Evrim Dersi 1: Evrime Giriş ve Temel Tanımlar
-
-
-
-
Paylastiginiz 3 videoyu da dinledim. Dolu dolu bilgiler içeren videolardı.
Farklı anlasilmayacagimi umarak, videoları dinlerken aklima acaba Darwin İslamiyeti hiç arastirabilmis miydi sorusu geldi. Çunku anlatılan evrim teorisi İslamiyet'in kabul ettiği ve bu şekilde bir evrimlesmenin olduğu ve olacağıdir. -
Belki tuhaf gelecek yazdıklarım ama öyle olduğunu varsayıyorum hiçbir kanıtım yok sadece kendi fikrimdir.
Yüzme özelligi olduğu gibi uçma özelligi de vardı insanların bence. Kuşlar gibi ucmasalar da daha az bir özellikte ucabiliyorlardi. Yüzme yeteneğinin olduğunu bilemese yüzmeyi de bilemezdi. Sonuçta dıştan bakıldığında yüzen canlilarin özelliği gibi bir özelliği yoktur.İnsanlar da var olan hep uçma fikri belki de bu özelliğinin onda var olmasından ötürüydü.
Aslında insan bildiklerini keşfeder sadece diye düşünüyorum . -
@Efruhte imam hatip mezunu biri hristiyan olabilir mi? yada hristiyanligi arastirirlar mi? bilmedigimden soruyorum.
darwin ingiliz yatili kilisesinde egitim gormus biridir de. -
@phi belki olabilir. Ortaokul yillarimda yaz tatilinde kuran kursuna gittiğimizde Hocamız Barnabas incilini getirmisti biz de yüzeysel olarak bakabilmiştik.
Günümüzde rahatlıkla bilgiye ulasilabilindigi için inceleyip arastirabilinilir.
Ama Darwin'in yaşadigi zamanlar da hele de daha katı bir ortamda çok daha zor. -
@Efruhte, içinde söyledi: Evrim Dersi 1: Evrime Giriş ve Temel Tanımlar
Belki tuhaf gelecek yazdıklarım ama öyle olduğunu varsayıyorum hiçbir kanıtım yok sadece kendi fikrimdir.
Tuhaf gelmiyor biz alıştık sizin gibi İslamcıların sallama yorumlarına ve zorlama ile yoktan kural icad etmelerine.
Evrim hiçbir şekilde yaratılış ile uyumlu değildir. Bunu sen uydurdun. Kendin itiraf ediyorsun.
Ol demek ile olmuyor. Herşey kurallar ile birbirine bağlı. Yapıyorsa da insan bilgiyi üreterek yapıyor.
Herşeyin varlığı bir öncekinin bilgisine bağlı olarak ilerliyor.
Öyle ezeli yaratıcı yok.
Evren kaostan ibaret. Sonsuz kaos içinde dünyanın yeri nokta bile değil. Olasılık hesabına göre bu kadar karmaşanın içinde dünyanın oluşması olasıdır.
Hani diyorlar ya , DNA nın kemdi kendine oluşması için bilmem kaç katrilyonda bir olasılık gerek diye.
İşte o olasılık dünyadır. Uzaydaki yerimiz bilmem kaç katrilyonda bir bile değil. Tam da istatistik ile uyumluyuz.
-
Bulunan fosiller evrimi kanıtlamak için yeterli. Daha ne tür bir kanıt istenebilir?
@Efruhte, içinde söyledi: Evrim Dersi 1: Evrime Giriş ve Temel Tanımlar
Çunku anlatılan evrim teorisi İslamiyet'in kabul ettiği ve bu şekilde bir evrimlesmenin olduğu ve olacağıdir.
"Evrim var" demek İslam dininde yaratılışa ve tanrıya küfürdür. Bu lafı eden kişi tövbeye davet edilir.
@kâfir-imam, içinde söyledi: Evrim Dersi 1: Evrime Giriş ve Temel Tanımlar
Tuhaf gelmiyor biz alıştık sizin gibi İslamcıların sallama yorumlarına ve zorlama ile yoktan kural icad etmelerine.
Bunlara göre Kuran da her şey yazıyor ne de olsa.
Dine güncelleme getirmek konusunda uzmanlar.
İnandıkları kitap daha dünyanın şeklini bilmez ama bunlarda mucize iddiaları bitmiyor. Her türlü mucizeyi uyduruyorlar. Üfürükçü bunlar. -
66 milyon yıl önce Muhammed'in tanrısı bir anda günahkar dinozorları yok etme kararı alıyor.
Halimize şükredelim. Bol bol tevbe edelim. Yoksa dinozorlara uyguladığı tarifeyi bize de uygular.
-
@Sputnik
Arapların tanrısı bilmediği seyleri nasıl yok edecek?
Dinozorların d´sinden haberi yoktu. -
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste, içinde söyledi: Evrim Dersi 1: Evrime Giriş ve Temel Tanımlar
@Sputnik
Arapların tanrısı bilmediği seyleri nasıl yok edecek?
Dinozorların d´sinden haberi yoktu.Dinazorlar kumarhanede zina yapıp kuran yakmışlar. Geçende bir raşın izerinde yazılı halde bulunmuş ama Siyonistler taşı saklıyorlar.
Biz ettik siz etmeyin pişmanız diye de eklemişler.
İşte kanıtı aşağıda
https://efelsefe.com/assets/uploads/files/1709056910382-pictalk1709056880098.jpg
-
Dinozorlar kıyak bir türmüş sahiden, milyonlarca sene bu gezegende hüküm sürmüşler ancak kıçı kırık ve yolunu şaşırmış bir meteorun çarpması nedeniyle kim vurduya gitmişler.
Da, onların yok oluşu memeli hayvanların yükselişine yol açmış ve tee bugünlere gelebilmişler. Şimdilerde bu memelilerin türünün biri, hangisi olduğunu söylememe gerek yok, kendini özel bir konuma koyuyor. -
Şimdi dinozorların başına gelen, pekâlâ bizim başımıza gelebilir. Bir bakmışsınız sümüklü böcekler evrimsel dönüşüme uğramışlar ve hakimiyeti ele geçirmişler. İmkansız gibi görünse de, olasılık dahilinde.
-
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste, içinde söyledi: Evrim Dersi 1: Evrime Giriş ve Temel Tanımlar
Şimdi dinozorların başına gelen, pekâlâ bizim başımıza gelebilir. Bir bakmışsınız sümüklü böcekler evrimsel dönüşüme uğramışlar ve hakimiyeti ele geçirmişler. İmkansız gibi görünse de, olasılık dahilinde.
Benim tahminime göre evrim artık ilkinden daha kolay çünkü birçok protein hazır olarak doğada varlığını gösteriyor. Evcil hayvanları besliyoruz onların beyinlerine ve duygularına etki ediyoruz.
Diğer yandan çevreyi kirletiyoruz.
Protein yapısında hızlı değişime neden olacak herşey var. Sadece değişimin nerede olacağını bilmiyoruz.
Aslında ben biliyorum da söylemiyorum. Söylemem , kendime saklayacam bilgileri.