Osmanlı Sarayında Kardeş Katliamları
-
https://www.memurlar.net/album/4924/hangi-padisah-19-kardesini-oldurttu.html
Ayrıntılı açıklama bağlantı adresinde var ben en vahşilerini yazdım.
9- I. Selim (1512-1520)(Yavuz Sultan Selim), babasını öldürterek tahta geçti.
Kardeşleri Ahmet, Korkut, Abdullah, Şehinşah, Şahsultan, Alemşah, Mahmut ve Mehmet'i olmak üzere 8 kardeşini boğdurarak öldürttü. Bunların tüm eş ve çocuklarını da öldürttü.11- II. Selim (1566-1574), daha babası sağken isyan eden Beyazıt'ı Konya/Ereğli'de yendi. Beyazıt kaçıp İran'a sığındı.
Ama oradan uzun pazarlıklar sonucu getirildi ve tüm ailesi ile birlikte yok edildi (1561). 4 kız, 7 erkek 11 çocuğu oldu.12- III. Murat (1574-1595), Osmanlı mülkünü devralır almaz ilk iş olarak 6 kardeşini boğdurttu.
130 cariyeden 112 çocuğu oldu. Kendilerine ve çocuklarına dokunulmayan kadınlar şunlardı:
Venedikli Bafo (Safiye Sultan), Polonyalı Mona /Mihriban), Macar Ninuşka (Nazperver) Rus Olga (Şahhüban) ve Romen Meri Fahriye). Diğer kadınlardan olan çocukları doğumdan sonra anneleri ile birlikte öldürülüyorlardı.III. Murat öldüğünde, hemen o gece ondan hamile olan 10 cariye boğdurulup Sarayburnu'ndan denize atıldı.
-
Keyfe bakarmısın ya , becerip becerip hamile bırakmış sonra da anasıyla beraber boğdurup öldürtmüş.
Vay ............klerim..........vaaay
-
Hükümdarlık böyle bir şey işte; ya kelleyi verecen ya da hiçkimsenin gözünün yaşına bakmadan kellesini alacan. Evet, çok gaddar bir uygulama, savunulacak bir şeyi de yok aslında. Osmanlılar Müslüman diye elleri temiz olacak diye bir kaide yok, onlar da ellerini bir güzelcene kana bulamışlar.
-
Külliyetin menfaatine asgari feda edilir. Bilmiyor musunuz. Osmanlı olmasaydı bugünleri göremezdiniz. O şehzedeler kendilerini feda ederek atideki belayı defettiler.
-
iyi bi şey değil osmanlı uleması cevaz vermiş ama Allah razı mı orasını bilemeyiz tabi, Allah, ahirette geldiğimizde anlaşamadığımız konularda hüküm vereceğini ayette yazmış bize. Batıl mı hak mı uygulama ahirette böylece göreceğiz
-
ben hemencecik şurayı okudum siz de okuyabilirsiniz:
https://sorularlaislamiyet.com/osmanli-neden-cocuklarini-ve-kardeslerini-oldurtmustur-fatih-ve-kardes-katli-konusunda-detayli-bilgi -
yani dine uygun olması için isyan ya da yani fesadın kuvvetle muhtemel olmasından dolayı nizâm-ı âlem için öldürülmesi gerekiyor diye anladım ben. diğerine saltanat için katletme demişler alimler.
-
@kayısı2024, içinde söyledi: Osmanlı Sarayında Kardeş Katliamları
Külliyetin menfaatine asgari feda edilir. Bilmiyor musunuz. Osmanlı olmasaydı bugünleri göremezdiniz. O şehzedeler kendilerini feda ederek atideki belayı defettiler.
Efruhte koş kardeşin gelmiş.
Osmanlı olmasaydı, olsaydı gibi varsayımlar hayaldir. Biz olmuş olanı konuşuyoruz.
Kardeş katli cinayettir. Hatta ladeşler ile kalmamış , anaları , amcaları , bebekleri kız kardeşleri hepsi katledilmiş.
Ha gerçi Hızır da öyle yapmıştı değil mi.
Suç ortaya çıkmadan ceza verilmez. Buna katliam denir.
-
@kayısı2024, içinde söyledi: Osmanlı Sarayında Kardeş Katliamları
Osmanlı olmasaydı bugünleri göremezdiniz. O şehzedeler kendilerini feda ederek atideki belayı defettiler.Abdülhamit gibi rom' u fazla çekmişsin sen...
-
Cinayetin iyisi kötüsü olmaz ve gün aşımına da uğramaz. Yani kardeş/çocuk katilleri padişah olsa bile gıyaben yargılanmalılar aslında.