Putin hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
Şİmdi Esad ve Rusya çapulcu haydut dış güç köpeği işgalcilerin ellerinden kentlerini kurtarmak için mecburen şöyle bir taktik uyguladı ve başarılı oldu:
Kentler bombardımana tutuldu. Ardından bir koridor açılarak sivillerin kuzeye, Türkiye sınırına veya içine tahliyesi sağlandı. Türkiyr zaten dünyada örneği görülmemiş şekilde mülteci kabul ediyor. Dünyada örneği yok yani! Apaçık âlemin en kerizi benim iddiasında bir ülke. Kullan kullanabildiğin kadar.
Sür gitsin mültecileri. Siviller çıkınca kenti korumaya kararlı muhalif dış güç maşası hainler kalıyor mu. Evet. Kente gir ve karşına çıkan herkesi öldür. Çünkü kalanlar savunanlar hainler. Komple temizle. Mantık bu ve işe yaradı. Tüm büyük kentlerini kurtardı.
-
Yani diyeceğim Putin Suriye'de aşırı haklı, sonuna kadar, dibine kadar haklı fakat Ukrayna'da da dibine kadar haksız!
Olmadı Putin! Haklı iken haksız konumuna düştün! Sen destek vermesen Esad ülkesini koruyamazdı. Tamam bu hizmetinden dolayı teşekkürü hak ediyorsun.
Ama Ukrayna ile aşırı nefret kazandın ve hiç olmadı! Bu da sana ABD nin bir oyunu ve tuzağa düştün. Daha zeki olmalıydın.
-
@Efruz, içinde söyledi: Putin hakkında ne düşünüyorsunuz?
Suriye de seçimde %90 lar da oy alarak seçildi. Bu da demek oluyor ki ,Esad'a karşı olan muhalifler ya Türkiye 'ye geldi ya da öldürüldü.
Zaten tek partili sistem seçim de olsa demokratik olmaz, ona bir şey diyen yok. Ama Esad tüm diktatörler içinde en iyisidir, en kötüsü değil. Hedefe konmasının nedeni en kötü diktatör olması değil en iyi diktatör olması.
Hiç bir ülke dünyada, eli silah tutacak adamları mülteci almaz. Bu yani aşırı bir salaklık. Çok aşırı, örneği yok. Salaklığın böylesi daha dünyada görülmedi.
Birileri onlar kendisini bilir, Ukraynalılara da Suriyeliler gibi ırkçılık yapacaklar mı diye salak salak sorular soracağına Ukraynalıların da Suriyeliler gibi eli silah tutan adamları Türkiye'ye kaçacaklar mı diye sorsun!
Hayır nasıl ülke yahu! Sorulması gereken sorulmaz, saçma salak sorularla gündem bulandırılır!
-
Dünyada hangi ülke eli silah tutan askerlik çağındaki adamları mülteci kabul edip de sonra kendi evlatlarını o ülkeye savaşmaya gönderir? Böyle bir ülke var mı dünyada soruyorum.
Birileri direktif veriyor mayınları temizleyecek ve kim gelirse alacaksın, çünkü adamın askere alacak genç adam bulamayarak yıkılması lazım. Plan bu. Adam da Rusya'ya mahkum kalır, elinde askere alacak adam kalmamış! Hepsi eleğe dönen sınırdan kaçmış! Eli mahkum yani, başka çaresi yok!
Bir de aynısı bizim başımıza getirilse biz nereye kaçabileceğiz bunu sorgularsanız çok iyi edersiniz millet.
-
Putin , Suriye de Esad 'ın üzerine katarak çocukları zehirledi.Öyle bir şey yok. Bu Mavi baretliler midir yalancı kafalar mıdır nedir o maşa kişilerin uydurduğu yalanlar. Esad kimyasal filan kullanmadı. İşgal ettikleri kentlerin belediyelerinde bulunan su dezenfektanı olarak kullanılan klor bidonlarını kendileri patlatıp aha kimyasal atıldı diye yalan propaganda yaptılar.
