İstek,Öneri ve Temenniler
-
../.
istiyorum ki, her yeni yıla girildiğinde bir önceki yılın kayıplarının yüzde biri aşılabilsin; en azından yüzde bir ilerlesin toplumlar,
../.
isiyorum ki, yeni denilen yıl gerçekten yeni olsun; bir önceki yıldan en az yüzde bir farklı olsun,
../.
istiyorum ki, cehaletin sefaletinden yüzde bir insan kurtulsun; kör kütük savaş naraları atmak yerine barış içinde bir dünya yaratabilmenin bilimsel yollarını arasın,
../.
istiyorum ki, önce çocuk, sonra kadın ve daha geniş olarak hiç bir insanın istismara maruz kalmadığı, cinsiyet eşitliğinde toplumlar arası bir uzlaşma sağlansın,
../.
isityorum ki, "değer" yaratan "toplumsal emek zamanı"nı hiç kimse çalamasın,
../.
istiyorum ki, hepiniz mutlu ve esen kalın.... -
@nejdet-evren çok güzel söylemişsiniz. Umarım bu yeni yıl, herkes için dileklerini buldukları, şanslarının yaver gittiği ve arzularının mutlu sona erdiği bir yıl olur. Savaşların son bulduğu, masum insanların ölmediği, kötü zihniyetli kişilerin değiştiği bir yıl olur. Siz insanlık, hep var olun. İnsanlığımızı katletmeyelim...
-
@nejdet-evren
Genellikle ileriye dönük temennilerimiz bizleri çoğu kez hayal kırıklığına uğratıyor, çünkü karşımızda en hayati konularda bile rasyonel davran(a)mayan bir canlı türü (nam-ı diğer insan) var. Bunların en başında toplumsal barış geliyor ki bunu bir türlü beceremiyoruz. Çöl gibi toprakları dahi paylaşamıyoruz.Şahsen ben günlük/gündelik yaşamaya odaklandım artık. Yani bencilce kendimin ve yakın çevremin mutluluğuna odaklandım sayılır.