Kilicdaroglu'nun Genclere Yonelmesi
-
icisleri bakani 85 terorist var derken yalan mi soyluyor? tum hdp liler pkk ve yandasi ise nasil 85 terorist kaliyor turkiyede?
gecelim arkadaslar bu kepazeligi bu ulke vatandasinin cogu okumamis ve cahildir. kendi yasadigi sehir disinda sehir gormemis, ulke gezmemis insanlarimiz var ve cogunlukta. akp de bunlara oynamaktadir olay bu kadar net. -
@phi
DIkkat edersen, seçim kampanyasındaki son 30 günde ülkenin yaşadıĝı ekonomik sıkıntılar, yüksek enflasyon, yoksulluk, yolsuzluklar ve depremde yaşananlar gündemde fazla yer bul(a)madı. Terör tehlikesi ısrarla gündemde tutulmaya çalışıldı. Habire HDP = PKK formülü işlendi Cumhur İttifakı, Sinan Oĝan ve Muharrem İnce tarafından. HUDA PAR mevzusu ve diĝer önemli konular arada kaynadı gitti. -
@kereste tabii ki farkindayim ama bunu digerleri de farketmeli propagandayi dogru yapamadilar, simdi simdi birseylerden bahsetmeye basladilar ama hadi hayirlisi.
ben enseyi karartmiyorum ve guzel seylerin olacagina inaniyorum. zaten olmazsa da artik bye bye turkiye cumhuriyeti derim.
-
@phi
2-2.5 milyonluk bir fark var. Bu kolay kolay kapanmaz ne yazık ki. Olacaklar şimdiden belli gibi. Yani RTE seçimi önde bitirecek gibi görünüyor. -
@kereste ben cok karamsar degilim 8mio oy kullanmayan secmen var, 1 mio gecersiz var, 2,5 mio sinan ogan var 400k muharrem var, diger partiler var 300-400k yani toplamda %52 %53 e ulastirabilecek bosta oy var buraya oynamasi lazim cunku tayyibin alabilecegi en yuksek oy bu %49,5 baskasi olamaz.
-
AKPnin kazandığı tabii kide
-
@phi
Tamam, rakamsal olarak mümkün ancak devletin tüm imkanları RTE için seferber olmuş vaziyette. Örnek vermek gerekirse; seçimlerden 2 gün önce tüm televizyon kanalları aynı anda RTE ile ilgili reportajı yayınladı. Keza TRT kanalı RTE´ye 30 saat ancak KK´ya 30 dakika yayın süresi vermiş. Yani bu ortamda tüm seçmenlere ulaşmak oldukça güç. -
@kereste paralarina kiysinlar gitsinler her secmenin kapisina kadar. tv kanali kursunlar orda sabahtan aksama kadar konussunlar. madem mevzuu vatan cumhuriyet herseyi yapmak gerekiyor.
-
@phi
Seçim sonuçlarına baktıĝımda, HDP´yi saymazsak, Türkiye´deki seçmenlerde hiç olmadıĝı kadar saĝa kayma gözlemliyorum. Buna bir de din sosunu eklersek, fazla iyimser bir tablo çizemiyorum. -
@phi, içinde söyledi: Kilicdaroglu'nun Genclere Yonelmesi
@kereste paralarina kiysinlar gitsinler her secmenin kapisina kadar. tv kanali kursunlar orda sabahtan aksama kadar konussunlar. madem mevzuu vatan cumhuriyet herseyi yapmak gerekiyor.
Bu konuda haklısın, elbette büyük bir gayret sarfedilmeli.
Bir de şu var: KK´nın yaptıĝı en büyük hatalardan birisi, AKP´den dışlananlara (Babacan, Davutoĝlu ve son olarak bilhassa Sadullah Ergun) kucak açması oldu. Nereden oy alırım derdine düştü ancak yaptıĝı bu tercih kendi seçmenlerinin büyük tepkisine yol açtı. Sinan Oĝan´a giden oyların büyük kısmı, KK´ya olan tepki oyları aslında. Bunun nasıl telafi edileceĝini merak etmiyor deĝilim açıkçası. -
@phi
Çok önemli bir şey daha var...
AKP seçmeni yapmasına yapar ama muhalif seçmen yeniden büyük bir istekle sadıklara gidecek mi acaba? -
yani KK kendini aday gostermelerini diretmesi ile kaybetti oylari zaten ama iyi partide epey kayip var ben %12-13 bekliyordum onlardan
-
Kemal Kılıçdaroğlu elinden geleni yaptı. Daha fazlasını kimse yapamaz. Sinan, Ümit Özdağ ve ulusalcı trollerinin amacı ise en baştan beri oyları Tayyibe kaydırmak idi.
Yok teröristlerle işbirliği yapılıyormuş, yok kk gelirse savunma sanayi gelişmeleri dururmuş... Bunun gibi yandaş medyanın manipülasyon için ortaya attığı bir sürü saçma sapan iftiralarla seçimi kaybettirmeye çalıştılar.
Bütün gün A haber izleyen cahil birine bunların iftira olduğunu anlatamazsın. -
@Sputnik anlatamazsin ama bunu gostermekte gerek, yani simdi kk basa geldigi zaman sen bize oy vermedin bana oy verenlere ben is as verecegim yada onlara ozel bunlara farkli davranacaksa ne anlami kaldi ki biz bu iktidarin gitmesini neden istiyoruz?
-
@phi Köyde oturan bir tanıdığım "Lozan bittiği için petrol-doğalgaz buluyoruz" diyor.
Onların Tv de bütün gün yandaş medya açık.
Böyle birini KK ye oy vermeye ikna etmek mümkün değil.
İtiraf edeyim bütün gün TV izleyen ve doğru düzgün internet kullanmayan, doğru bilgiye ulaşamayan birisi olsam bende Tayyibe verirdim. İnanılmaz bir propaganda yürütüyorlar, Gobbels bile kıskanırdı bu propagandayı. -
yani akp'ninde oy almasi normal sonucta ve bir kitleden alacaklar.
-
@phi, içinde söyledi: Kilicdaroglu'nun Genclere Yonelmesi
yani akp'ninde oy almasi normal sonucta ve bir kitleden alacaklar.
Evet; onlar da bir yerlerden oy almaya mahkum.
Ancak seçmenlerin bir kısmı bu noktanın ehemmiyetini kavra(ya)mamışlar gibi, halbuki ellerindeki gücün farkında olsalardı, Türkiye çok daha ileride (demokrasi, özgürlükler, ekonomi, adalet/hukuk vs.) bir konumda olacaktı. -
sefaletin ve cehaletin çöreklendiği, gün-be-gün katmerleştiği yer ve zamanda salt gençleri bir umut ışığı olarak görmek yanıltabilir; zira, sorun gençlerde değil onlara bu günleri yaşatan önceki kuşaklardadır; buna rağmen genç beyinlerin ön yargılardan sıyrılma, tartışma ve tabulardan arınma umudu her daim saklı kalacaktır...