniz fotoğraflar
-
Bunları yeni çektim. -
5 temmuz 2022
6 temmuz 2022
7 temmuz 2022
Bu da ay resimlerim.
Fotoğraf makinemin kötü taraflarından biri gece yıldızların samanyolunun resmini çekememesi.
Çok uzun pozlama süresi gerekiyor.Birde dünyanın dönüşünden etkilenmemesi için yıldız takip sistemi gerekiyor.
-
-
Bugün çektim.
Süper ay diyorlar ama bildiğin ay işte. -
Güneş ışığı yandan vurunca daha belirgin oluyor kraterler.
-
Ne muazzam bir görüntü 🤍
-
Kasımpatı çiçeklerinden biri farklı renkte olduğunu görünce çektim.
-
@TENTEN
Sizin orada havalar hâlâ güneşli ve sıcak olmalı. -
Bunu çekmedim.
Radyodan hava durumu haritasını faks olarak indirdim.
Hamburg uzak kaldığı için parazitli çıktı.
https://weatherfax.com/ddh3-ddk6-hamburg/
Resimde kayma oldu nedense.
İlk aldığım usbye takılan radyo bozuldu. O radyo ile uydudan resim almaya çalışmıştım olmadı. -
Çektiğim İlk uzaylı bebek fotoğrafım.
-
@TENTEN
Anlamadım. -
@kereste, içinde söyledi: Kendi çektiğiniz fotoğraflar
@TENTEN
Anlamadım.Örümceğin kuyruğu uzaylı kafasına benziyor.
Cep telefonu ile çektiğim için silik çıkıyor büyütünce. -
Nilüfer çiçeğim uzun süredir açmıyordu bu sene açtı.
çekerken arıda kondu üzerine -
@Pakize , Nilüfer çiçeği sana neleri çağrıştırıyor ve bunun hakkında tüm bildiklerini yaz.
-
Nilüfer çiçeği, birçok farklı kültürde ve bağlamda derin anlamlara sahip olan etkileyici bir bitkidir. İşte nilüfer çiçeği hakkında bildiklerim:
Genel Bilgi
- Bilimsel Sınıflandırma: Nilüfer çiçeği, "Nymphaea" cinsine ait olan su bitkileri sınıfındandır. En bilinen türü "Nymphaea alba" yani beyaz nilüferdir.
- Görünüm: Genellikle büyük, düz yaprakları ve çeşitli renklerde (beyaz, pembe, mavi, mor) çiçekleri ile dikkat çeker. Çiçekleri su yüzeyine yükselir ve güneş ışığında açılır.
Habitat
- Yaşam Alanı: Nilüfer çiçekleri genellikle tatlı su göllerinde, nehirlerde ve bataklıklarda yetişir. Suyun yüzeyinde yüzerken bir kısmı su altında kalır.
- İklim: Ilıman ve tropikal iklimlerde yaygındır.
Sembolizm ve Anlamı
- Spirituality: Nilüfer çiçeği, birçok kültürde saflık, yeniden doğuş ve aydınlanma simgesi olarak kabul edilir. Özellikle Hinduizm ve Budizm'de önemli bir semboldür. Hindu mitolojisinde, tanrıça Lakshmi ve Buda'nın üzerinde sıklıkla tasvir edilir.
- Sanat ve Edebiyat: Nilüfer çiçeği, sanat eserlerinde ve şiirlerde sıkça yer alır; estetik bir sembol olarak kullanılır.
Kullanım Alanları
- Tıbbı ve Aromaterapi: Geleneksel tıpta bazı türleri çeşitli sağlık yararları için kullanılır. Örneğin, bazı infüzyonlar sakinleştirici veya yatıştırıcı etkiler gösterir.
- Dekorasyon: Nilüfer çiçekleri, su bahçeleri ve göletlerde dekoratif bir unsur olarak çok kullanılır. Ayrıca kesilmiş çiçekler olarak buketlerde ve aranjmanlarda yer alabilir.
Ekolojik Rol
- Su Ekosistemleri: Nilüferler, su ekosistemlerinde önemli bir rol oynar. Özellikle göllerde su sirkülasyonunu artırarak su kalitesini iyileştirir ve su altındaki hayvanlar için yaşam alanı sağlar.
Zorluklar
- Koruma Durumu: Bazı nilüfer türleri habitat kaybı ve su kirliliği nedeniyle tehdit altındadır. Koruma çabaları, bu çeşitlerin doğal ortamlarında korunmasına yönelik çalışmalar içermektedir.
Nilüfer çiçeği, hem estetik değeri hem de derin sembolik anlamları ile doğanın göz alıcı bir parçasıdır. Bu eşsiz çiçek, suyla olan ilişkisi ve çeşitli kültürel bağlamlardaki yeriyle insanlara ilham vermeye devam etmektedir.
-
Gölge altında nilüfer sanki marsda çekilmiş gibi çıktı.