Ben Batıya Ukrayna konusunda da bu yüzden güvenmiyorum.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Putin hakkında ne düşünüyorsunuz?
Putin , Suriye de Esad 'ın üzerine katarak çocukları zehirledi.Öyle bir şey yok. Bu Mavi baretliler midir yalancı kafalar mıdır nedir o maşa kişilerin uydurduğu yalanlar. Esad kimyasal filan kullanmadı. İşgal ettikleri kentlerin belediyelerinde bulunan su dezenfektanı olarak kullanılan klor bidonlarını kendileri patlatıp aha kimyasal atıldı diye yalan propaganda yaptılar.
Ben Batıya Ukrayna konusunda da bu yüzden güvenmiyorum.
Suan Rusya aciklama yapti hatta ikidir tekrar ediyor ABD destegi ile Ukrayna sarbon ve kolera yaymak icin silah gelistiriyorlarmis labaratuvarlarinda. Sizce ne kadar dogru bir haber?
Bu arada sicak bir bilgi daha cernobilde durum ic acici degil, Ukraynalilar elektrik santraline saldirmis ve 48 saatlik sogutma yakiti kaldigini soyluyorlar akabinde sizinti olabilirmis.
Komplo mu bunlar ne dersiniz?
-
Suriye ile ilgili:
RUsların Çeçenistan'da uyguladıkları taktik de tam olarak bu. direnişi kırmak için canına oku. Müzakere yap. Yarşı taraf haksız görünsün. Sonra tekrar bombardman. Sonra tekra rmüzakere. Sonra tekrar canına okuma. Ta ki karşı tarafın direncini kırıncaya kadar.
- Bu acımasızlıktır. Suriye halkının da Ukrayna halkının da talebi tek adam rejimi altında yaşamamak.
Yoksa sovyetler döneminde olduğu gibi Ukrayna RUsya federasyonunun parçası da olabilir. Ama Hayır Ukrayna halkı demokrasi istiyor (sen en azından bunu kabul ediyorsun).
Suriye halkı da Esat'ı başından atmak istedi. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum. Ama ben küçükken Saddam'In Kürtlerin + kendi halının canına okuyup sonra Kuveyt halkının da canına okumak istemesine tanık oldum.
Siz diyorsunuz ki "Putin başarılı diktatör" ben diyorum ki "Başarılı diktatör hiç olmadı".
Totaliter rejimi iyi-kötü idare edebilen tek ülke Çin'dir. O da bu totaliterliği savaştan çok Tarımsal ve sanayi üretimine yönlendirdikleri içim.
Putin Suriye'de haklı filan değildi. Sadece kendi menfaatini savundu. Orta-doğunun en büyük sorunu da bu zaten. Buradaki halkların da doğru dürüst yönetilme hakları var.
Bir ülkede çok zengin bir zümre olsun. Bunlar Batı'da / Çin'de üretilen malları tüketip ülkenin tabi kaynaklarını yabancılara satsınlar. Geri kalan halk din ile / baskı ile / tarikatlarda uyuşturulup aç bırakılsın. Bu dediğin şey model mi? Böyle mi kalkınacaklar?
Arap baharı bir başlangıçtı. Putin "iyi" tatarft aolsaydı süreci desteklerdi. Ama ne yaptı? Esat'ın yanında durdu ve Suriye halkını katletti.
Bu tür adamların ilacı hafızadır. sanıyorlar ki bir herşeyi unutan salak kitleleriz. Ben öyle değilim. - Hayır kardeşim. Canım ülkenin canına okundu. Sırf 1 kişinin menfaati korunsun diye. Ben böyle bir düzene destek olamam.
-
Tek adam iktidarlarından bu tür açıklamalar eksik olmuyor (Biliyorum çünkü ben Türküm)
İran hükümeti de Covid'i biyolojik silah ilan etmişti.
Şimdi bir ülkeyi ne olursa olsun tek başına yönetme ayrıcalığına kavuşmuş kişilerden ciddiyet bekleyemezsin.
