Terörist İsrail
-
Dünyanın yakın yüzyılı da savaşlarla geçti. Çin, Rusya gibi ülkeler bile markajdaydı (soğuk savaş). İran gibi ülkeler içine kapandı ve düşmanın gücüne eşit güç elde etme için silah ve bomba üretimine yöneldi. Rusya kıtalararası sarmatları ve hipersonik füzelerini üretebilene kadar sessizdi ve kendi kabuğuna çekildi, güç topladı.
Filistin'i anlıyoruz ama Filistin'in hatası şu. Nükleer silahlarla, politik askeri güçle, uluslarası medya gücüyle donanmış zorba bir düşmana karşı pasif direniş sürdürmeli ya güç toplamaya devam etmeli ve oyun sahasının eşitlenmesini beklemeliydi. Şu an yaptığı kendini incitmekten ötesi değil ve Gazze de abluka altında yaşıyor oluşu anlamıyorum. Vatanları oluşunu, sürgünü anlıyorum, vatanlarını istemlerini anlamıyorum ama yeterli gücün olmadığında uluslarası toplumun da bunu sağlayacak araçları olmadığında yani kuralları askeri güç belirlediğinde ve güçlü lehine kurallar değiştirilebildiğinde başka yollar bulmalısın. İsrailliler gibi günü gelinceye ve oyun sahası eşitleninceye dek ve uygun koşullar oluşana kadar vatansız da yaşayabilirlerdi. Yan İsrail gibi bir zorbanın kıyısında acı çekerek yaşamı ve kaderi niye kabullendiler? Bunun dinsel kökenleri olma yanı sıra Kudüs davası denen olacağını sanıyorum ya da ortadoğu kültürü ve ellerine verili kader ve realite bu.
Bir kaç bin kişilik milisle kendine dönecek bir saldırı ve yıkımı üretmeyi anlamıyorum.
-
@ictenlik zorba olanin zorbalığın kabul etmek ve vatansız kalmak özellikle de kendi vataninda vatansız kalmayı göze almak çok daha acı . Emin olun ölumu tercih ederler. Nazi zulmunden kaçan , sığınma isteğinde bulunan israillilere kucak açan Filistinliler bu zorbalığı hak etti mi ? Ve bu zorbalığı yapan sinsice teroristce işgal eden İsrail nasıl olur da hangi amaçlarla devlet olarak kabul görebilir diğer devletler tarafından ? Ve bu zorba kendini devlet olarak gösteren terör örgütü diğer devletler tarafından dislanmadigi müddetçe zorbaligina devam edecek . Zorbalık gösterdiği diğer devletler de , bu zorbalık karşısında geri mi çekilmeli .
Esas sorulması gereken bu zorbalık güce karşı tüm insanlığın nerede oluşu . -
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
Esas sorulması gereken bu zorbalık güce karşı tüm insanlığın nerede oluşu .
İnsanlık her zaman için gücün yanında olur.
Filistin'i işgal eden, masum halk üzerinde katliam uygulayan ve açık ara güçlü olan İsrail'in yanında olurlar.
Çünkü insan türü henüz insanlık erdemine ulaşmış değil.
Zayıftırlar, güçlüden nemalanma peşinde koşarlar.
Bunun için bütün değerleri hiçe sayabilirler.
Bir genelleme yapacak olursak insanın sadece yüzde onu insanlık mertebesine ulaşmıştır. -
İsrail yoktur yok olmalıdır gibi söylemler savaşın devamının baş garantörüdür.
-
Filistinliler İşraillilere kucak mucak açmadı. İsrail tarih boyunca ana vatanı olan topraklardan sürülmüştü, vatanı, öz be öz ana vatanı işgal altındaydı, bu işgali kırıp geri dönmeyi başardı o kadar.
Tabii iki devletli bir federasyon olabilir. Bunun şartı İsrail'in varlığını tanımak, yok etme söylemlerinin ağza hiç alınmamasıdır. İsrail'i yok edeceğiz söylemi olan herkesi İsrail ezer ve meşru savunmadır.
Yok edilmek için defalarca saldırıya uğramış hepsinde yok etmek isteyenleri pişman etmiştir.
-
Hamasın gazze sınırlarındaki çitleri duvarları ellerini kollarını sallayarak geçmesi güvenlik zafiyeti filan değildir. İsrail tarafından planlanmış bir eylemdir.
Başka bir yalan uydursunlar.
Demir kubbe gibi sinek bile kaçırmayan teknolojisi olan bir ülke sınırdan yaya geçişine engelmi olamayacak? -
İsrail savunma bakanı geçen gün güvenlik konusunda hata yaptıklarını, sınırları koruyamadıklarını itiraf etti ve sorumluluĝu üstlendi. Muhtemelen savaştan sonra detaylı bir soruşturma açılacak, katil Netanyahu´nun ipi çekilecek ve siyasi kariyeri sonlanacak.
Buna raĝmen Israil´in (bilerek veya bilmeyerek) yaptıĝı hataları Hamas teröristlerinin sivillere karşı yaptıklarını haklı çıkarmaz, çünkü açıklamalara göre ölen 1400 İsrailli´nin 1000´den fazlası sivillerden oluşuyor ve bunların arasında çocuklar/gençler var. Ayrıca unutmamak gerekir ki Hamas hâlâ 200 rehineyi kalkan olarak kullanıyor.
Gelinen durum ortada; şimdi de Gazze´de masum siviller ölüyor. Bir tane Hamas savaşçısı ölüyorsa, muhtemelen 100 tane sivil Filistinli ölüyor. Bunun böyle olacaĝını Hamas teröristleri biliyordu. Orada hayatının kaybedenlerin sayısı 5000´i geçti. Yani kendi sivil vatandaşlarının öleceĝini bile bile katliyamı planladılar ve bu yüz karası eylemi yaptılar.
