Ust Komsu Cocugu
-
Dayanamadim yazayim dedim. Ust komsumuzun sanirim 5-6 yaslarinda bir erkek cocugu var. Fakat bu cocuk olmasi gerektiginden fazla agliyor, kolik bir halde surekli mutsuz ve aglama bagirma sesleri benim eve gelip duruyor.
Babasinin sesini bazen duyar gibi oluyorum kiziyor ediyor anne sesi hic yok ama cocuk oyle boyle aglamiyor, gidip uyarsam mi bilemedim, enteresan bir durum ile karsi karsiyayim.
-
@phi annesi yok mu? sadece babası ile yaşıyor ve kardeşi de yoksa ağlam biçimi önemli olabilir; buna dikkat etmelisin. ayrıca komşun ile görüşüyorsan bir çay içimlik uğramakta fayda var derim
dip not: bir keresinde gece yarısı -ki geç uyuyorum- yan apartta bir çocuğun çığlığı ile irkildim; haftalık kalanlar olduğundan tanımıyordum, beş dakikadan sonra dayanamayıp 155 e ihbar ettim, geldiler ve ortalık sakinleşti...
-
@nejdet-evren hic bilmiyorum munasebetim de yok, ust capraz dairem oldugunu dusunuyorum, bugun sabah 6-7 gibi cigliklar atarak agladi sonra ses kesildi, suan da agliyor ama oyle boyle aglama degil bagira bagira, annesi var mi yok mu hic kadin sesi duymadim suan babasi konusuyor duyuyorum ama cok degil..
Guvenlige haber mi etsem ne diyecek ki? Karsi komsum ot iciyor diyorum les gibi kokuyor, birsey yapamayiz polise haber vermeniz gerek diyorlar
-
@phi senin duydugun kadar onlarda duyuyor ve farkindadir muhtemelen nasil davranacagini bilmeyen anne baba var ilk cocuklariysa bunu deneyimleyerek ögreneceklerdir biraz daha sabretmelisin bence yanlis anlayabilirler seni hergun devam eden bir durumsa apartman yoneticisiyle gorusebilirsin belki
-
@zafiRa haklı olabilirsin, biraz beklemekte fayda var gibi....
-
Bugun annenin sesini de duydum ve su kaniya vardim, evde psikolojik sorunlu bir cocuk var ve sebebi ailesi.
Buna bagli olarak devletin kontrol mekanizmasi var mi acaba?
-
@phi bu sorunu yaratan zaten devlet..
Aile kim bilir nasil sorunlarla mucadele ediyor
Refah seviyesi dustukce stres artar bu da babadan anneye anneden cocuga gecer
Ve ya esler arasi iliskide sorun varsa bunu cocuga yansitmalari da olasi bir durum.
Yapilacak tek sey ailenin profosyonel destek almasi tabi imkanlari varsa.
Imkani olmayan ailelerin cocukta actigi tahribatlar icler acisi -
@zafiRa iyide hergun gece gunduz aglayan bir cocuk var ortada.
-
@phi cocuk belki de o sekilde ilgi goruyodur sustugu zaman gorunmez oluyordur ilgi isteyen cocuklar genelde eften puften seylere aglar aileden alacagi ilgiyi ki bu kizmak bile olsa bir etkilesim demektir cocuk icin bu sayede ihtiyacini gideriyordur. Ha tabi hasta da olabilir cocuk. Ya da bam baska bir durum. Istersen şoyle yapabilirsin. Bir cikolata yada kucuk bir oyuncak da olabilir aileyi ziyaret edebilirsin kucuk beyi ziyarete geldim diyebilirsin kapidan halini hatrini sorabilirsin hersey yolunda mi dediginde ailenin ve cocugun ifadesini ölcme firsatin olur cocuga kotu davraniliyorsa dayak vs bir iz sosyal hizmetleri haberdar edebilirsin normal bi durumsa seslerini duydugunu ve rahatsiz oldugunu dusunup kendilerine çekiduzen verebilirler.
-
Ağlamayı iletişm aracı olarak kullanmak Türk çocuklarında çok yaygın. Yurt dışında bile nerede ağlayan bir çocuk varsa kesin Türk asıllı ailelerden birine aitti.
Ama gidip konuşmak gerek. Hem tanışmış olursunuz. Belki hiperaktif filandır.
155'i ararsanız gelip çözerler. Yerel karakolunuzu da arayabilirsiniz.
Mesela burada boş bir alan var. Yazın bir sürü işsiz güçsüz arabaları ile gelip müzik filan açıyorlar. Her seferinde direkt arıyorum. Gerçekten de gelip dağıtıyorlar. Yoksa sabaha kadar adamların müziği / arabası bitmiyor.