- Kim eleştirecek?
Adam "Ben Marsa roket göderdim orada artık Rusyanın kolonisi var" dese bütün basın bunu yazmak zorunda (yazmayan gazeteciler 15 yıl çalışma kampına göönderilir). Halk da buna inanmak zorunda, inanmayan halkın cep telefonuna polis sokakta durdurup bakıyor.
Yani bunlar insanlığın 1940'lı yıllarda bıraktığını zannetiği bir takım antika eşyalar gibiler. Hala bitmediler. 21 yy'da bile "biz varız" diyorlar.
-
Sanki biraz daha mi sakinlesti ortalik acaba? Iki tarafta birbirleri ile gorusmeye basladiklarini vs soylediler.
-
@Leonardo, içinde söyledi: Putin hakkında ne düşünüyorsunuz?
Suriye halkı da Esat'ı başından atmak istedi.
Öyle bir şey yok. Bu emperyalistlerin uydurması bir yalan. Esad'ın halk desteği iyidir, fena değildir.
Esad'dan kurtulmak isteyen emperyalistler. Bunun için maşa olarak kullandıkları da Suriye halkının en koyu yobaz dinci kesimi.
Esad eli mahkum olduğu için Putin'i destekler görünmek zorunda. Çünkü adamın tüm gençleri askere alınmasınlar diye komşu ülkeye çekilmiş. Adamın askere alacak genç bulamama sıkıntısı var. Rusya'ya bu yüzden muhtaç kalmış.
Suriyeliler kaçıp deniz kenarında nargile içerlerken Avrupa'da yaşayan Ukraynalılar ülkelerine savaşmak için dönüyorlar.
Bizim aklı kıt bazı kalemşörler de bakalım Suriyelilere yapılan ırkçılık Ukraynalılara da yapılacak mı diye soruyorlar. Akıl fukarası, Ukraynalı gençler de Suriyeliler gibi vatanlarına ne olursa olsun yüzüstü bırakıp kaçacaklar mı diye sorgulasana?
Ukraynalı askerlik çağında gençler ülkeye doldurulup Ukrayna'da askere alınacak genç bırakılmayacak mı diye sorsana!
Biz çok aklı kıt bir halk haline geldik ve getirildik. Olmasak getiremezler. Demek oluşundan kıt akıllı bir milletiz.
-
Ayrıca Arap baharı filan diye bir şey yoktur. Bunlar emperyalist yalan uydurmaları.
Arap baharı dedikleri BOP. Büyük Ortadoğu Projesi. Bunu Arap baharı diye kerizlere kakalıyorlar.
Arap baharı diye bir şey olsa önce Suudi rejimini hedef alırdı.
Bu adi ve bayağı emperyalist yalanlarına kanacak kadar saf olmamanızı tavsiye ederim. Uyanın. Yalanlarla uyutulmayın. Yoksa bu ülkenin ve bu halkın başına çok işler açılır. Benden söylemesi.
ABD Nixon doktrini çerçevesinde İslam ülkelerinin başına laik yöneticilerin değil yobaz yöneticilerin gelerek geri kalmaya devam etmelerini sağlamak peşindedir.
-
Öyle diyelim öyle olsun
(Ben şu anda Rus halkını da düşünüyorum çünkü Putin ve çevresine bir şey olmayacak. Ambargoyu filan Rus halkı çekecek)
-
@Leonardo bugun ki gorusmelerde cok olumlu gecti. Belirli bir kisimi verip kucuk ukrayna olarak kalacaklar gibime geliyor.
-
Hocam Suriye'yi çok iyi bildiğini düşünmüyorum. Suriye'de de Esat + Ruslara karşı direniş oldu ve onlar da Ukrayna'nın şim kerşılaştığı yıkıcı rus askeri taktikleri ile karşılaştılar.
Esat'In tabanı iyi filan değil. KOnuyu bilmiyorsun.
