İNSANLARA ZAAFLARINIZDAN BAHSETMEYİN
-
Hayatta bazı insan tipleri vardır. Gerçekten güvenmeniz gerekenler, kısmen güvenmeniz gerekenler ve asla güvenmemeniz gerekenler. Ama başlangıçta fark edemiyoruz kişilerin karakterlerini bu da bizim ya çabuk güvenmemize ya da ön yargı ile yaklaşmamıza sebep oluyor. Şimdi önce gözlem, analiz en son yargı diyeceğim fakat analiz etme yeteneği kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Aslında sadece analiz de değil bu biraz sabır işi de olabilir. Konudan konuya atlamak istemiyorum. Sizlere naçizane bir tavsiye vermek istiyorum.
Öncelikle kendimden yola çıkarak sevgili kendime bir öneri vereceğim. Kimseyi kendin gibi görme, kendin gibi saf sanma ve kimseye hayatından kesitler sunma...
Şimdi sevgili dostlar sizlere bir öneri vereceğim. Zaaflarınızı bir siz ve yine siz bilin. Kimseye zayıf yönlerinizi göstermeyin. Şunu bilin ki insanlar kullanmayı çok sever. Güya farkında olmadıklarını size hissettirmeye çalışırlar ama bunu yeri ve zamanı geldiğinde çok güzel önünüze sunarlar ve siz hayır bile diyemeyecek duruma gelirsiniz. Sonrasında gelen pişmanlık hissi ile karşı karşıya kalmanızı hiç istemem. Ben yaşadım ve tecrübe ile sabit.Şimdi bana diyeceksiniz. Biz bunu biliyoruz Sevgili Luna'cım. Bize bunlarla gelme gibisinden. Bende biliyorum aslında fakat bugün kendime kızdım biraz da vicdanımı rahatlatmak istedim belki de. Anlayışla karşılayın lütfen...
Sevgiyle kalın...
-
Yenildim, gene (yine) yenileceğim.
Hep denedin. Hep yenildin. Olsun. Yine dene. Yine yenil. Daha iyi yenil. Samuel Beckett.
-
Sevgili @bagimsizkoala
İsmet Özel ser ki: "dua edelim, düşmeseydik düşünmeyecektik"
Onun içindir , her değişimin bir yıkımdan oluşu...
Sevgiler.
-
@velevki, içinde söyledi: İNSANLARA ZAAFLARINIZDAN BAHSETMEYİN
Sevgili @bagimsizkoala
İsmet Özel der ki: "dua edelim; düşmeseydik düşünmeyecektik"
Onun içindir , her değişimin bir yıkımdan oluşu...
Sevgiler.
-
En güvendiğiniz kişi bile, bıçak kemiğe dayandığında, evvela kendisini düşünür ki bu doğaldır. Çünkü bencillik genlerimizde var. Tercümesi şu: Hiçkimse, kendimiz dahi, melek değildir.