Aladin´in sihirli lambası
-
Masal deyip geçmeyin; farzı misal böyle bir lamba elinizde olsaydı, ne tür 3 isteğiniz olurdu?
-
Bu başlığı sosyoloji bölümüne açtığın için vereceğim cevap uygun olacak.
Aslında alaattinin lambası elimizde, üstelik üç istek değil, yüzlerce isteğimiz yerine gelir.
Atatürk'ün yolundan gidersek ve onun hedeflerini hedefimiz yaparsak, bütün hayallerimiz gerçekleşir.Örneğin, teknolojide modern, ekonomide kalkınmış, birbirine saygılı ve eşit halklar için lambaya gerek yok, hepsi elimizde. Bunların hepsi yüzde elli ikilik zır cahillerin adam olmasına bakıyor, gerisi çok zor değil.
-
@bilgisezgi
Güzel cevap, ki bunu bu şekilde düşünmemiştim. Evet, hayatımıza yön vermek ağırlıklı olarak kendi elimizde.
Yine de seçeneğin olsaydı, öncelikli olarak neleri tercih ederdin?
Mesela dinlerin sözde kurucularını bire bir görmek istermiydin? -
Benim isteklerimden birisi hayvanların ve bitkilerin dilini anlamak olurdu, çünkü onlara her türlü kötülüğü yaptık ve hâlen yapıyoruz.
-
Doğruyu, hakikati, gerçekliği gösteren bir ayna. Oyleki kendilerini dev aynasında görenler bu aynaya bakınca kendi gercekligini görmüş olur ve bu sayede birilerini itham ederken daha dikkatli olur.
-
Üşümemek ,hasta olmamak, yorulmamak
Diğer herşeyi zaten insan zamanla öğreniyor. Bu ilkel içgüdüleri biz yok edemeyiz. Bu nedenle olağanüstü bir güçten bunları isterdim.
-
@Efruhte
Kadınlar aynayı erkeklerden daha sık kullanırlar. Demek ki vardır bir bildikleri. -
@kâfir-imam
Bihassa hasta olmamak hayatta en önemli noktalardan birisidir. Hatta en önemlisidir.