Allah’ın cezası
-
Allah’ın cezası
Çaksen kaleme aldığı makalede hastaların çoğunun da hastalığın Allah’tan geldiğine inandığını ama tepkilerden korktukları için bunu sağlıkçılara söylemediklerini savundu.![alt metni]( görsel url)
KONYA’daki Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve çocuk nöroloji uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Çaksen, multipl skleroz (MS) hastalığına ilişkin kaleme aldığı makalede “Allah’tan gelen ceza olduğuna inanıyoruz” diye yazdı. Çaksen’in Alman tıp ve bilim yayıncısı Thieme’de yayınlanan makalesi gündeme bomba gibi düştü. Çaksen’in yazısında “Her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanamasa da bazı MS hastalarındaki hastalığın temel sebebinin Allah’tan gelen bir ödül, sınav ya da ceza gibi doğaüstü sebepler olduğuna güçlü bir şekilde inanıyoruz” diye yazması tepki çekti.
-
Bazen hayret ediyorum. Bu adamın bırakın prof. olmasını. Tıp fakültesini kazanıp bitirmesini bile aklım almıyor. Bir yerlerde bunlara diploma falan dağıtıyor olmalılar değil mi?
Cinlere inanan beyin-sinir dr.'u olan bir ülke laik hukuk devleti falan olamaz. Bu ülkenin çivisi değil b*ku çıkmıştır artık. Şifa bulmak için doktora gidiyorsunuz. Şiddetli ağrınız sızınız var. Bu zihniyet ilahi ceza gördüğünüzü sanarak, bu mantıkla size gerekli ilacı vermeyerek size işkencce edeceketir. Haram diye ağrı kesici yazmayacaktır.
-
Hüsn-i Kuruntu diye bir laf var. İsmine yakışır bir şeyler yumurtlamış.
Dindar birisi elbette böyle düşünecek. N´apsın, bunca sene okumuş ve tebeşir yutmuş (gerçi tebeşir devri çoktan bitti) olmasına rağmen hastaları tedavi edemiyor ve hayali bir şeyin arkasına sığınıyor. Dua falan etmiş midir, acaba?
Şimdi bir doktora gidiyorsunuz ve o sizi kendisinin de taptığı bir ilâha havale ediyor ve ekliyor "Ne tür bir nane yediğinizi bilmiyorum ama çarpılmışsınız. Hem de çok fena. Artık kurban mı kesersiniz, adak mı adarsınız veya tıksırıncaya kadar dua mı edersiniz, onu bilmem."
Demek ki bu dünya, dindarların sıkıştıkça iddia ettikleri gibi, sınav yeri değilmiş. Zaten eski masallarda anlatılan toplu katlıyamlardan (nam-ı diğer helak faslı) şüphelenmiştim, bu işte bir bit yeniği olduğundan.
-
Suudi Arabistana kupa maçı yerine gönderilecek şeyler vardı aslında.
-
iyi de sadece ms hastalığında değil bu tüm hastalıklar için geçerli, Müslümanlar üzerlerine gelen hayırında şerrinde Allahtan olduğuna inanır. bu arada Allah ın bize bildirmesi ile anlıyoruz ki Allah hiçbir insana kaldırabileceğinden fazlasını yüklemez. Ki ben bu ayetten bunun ahiret için de geçerli olduğunu ve kötü insanların azap çekmesi noktasında onlara kaldırabileceklerinden fazlasının yüklenmeyeceğine inanıyorum. inşallah.
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Allah’ın cezası
iyi de sadece ms hastalığında değil bu tüm hastalıklar için geçerli, Müslümanlar üzerlerine gelen hayırında şerrinde Allahtan olduğuna inanır. bu arada Allah ın bize bildirmesi ile anlıyoruz ki Allah hiçbir insana kaldırabileceğinden fazlasını yüklemez. Ki ben bu ayetten bunun ahiret için de geçerli olduğunu ve kötü insanların azap çekmesi noktasında onlara kaldırabileceklerinden fazlasının yüklenmeyeceğine inanıyorum. inşallah.
Eğer Hayır ve Şer doğadan geliyorsa bu seferde doğanın cezası olur.
