Çikolata ve Şekerlemeler Sağlığa Zararlıdır
-
Marketlerde satılan Çikolata Benzeri ürünler içerik açısından bol şeker , yağ ve tatlandırıcı içerdikerinden tüketildikleri zaman insülin direncini kırmaktadırlar. Kısa zamanda obezliğe ve beş altı yılda da şeker hastalığına neden oluyorlar.
Sigara sağlığa zararlıdır diye bar bar bağıranlar margarin ve şeker ürünleri zararlıdır diye kamu spotu yapmıyorlar neden?
Sigarayı günah keçisi yaptılar.
Marketlerde satılan bolca bulunan doğal moğal adıyla bile satılan o ürünler şeker hastalığına neden olmaktadır.
Vücuda aşırı şeker yüklemek ise başta böbrek , karaciğer ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara neden olur.
Yüksek tansiyon ise kalp krizine , damar sertliğine ve beyin kanamasına neden olur.
Böbrek yetmezliği ise idrar yolları hastalıklarına neden olur. Kandaki üre ve protein miktarının artmasına neden olur ki bu da damar tıkanıklığına yol açar.
Bakın gördünüz mü , yağ , şeker ve benzeri ürünleri aşırı tüketmek sigaradan daha fazla zarar neden oluyor.
Çikolatanın gerçeği bu kadar zararlı değildir. Marketlerde satılan çikolata Benzeri ürünlerdir.
Gerçek çikolata acıdır.
Marketlerde çikolata ürünleri genelde yüzde 10 ancak Çikolata oranına sahiptir. Gerisi yağ ve tatlandırıcıdır.
TÜKETMEYİN ÇOK ZARARLIDIR.
Eroinden farkı yok.
-
Size markette satılan lezzetli zehirleri tüketerek geleceğinizi karartmayın. Atın ölümü arpadan olsun diyorsunız ama bu iş öyle kolay öldürmüyor. Felç olup kalırsanız yıllarca ölmeden haliniz fena. Hatta yarım insan olarak yaşamak ölmekten beter derler.
-
Bahsettiğin bu tür şekerleme benzeri gıdalar ağız florasında diş çürümesine yol açan bakterileri besliyor. Diş çürümesinin sebebi şekerdir kısaca.
Ağız florasını bozdukları gibi bağırsakları da bozuyor. Bozulan bağırsak düzgün sindirim yapamıyor ve sonuç olarak çeşitli hastalıklar ortaya çıkıyor.
Doktorlar ise bu hastalıkların genetik olduğunu söyleyerek hastalıkların gerçek tedavilerini gizlemeye çalışıyorlar.
İnsanlara bir ömür ilaç dayatıyorlar.Peki ne yapmalı?
Ketojenik diyetle bütün hastalıkları hafifletmek mümkündür. Doktorların çoğu bunu bilir ama hastaya söylemez.
Bunun sebebi hastaların çoğunun ağır cahil olmasıdır. Yetmiş yaşına gelmiş yaşlı bir kadına ketojenik diyeti anlatamazsın. Anlayamaz.Doktorların da bir suçu yok aslında. Millet cahil.
-
Şekeri bırakalı neredeyse 20 sene olmuştur herhalde. Çay ve kahveyi şekersiz içiyorum. Meşrubatları (Cola, Fanta vb.) içmiyorum. Sade suya, ara sıra biraya ve ara sıra iyi bir şaraba hayır demem tabii.
-
Çay kahve şekerini, meşrubatı ben de keseli çok uzun zaman oldu. Gene de bir çok zorunlu tükettiğiniz gıdada maalesef bu zararlı beyazlar(şeker-tuz) var.
-
Diğer forumda bağırsak florasının öneminden bahsedilmiş. Bu konuda güncel araştırmaları takip etmek isteyenler için bir hekimin twitter hesabını kopyalıyorum.