14 Mayıs 2023
-
Seçimler 14 Mayıs´ta yapılacak. Memleket çaĝdaşlıĝı, özgürlüĝü, kuvvetler ayrılıĝını, baĝımsız yargıyı, tarafsız adaleti ve toplumsal bir barışı yakalayabilmesi için yeni bir fırsat.
Peki, RTE nam-ı diĝer AKP neden 14 Mayıs´ı seçti?
Çünkü DP(Demokrat Parti) 14 Mayıs 1950´de seçimlere girmişti ve Ramazan ayının sonuna denk geliyor. Yani yine Menderes sömürüsü ve Ramazan boyunca bol bol din sömürüsü yapılacak. Din bir kere daha siyasete alet edilecek. Bu o kadar aşikar ki! -
HÜDA PAR veya Yeniden Refah Partisi gibi radikal ve marjinal partilerden bile medet ummaya başladılar.
Görünen o ki bu seçimler bir hayli kapışmalı ve sert geçecek, çünkü iki büyük ittifak arasındaki fark fazla deĝil. Cumhur İttifakı bunun farkında, bu nedenle neredeyse herkesle ittifak yapmaya niyeti var.
-
@kereste, içinde söyledi: 14 Mayıs 2023
Cumhur İttifakı bunun farkında, bu nedenle neredeyse herkesle ittifak yapmaya niyeti var.
Ben her iki ittifakın birbirinden pek farkı olmadığını, yarışın kendileri açısından önemli olduğunu düşünüyorum.
Örneğin millet ittifakı kazandığında demokrasinin tekrar geldiğini düşünelim ama demokrasiden öte faydalı birşey olacağını sanmıyorum.
Çünkü sistem buna izin vermez.
Yani kalkınmış ekonomi, borcu minumuma düşürülmüş, yerli üretim ve ona bağlı olarak ihracatı arttırılmış, sosyal yaşamı iyileştirilmiş gibi olgularda ileri gidileceğini sanmıyorum.
Çünkü bunların olması için dış bağımlılığın azaltılması ve kapitalizmin tolerans tanıması gerekiyor ki, bu da kapitalizme aykırıdır.
Kısaca tek kazanç demokrasi olacak gibi geliyor bana.