Cumhurbaskanligi Secimini Kim Kazanir?
-
Bu soruyu sormak bile çok abes, çünkü kimin kazanacaĝı o kadar belli ki. Bu milletin çoĝunluĝu 20 seneden beri neyi/kimi seçmişse onu yine seçecek.
Formüle dökersek: Parti lideri > parti
Formülü çözersek: RTE > AKP
Sonuç: RTE kazanır. -
@kereste , abesle iştigal ede ede bugünlere geldik; asla tek kişi çok olandan büyük olamaz; ülkenin kazanması için demokratik bir zeminde, sosyal-hukuk-devletinin kapılarını aralamanın vakti geçiyor bile...Devlet kişiler için vardır, yöneticiler de kişiler için vardır; bu kişiler de vatandaş/yurtdaş olarak tanımlanan kişilerdir; hiç kimse rütbesiz vatandaştan/yurtdaştan daha büyük değildir ve vatandaş/yurtdaş ters köşe yapmasını da bilir...
-
@nejdet-evren
Elbette kişiler kurumlardan büyük olamaz, bunun lafı bile olmaz ancak memleketin adı "Türkiye" olunca işin rengi bir hayli deĝişiyor maalesef. Önerdiĝim formül Türkiye benzeri ülkeler için geçerli.Umarım bu halk beni bu sefer ters köşe yapar. Ancak korkarım ben haklı çıkacaĝım.
-
@kereste teşekkür ederim, lakin kurumlardan bahsetmedim, sade vatandaş/yurtdaştan bahsetmiştim; dolayısı ile hiçbir kurum vatandaş/yurtdaştan daha büyük olamaz demek istediğim...
-
@nejdet-evren
Bu memleketin başına ne geldiyse, sade vatandaştan ziyade kendini kurumlardan üstün görenlerden geldi. Kurum derken, hukukun üstünlüĝünden, baĝımsız yargı, kuvvetler ayrılıĝından, demokrasiden bahsediyorum. Kullandıĝım kavram yanlış olabilir.Bunlardan birisi RTE´dir, çünkü her şey onun iki dudaĝından çıkacak olanlara odaklanmış vaziyette.
Artı; benim gördügüm kadarı ile bu millet, partilerin icraatlarından çok liderlerini önemsiyor. RTE´de bunun farkında. RTE´nin yerine başka birisi aday olsa, Kılıçdaroĝlu ilk turda açık ara kazanırdı. Bu kesin. -
@kereste , vatandaş/yurtdaş evine götüreceği bir ekmek, soğan derdinde; ne demiş ana/atalarımız "aç insanlar uyumaz" bu kadar güzel bir coğrafya kuru soğana muhtaç edilmiş ise kim takar ötekini...Neo-liberalzim kırk yıllık ömrünü tüketti ve insanlara açlık, yoksulluk, savaş, sefalet dışında bir gelecek vaad edemedi; edemez de...sosyalizmin yeni tanımları gün yüzüne çıkmak üzere ve bu sancı yaşanacak...
-
@nejdet-evren
Madem insanlar bu halde, neden onları bu hale getirenlerden senelerden beri bir türlü doĝru dürüst hesap sormuyor?
Neden sokaklara dökülüp güçlü bir şekilde protesto etmiyor?
Neden hep sineye çekiyor?
Ben bu durumu bir türlü anlamıyorum. Bu millet neden bu kadar yurdum duymaz bir halde?Yoksa milletin çoĝunluĝun hali vakti mi yerinde?
-
@kereste ,bu konuda haklısın; Mahsa Amini olayı karşısında insanların gösterdiği haklı tepki düzeyini düşündüğümüzde, on binlerce insanın katledilidiği deprem karşısındaki duyarsızlık karşılaştırıldığında sadece haklısın dostum...
-
ancak seçimlerin ikinci tura kalmaması gerek; önceden bilinen bir gerçek var ortada ve yeniden aynı, benzer kayıpları yaşamak hem saçma ve hem de kabul edilemez; entelektüel olanın sorumluluğu bu olsa gerek...
-
Veya Fransa mesela. Fransa´daki haftalarca süren protestolar emekli yaşının sadece 62´den 64´e yükselmesi üzerine patladı. Millet sokakları savaş alanına döndürdü.
Veya İsrail mesela. Orada hukuk reformuna karşı haftalardan beri insanlar sokaklara dökülmüş vaziyette. Bu yüzden hükümet kararnameyi askıya almak zorunda kaldı.
Türkiye´de yaşananlar Avrupa´nın herhangi bir ülkesinde yaşansa, hükümet 3 ay ayakta duramazdı. Yurdum insanı harbiden bir garip.
-
@nejdet-evren, içinde söyledi: Cumhurbaskanligi Secimini Kim Kazanir?
ancak seçimlerin ikinci tura kalmaması gerek; önceden bilinen bir gerçek var ortada ve yeniden aynı, benzer kayıpları yaşamak hem saçma ve hem de kabul edilemez; entelektüel olanın sorumluluğu bu olsa gerek...
Valla Muharrem İnce yüzünden bu mesele ikinci tura kalacak gibi. Muhalefet tek yumruk olması gerekirken, şahsi menfaatler peşinde. Halbuki ilk hedef mevcut hükümetten ve Cumhurbaşkanından kurtulmak olmalıydı.
-
Cumhurbaşkanlığı seçimini kimin kazanacağını bilemem ama kimin kaybedeceğini çok iyi biliyorum.
Bu ülkede her seçim halka vurulan darbeden başka birşey getirmemiştir.
Kılıçdar kazanırsa en azından 21 yıl önce kaybettiğimiz demokrasiye dönülür.
Sonuçta bağımlı bir ülkeyiz, dolayısıyla yöneten de bağımlı.