Tiyatroya nasıl gidilir?
-
BU da aslında saçma bir başlık ama Bazı gençlerin yaptıkları apaçiliklere karşılık böyle bir konu olsa iyi olur diye düşündüm.
-
Tiyatroya gitmek kimseyi entelektüel / kültürlü göstermez. Tiyatro keyif almak / mutlu olmak içindir. O yüzden eğer maça gitmeyi seviyorsan, ya da evde Kurtlar vadisi izlemek istiyorsan, o zaman onu yap. Tiyatronun konusuna filan önceden bakarsın. Sevdiğin de bir etkinlik türüyse zaman ve para ayırıp gelirsinsin ve tadını çıkartırsın. Hepsi bukadar!
-
Kasmaya hiç gerek yok. Bazıları "ben şimdi şuna gülmeliyim", "Oyuncu şimdi şunu yaptı bende şöyle tepki vermeliyim", "Anlıyormuş gibi yapmalıyım" diye kendilerini çok kasıyorlar. Halbuki oyunların %90'ında öyle "anlaşılmayacak" bir şey yoktur. Yaslan arkana, nasıl film izliyorsan öyle izle. komik geliyorsa gül. Hüzünlü geliyorsa hüzünlen. Bi bırak kendini yani. Oyuncu ne yapıyor, adam ne anlatıyor dinlemeye çalış. Kimya dersine gelmedin. Kimya yazılısına / sözlüsüne hiç gelmedin. Bi relax ol yani.
- Ancak şu yapılır: Küçük salonlarda oyuncuya destek olmak için (ter döküyor adam orada) komikse belki biraz fazla gülersin. Güzelse belki biraz fazla alkışlarsın. O şekilde biraz "katılabilirsin". O açıdan.
- Tiyatroda yemek yanmez, konuşulmaz, fazla hareket edilmez, cep telefonu mümkünse hiç açılmaz, mum gibi oturup izleyeceksin, sıkılıyorsan da arada filan çıkacaksın. Temel mantık budur.
Bizim biraz kültürümüzde vardır. Özellikle pop müzik konserlerinde düm tek tek - düm düm tek diye bir müzik vardır (bana göre hepsi birbirine benzer) millet de eğleniyormuş gibi yapar, onun "eğlence" anlayışı da odur.
/Ben ona da karşıyım. Pop müzik konserine hayatta gitmem. Rock müziği daha çok severim. Adamlar ortalamaysa dinlerim. Adamlar iyiyse biraz kafa sallarım. Adamlar çok iyiyse iyice coşu eşlik ederim. İyi değilse zaten yarım saattir oradan çıkmışımdır.
Yani eğlenirken biraz doğal olmak lazım. Kimse gelip "eğleniyor musun?" diye denetlemeyecek. Ya eğleniyorsundur ya eğlenmiyorsundur. Benim felsefem bu!
-
-
@Leonardo eglenmeyi biliyorsun sen
-
Bu ileti silindi!