Terörist İsrail
-
ee yalan mi? muslumanlik nasil yayildi dunyaya, sevdirerek mi? korkutarak mi kan akitmadan din mi yayilirmis.
gercekten sadece bir kac kisinin kitabini falan okudugunuzu dusunecegim.
herseyi toz pembe gormeye gerek yok.katliamlar yapildi dinlerin yayilabilmesi icin.
-
@phi, içinde söyledi: Terörist İsrail
sen de oyle anlatiyorsun ki muslumanlar melaike Allah'in tek kulu onlar, digerleri olsun surunsun gebersin yani
Bu şekilde anladığınızı anlatan bir yazımı gösterir misiniz?
-
@phi yeni yerleri fethetmek ayrıdır . İslamiyet'i gönüllere işlemek ayrıdır. Hiçbir şekilde sevdirmeden kabul ettirmek hele de katliam yapmak olmamıştır.
Çıkar çatışmaları , fitneler olmuştur. Ama İslamiyet'e girenler kendi rizalariyla girmiştir. -
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
@phi aslında baktığında topraklarını vatanlarını korumak için kurulmuş bir örgüttür Hamas.
Dünya kamuoyuna terör örgütü olarak gösterenler esas teröristleri.onlar terorist olarak gosterenler iste senin gibi dusunmeyenler, o sebeple de bizler teroristiz, olmeyi, surunmeyi hakediyoruz.
-
@phi kesin karnınız acıkmış olmalı bu şekilde anlamanizin sebebi bu olmalı başka türlüsünü düşünmek istemem
-
@Efruhte anlamamak icin direniyorsun, aslinda ne anlatmak istedigimi de cok iyi biliyorsun.
sadece lafi cevirip duruyoruz.senin dusuncende cihad var mi? seriat var mi? Allah'in kelamini tum dunyaya yaymak var mi yok mu?
-
@phi ama bunların terörle, katliamla hiçbir alakası yok .
Her neyse konumuz bu değil . Konumuz İsrail'in terorist oluşu. İşgalci terörist anlayışla çoluk çocuk demeden katledişi -
İsrail de asimile etme isteği yok.
Asimile etseydi ekonomi ve eğitim olarak desteklerdi. Filistinli arapları.
Sözde bağımsız devlet statüsü verip onları ekonomik yönden kendi kendine yetemeyecek düzeye getirip saldırmalarını bekliyor.
Silah sıkmadan da filistinli arapları öldürülmeye zorluyor yani.
Tepki gelince de bana saldırıyorlar yaygarası koparıyorlar. -
@kereste israilin devlet olarak kabul edildiği yerin adı dünya oluyor.
Ne demek istediĝini anladıysam Arap olayım.
-
Öyle anlatıyorsunuz ki bütün meseleyi müslümanlar çıkarıyorlarmis şekilde gösteriyorsunuz . Vayyy arkadaş ne mubareklermisler meğer. esas terörist Filistin'de ki muslumanlarmis . Gerçi müslümanların hepsi terörist . Unutmuşum pardon
Konuyu daĝıtma lütfen. Tüm müslümanların terörist olduĝunu iddia eden yok, eĝer varsa onların kafası kıyak olmalı. Ben müslümanların çoĝunluĝunun kendi halinde olduĝunu ve kimseye zarar vermediĝini düşünüyorum.
Peki, ne var?
Teröristler var ve bunlardan bir kısmı Müslüman. Bunu kabullenmek zorundasın.Hangileri olduĝunu yazmıştık yine yazalım:
Hamas,
Hizbullah,
Taliban,
Boko Haram,
İSİD,
El-KaidaNeden terörist?
Askerlere saldırdıkları için deĝil bilakis masum sivilleri hedef aldıkları, rehin tuttukları ve onları öldürdükleri için. Bunu saĝır Sultan bile biliyor artık.Bak mesela geçen gün Avrupa´nın göbeĝinde 2 İsveçli spor sever sivil sokak ortasında öldürüldü. Olayı IŞİD üstlendi. Belçika-Isveç macı iptal edildi.
Müslüman olmayan teröristler yok mu?
Elbette onlardan da var.
Mesela şunlar:
IRA,
ETA,
PKK,
RAF -
Bizim teröristlerimiz iyidir kötü olan başkalarının teröristleri anlayışı gözleniyor. Hatta bunlar bizim hırsızımız iyidir bizim katilimiz iyidir bizim soyguncumuz iyidir bile demekten kaçınmazlar.
-
Bunlar sürekli İsrail yok olmalı demiyor mu ve bunun için defalarca saldırmadılar mı?
Varlığını çok doğal olarak savunan İsrail niye terörist olsun da?
Her saldırdıklarında İsrail haklarını ellerine veriyor. Kılıç çeken kılıçla ölür. Bu kural değişmez. Her canlı yaşama hakkını sonuna kadar savunma gayretinde olur. Bunu göz ardı etmenin tek yolu onların inancını veya ırkını kötü, lanetli görmektir. Başka yolu yok. İnsan insana ancak bu yolla yok olması gerekenler gözüyle bakabilir.
-
Yaptığı işgali bile arkeolojik çalışma olarak nitelendirenlere ne demek gerekir bilemiyorum. Yaptığı soykırım katliamlarina da doğal olarak varlığını savunuyor denmesine ne soylenebilinilir?
Müslümanlar ,İsrail'in yapmış olduğunun bir zerresini yapmış olsaydı dünyayı yerinden oynatirlardi .