Ama doğanın bilinci olmadığı için şikayet edilemiyor. -
@TENTEN, içinde söyledi: Allah’ın cezası
Eğer Hayır ve Şer doğadan geliyorsa bu seferde doğanın cezası olur.
Ama doğanın bilinci olmadığı için şikayet edilemiyor.hayır ve şer hakkında biraz birikimim vardı şimdi tekrar taradım googleyi ama doktorun dediği gibi nasıl ceza oluyor anlamadım hadi ms hastalığı sınav demesini anladım ama ceza demesini anlamadım, bunu insanlar yanlış anlarlar. hani müslümanlar çektiklerinin karşılığını alacak derken belki ödül diye de söylersen belki yanlış olmaz, ama dediğim gibi oradaki sınav ifadesinin dışındaki ödül ve ceza ifadeleri dini bakımdan yanlış ve açıklanmaya muhtaç gibi bence, daha iyi bilen bir forumda biri varsa açıklayabilir.
-
ama doktorun dediği gibi nasıl ceza oluyor anlamadım
Nesini anlamadınız? Dincinin paradoksu işte.
Epilepsi hastalığı denilen şeyin; aslında "cin" çarpması olduğunu iddia eden bilimsel makale(!) yazarsa hiç şaşırmam.
-
Yani bunu diyen kisi koy kahvesinde pispirik oynaran Ahmet abi degil. Sonucta adam doktor, gelen herkese Allah cezani vermis desin, bu Allah'in serri desin gecsin gitsin. Boyle bir sey olabilir mi @Prens-Ernak ?
Iyilestirmek icin bir suru metodika varken kalkip bunu savunmak sacmalik. Evet iyilikte kotulukte bir yerlerden geliyor, saglik icin de keza oyle bir sebepten oturu sen Allah dersin baskasi sagliksiz beslenme der digeri uzaylilardan der herkesin inanci ve gorusu farkli olabilir ama doktor bu ya hani teshis koymasi gerekiyor ya, iyilestirmesi gerekiyor ya bu cumle ile yaptigi is tezat biraz gibi geldi.
-
@phi
Ben bu tiplerin Prof. Dr. ünvanlarından şüphe ederim, çünkü tıpı/bilimi ve kendilerine düşen insanlık görevinin ne olduğunu henüz anlamış değiller. -
@kereste, içinde söyledi: Allah’ın cezası
@phi
Ben bu tiplerin Prof. Dr. ünvanlarından şüphe ederim, çünkü tıpı/bilimi ve kendilerine düşen insanlık görevinin ne olduğunu henüz anlamış değiller.Bu tür inançların zeka ile veya profesörlükle filan bağlantısı yok.
Böyle inançlar akıl sağlığı bozukluğu göstergesi.
Sonuç olarak bu kişilerin ünvanlarından şüphe etmenize gerek olmadığını düşünüyorum.
Zamanında Newton bile saçma sapan dini şeyler yazmış. O kadar zeki birisi olmasına rağmen. -
@hulk, içinde söyledi: Allah’ın cezası
Epilepsi hastalığı denilen şeyin; aslında "cin" çarpması olduğunu iddia eden bilimsel makale(!) yazarsa hiç şaşırmam.
Epilepsiyi bilmem ama şizofreni için "cin çarpması" diyebilen "uzman" var.
Kendi yazdığı ilaçları kendisi de kullanmalı diye düşünüyorum.
https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/saglik/gata-profesoru-sizofreniyi-cin-e-bagladi-26569591 -
İşini biliyor. Nörolinguistik programlama ya da ne denmesi gerekiyorsa o yapıyor.
Çözebildiği hastalık olsa bunu yapmayacak. Epilepsiye ilaç verecek ve nöbetler duracaktı.
Buna yapacak bir şeyimi yok o nedenle böyle görün diyor.
Epilepsi makalesi isteyin bakalım ne yazacak?Bu Yeni Şafak gazetesinin ekonomi bozulup peynir fiyatları artmasına paralele peynir zararlı az tüketelim haberine benzedi.
https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1743734022453289063
https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1743027986134118677