Tüm dünya bir kere daha şunu gördü:
Saldırılar, başka ülkelerin istilası ve savaşlar her zaman göz yaşı getirir. Kimse kendini kandırmasın. Kaybeden her zaman sivil halk olmuştur. -
zorba olanin zorbalığın kabul etmek ve vatansız kalmak özellikle de kendi vataninda vatansız kalmayı göze almak çok daha acı .Acı subjektif. Acı çekmekten kaçınabilirlerdi.
Emin olun ölumu tercih ederler. Nazi zulmunden kaçan , sığınma isteğinde bulunan israillilere kucak açan Filistinliler bu zorbalığı hak etti mi ?B hakla ilgili değil. Vietnamlılar bombaları haketti mi? Irakta ölen 1 milyon çocuk bunu haketti mi? ama realite bu. ama bu realite.
Ve bu zorbalığı yapan sinsice teroristce işgal eden İsrail nasıl olur da hangi amaçlarla devlet olarak kabul görebilir diğer devletler tarafından ?Irak ve Vietnam'ı bombalayan Amerika'yı niye kabul ediyoruz ve madem öyle niye askeri birliğine üyeyiz ?
Niye Suriye'yi işgale kalktık? ya da niye sinsice işgal güçleriyle birleştik?
Niye hala bizi devlet olarak tanıyorlar?@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
Ve bu zorba kendini devlet olarak gösteren terör örgütü diğer devletler tarafından dislanmadigi müddetçe zorbaligina devam edecek .Savaşlar varolduğu sürece acı çekeceğiz
Zorbalık gösterdiği diğer devletler de , bu zorbalık karşısında geri mi çekilmeli .Savaşın yolu açık. Bombalar var.
Tüfeng icad oldu mertlik bozuldu.
Atom bombası ve diğer şeyler icad oldu savaşlar bozuldu@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
Esas sorulması gereken bu zorbalık güce karşı tüm insanlığın nerede oluşuİnsanlık dediğinde neyi ele alıyorsun? İnsanlık batıdaki 1-1,5 milyar değil
-
Saka gibi adam hamas mucahitler ordusudur dedi, nasil mucahit kadinlari soyarak kacirdilar, evleri taradilar coluk cocuk demeden. Cihatci kelleci kafatasci nir zihniyet saka gibi.
Ote yansan israil kana susamis vampir gibi her yeri bombaliyor savas sucu isliyor.
-
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
Irak ve Vietnam'ı bombalayan Amerika'yı niye kabul ediyoruz ve madem öyle niye askeri birliğine üyeyiz ?
İyi de orda devlet başka bir devlet ile savaştı . Ama Filistin de yaşanılan bu şekilde değil
-
Irak ve Vietnam'ı bombalayan Amerika'yı niye kabul ediyoruz ve madem öyle niye askeri birliğine üyeyiz ?
İyi de aynı şey değil . Orda devlet başka bir devletle savaştı . Ama Filistin de yaşanılan bu değil
-
Niye Suriye'yi işgale kalktık? ya da niye sinsice işgal güçleriyle birleştik?
Niye hala bizi devlet olarak tanıyorlar?Suriye ye girme amacımız kendi sinirlarimizi korumak . Suriye yi işgal etmedik , sinirlarimizi koruduk . İkisi birbirinden çok farklıdır.
-
Savaşlar varolduğu sürece acı çekeceğiz
Evet bir savaş olsaydi hickimse acı çekiyor diye şikayet etmezdi. Savaş dedigin en az iki devletle yapılır. Filistin devletinin karşısında bir devlet yok.
-
İnsanlık dediğinde neyi ele alıyorsun? İnsanlık batıdaki 1-1,5 milyar değil
Batıdaki şuurlu insanlar bile Filistin'in durumunun farkindayken ,ülkemizdeki İsrail yanlılarının görmezden hatta Filistinliler bunu hakettiler demesi. İnsan olmak nereli olduğuna bakmıyor.
-
@phi bu apaçık gerçek . Filistin' kendini nasıl koruyabilir ,sesini nasıl duyurabilir.
İsrail'in yaptiklari yanında bir damlacik bile değil Hamas'ın yaptıkları. Ama medya ile terör örgütü olarak nitelendirilen Hamas.
Ben başkan olsaydım gizlice desteklerdim hamasi , hiç bu şekilde konusmalara girmeden -
@Efruhte evet bencede gizlice desteklesin Turkiye yi temsil eden biri olarak boyle sacmaliklara girmemesi lazim .
Tipki hamasin yaptigi gibi filistin halki istiyor muydu boyle bir seyi acaba, olan onlara oldu.Salakca bir tutum cunku.
-
Evinize hırsız gelse sizi evinizden cikartip bu ev benim evim dese tepkiniz ne olur? Al seve seve kullan mi dersiniz ?
-
@phi açıkça el sallayıp ben burdayım dedi. Yanlış yaptı. İlk önce kendi ulkemizi korumakla mesuluz. Oysa gizli gizli desteğini sunsaydi daha akıllı olması gereken buydu.
Gayesi nedir diye şüphe duydum
-
yok maske takip colugumun cocugumun eline bicak silah verip kellerini keserdim Allah u ekber diyip, yada kestirirdim cocuguma falan. Oyle eve hirsiz mi girermis canim.
-
@phi vatanları bu şekilde hırsız tarafından çalınan ve medyada bu hırsız ev sahibi şeklinde gosterilirken ,neyi varsa avucunda hiçbir şeyi olmayan bu insanlardan kendilerini nasıl savunmalarını bekleyebilirsiniz