Tek taraflı ,yanlı pencereniz var ve buna göre değerlendiriyorsunuz olayları. -
@kereste bu terör örgütlerini de besleyenler belli . Müslüman gorunumu ardinda nelere hizmet ettikleri de belli.
Hamasi savunmuyorum . Sadece Filistin'in bulabildiği bir çözüm yolu diyorum. Çaresizlikte çare olarak tutunabildikleri bir şey .
-
@Efruhte
Müslüman görünümü yok ve kimin kimi beslediĝi hiç önemli deĝil. Yukarıdaki örgütler terör örgütü. Müslüman veya Müslüman deĝil, hiç farketmez. Sana orada Müslüman olmayanların da ismini yazmıştım.
Eĝer vicdanın varsa, bunu kabullenirsin.Artı; mesela Hamas´ı ve Hizbullah´ı İran besliyor. İran bunu ulu orta her zaman söylemiştir. İran´ın nihai hedefi İsrail´i haritadan silmek. Ve sen de biliyorsun ki Iran müslüman bir devlet.
Diĝer yandan PKK´yı ABD dolaylı olarak besler, bu da bilinen bir şey. Eĝer tarafsız bir şekilde olacaksak, olayları objektif bir şekilde deĝerlendirmeyi bilmek lazım.
-
İsrail var ve var olduğu halde yok demek yok olması gerekir demektir. Bu da soykırım istemek demektir ve bu amaçla saldırmak terördür.
-
@DemoKratos İsrail'in yaptigini müslümanlar yapıyor olsaydı bu kadar rahat bir şekilde savunmazdiniz. Müslümanlara olan kininiz ,İsrail'in yaptıklarını normal görmenize neden oluyor.
O çok savundugunuz İsrail katildir. Teröristtir. İsgalcidir . Çoluk çocugun kanını emen geleceğini yok edendir.
Kendilerinden olmayan herkes ölmeli anlayışını benimsemis kinci terörist örgüt asla bir devletin gördüğü saygıyı göremez -
Dünyanın yakın yüzyılı da savaşlarla geçti. Çin, Rusya gibi ülkeler bile markajdaydı (soğuk savaş). İran gibi ülkeler içine kapandı ve düşmanın gücüne eşit güç elde etme için silah ve bomba üretimine yöneldi. Rusya kıtalararası sarmatları ve hipersonik füzelerini üretebilene kadar sessizdi ve kendi kabuğuna çekildi, güç topladı.
Filistin'i anlıyoruz ama Filistin'in hatası şu. Nükleer silahlarla, politik askeri güçle, uluslarası medya gücüyle donanmış zorba bir düşmana karşı pasif direniş sürdürmeli ya güç toplamaya devam etmeli ve oyun sahasının eşitlenmesini beklemeliydi. Şu an yaptığı kendini incitmekten ötesi değil ve Gazze de abluka altında yaşıyor oluşu anlamıyorum. Vatanları oluşunu, sürgünü anlıyorum, vatanlarını istemlerini anlamıyorum ama yeterli gücün olmadığında uluslarası toplumun da bunu sağlayacak araçları olmadığında yani kuralları askeri güç belirlediğinde ve güçlü lehine kurallar değiştirilebildiğinde başka yollar bulmalısın. İsrailliler gibi günü gelinceye ve oyun sahası eşitleninceye dek ve uygun koşullar oluşana kadar vatansız da yaşayabilirlerdi. Yan İsrail gibi bir zorbanın kıyısında acı çekerek yaşamı ve kaderi niye kabullendiler? Bunun dinsel kökenleri olma yanı sıra Kudüs davası denen olacağını sanıyorum ya da ortadoğu kültürü ve ellerine verili kader ve realite bu.
Bir kaç bin kişilik milisle kendine dönecek bir saldırı ve yıkımı üretmeyi anlamıyorum.
-
@ictenlik zorba olanin zorbalığın kabul etmek ve vatansız kalmak özellikle de kendi vataninda vatansız kalmayı göze almak çok daha acı . Emin olun ölumu tercih ederler. Nazi zulmunden kaçan , sığınma isteğinde bulunan israillilere kucak açan Filistinliler bu zorbalığı hak etti mi ? Ve bu zorbalığı yapan sinsice teroristce işgal eden İsrail nasıl olur da hangi amaçlarla devlet olarak kabul görebilir diğer devletler tarafından ? Ve bu zorba kendini devlet olarak gösteren terör örgütü diğer devletler tarafından dislanmadigi müddetçe zorbaligina devam edecek . Zorbalık gösterdiği diğer devletler de , bu zorbalık karşısında geri mi çekilmeli .
Esas sorulması gereken bu zorbalık güce karşı tüm insanlığın nerede oluşu . -
Esas sorulması gereken bu zorbalık güce karşı tüm insanlığın nerede oluşu .
İnsanlık her zaman için gücün yanında olur.
Filistin'i işgal eden, masum halk üzerinde katliam uygulayan ve açık ara güçlü olan İsrail'in yanında olurlar.
Çünkü insan türü henüz insanlık erdemine ulaşmış değil.
Zayıftırlar, güçlüden nemalanma peşinde koşarlar.
Bunun için bütün değerleri hiçe sayabilirler.
Bir genelleme yapacak olursak insanın sadece yüzde onu insanlık mertebesine ulaşmıştır.