Hiç rüyadayken rüyada olduğunu fark ettin mi ?
-
Insanoğlu arif oldu mu dünya da o anı yaşar. Altını görünce sevinmez , bilir ki rüya. Korkudan kaçmaz, bilir ki rüya. O zaman dünyanın da bir rüya olduğunu fark et ve uyanma vakti için gayret et...
Ibnul Arabi
-
@zafira, içinde söyledi: Hiç rüyadayken rüyada olduğunu fark ettin mi ?
Insanoğlu arif oldu mu dünya da o anı yaşar. Altını görünce sevinmez , bilir ki rüya. Korkudan kaçmaz, bilir ki rüya. O zaman dünyanın da bir rüya olduğunu fark et ve uyanma vakti için gayret et...
Ibnul Arabi
RÜYA... Karmaşık bir konudur dostum...
Rüyayı idrak için öncelikler "isra- gece yürüyenler" idrak edilmelidir...
İsra suresinde anlatılanlar ile Muhammed Resulün bir alakası yoktur, Miraç hadisesi ona yakıştırmadır ve bu konuların hakikati idrak edildiğinde rüya konusu daha iyi anlaşılabilir...
Bunun için de "rüya ve ölüm kardeştir" sözünün anlamı ile "sekerat anı" farkındalığını da yaşıyor olmak gerek...
Sonrasında Arabinin anlatımlarının hakikatindeki güzellik anlaşılabilir...Not. Miraç hadisesinin aslını öğrenmek için ardaviraf _ ardavirafname pdf.pdf
-
Gördüğüm hatırladığım bütün rüyalarda rüyada olduğumu farkediyorum.
5 duyumu tümünü birden aldatan rüyaya denk gelmedim. -
Rüya içinde görülen rüya da bir rüyadır ve bunu neredeyse herkes görmüştür diyebilirim. Rüya olgusuna dair bilincimiz onu rüya kategorisinde sınırlar ve bunu hayatın kendisine teşmil edemez.
-
ruyadayken asansor boslugu ve iki ev arasindan atlarken bosluga dusmuslugum vardir epey bir zaman
-
Rüyada olup olmadığınızı nasıl anlıyorsunuz?
-
@TENTEN, içinde söyledi: Hiç rüyadayken rüyada olduğunu fark ettin mi ?
Rüya görürken acı hissettin mi?
Hissetmiyorsan rüyadasın. -
Rüyadakeyden
boşluğa düşmek
Çığlıklar duymak
Sıkışmak
Sürekli kaçmak
Yanlızken Ses duyarak uyanmakDepresyon işaretidir.
-
@kâfir-imam Depresyonun ve akıl sağlığının iyileştiğinin işaretidir. Psikiyatristten duyduğuma göre ilaç kullanımına başlandığında hafif kabuslar başlıyormuş.
İyileşme işareti diyorlar.
Tabi çok korkutucu olmamak şartıyla. -
@TENTEN, içinde söyledi: Hiç rüyadayken rüyada olduğunu fark ettin mi ?
Ben çoğu zaman anlıyorum. Beynim haber veriyor.
@kereste, içinde söyledi: Hiç rüyadayken rüyada olduğunu fark ettin mi ?
Rüya görürken acı hissettin mi?
Hissetmiyorsan rüyadasın.Rüyada acı çekilmeyecek diye bir şart yok diye biliyorum. Acı hissetmek beyinsel zaten. Örneğin otistikler acıyı hissetmezler.