- Kimse tek adam rejimi istemez. Hiç kimse istemez. O Türk halkına has bir özellik. Diğer bütün milletler otoriter rejim yerine demokrasiyi tercih etme eğilimindedir. Suriye halkı da buna dahil.
-
Demos "uyanın" "emperyalistlere inanmayın" diyorsunuz da kast ettiğiniz şey Batı'nın özgür ve bağımsız (kimseye hesap vermeyen) medyası ve haber kanalları.
/ Ayrıca onlara "emperyalist" diyemezsiniz. Onlar emperyalist ise, kim Anti-emperyalist? Putin mi, Çin mi? İran mı? yoksa Maduro mu?
Sudi Arabistan:
- Sen Batı olsan Sudi rejimi ile iyi geçinmeye çalışmaz mısın? Kimden alacak petrolü? Batı kolay kolay Sudi Arabistan ile bozuşamaz. Putin ile de bozuşamazdı. Ancak işte bıçak kemiğe dayandı öyle bozuştu.
Şunu da ekleyeyim: (bu da benim komplo teorim):
Bence bu olanlar en çok Çin'İn işine yarayacak. Satılmayan RUs Petrolünü filan şimdi bunlar alacak sanayilerini filan iyice geliştirecekler.
Phi:
İnşallah öyle olur. İyi düşünmek gerek. Çünkü çok kanlı ve uzun bir savaştan söz ediliyor. Ve dediğim gibi oligarklara / Putine bir şey olmaz. Ambargoda daha da semirecekler. ama durum devam ederse 1 ay sonra RUs halkı oraya buraya kaçmaya başlayacak beni dediydi dersiniz.
-
@Leonardo, içinde söyledi: Putin hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hocam Suriye'yi çok iyi bildiğini düşünmüyorum.
Tersine iyi biliyorum. Çünkü Suriyeli tanıdığım konuştuğum insanlar var.
Suriye'de Esad'ı istemeyen karanlık yobaz gericiler. Onlardan başka Esad'dan memnun olmayan yok. İç savaş kesinlikle dış emperyalist kışkırtması ve desteği ile yapay olarak çıkarılmıştır, bundan en küçük kuşku duyanın dünyadan hiç ama hiç haberi yoktur.
Rusya olaya sonra dahil olmuştur. Rusya saldırısı diye bir şey Suriye için yoktur.
Petrol için Suudilere yamuluyorsan Esad'ı da yıkmaya çalışmayacaksın o zaman. Esad yıkılsın diye teröristleri Suriye'ye her yerden getirip doldurmayacaksın. Bunlar katil, bunlar haydut. Bunları iç savaşa getirip sokmak cinayetin dik âlasıdır. Batı bu konuda katildir, eli kanlıdır. Suriye iç savaşını çıkarmak bir insanlık suçudur.
Kim emperyalist değil, gücü oranında emperyalist olmayan yok. Ne kadar gücü var, o kadar emperyalist. Ne kadar gücü az, o kadar anti emperyalist.
-
Bakın son derece net söylüyorum: Eğer BOP diye bir şeyden haberiniz yoksa, bunun bilincinde değilseniz ne dünya, ne yaşadığınız ülke hakkında tamamen cahilsiniz, hiç bir şey bilmiyorsunuz anlamına gelir.
Eğer bu halk BOP konusunda bilinçli ve uyanık olmazsa bu projeden çok büyük zarar görecektir. Şu anda bile zarar görmeye zaten başladı. Ama somut elle tutulur sonuç yok henüz. Bilinçli olması zarar görmesini engellemeyecek ama çok büyük zararlar görmesini azaltabilir ancak.
Yoksa geçti borun pazarı, şimdiye çoktan bilincinde olması gerekiyordu, olamadı. Ama yıkım derecesinde büyük zararlardan korunmak için şimdiden tezi yok BOP konusunda bilinçlenmesi şart.
-
Hayır bilmiyorsun. Kusura bakma ama önce konuyu öğren. Sonra tartışalım. Geçmişte senin arkadaşların din konusunda da aynı şeyi yaptılar. Temel verileri bilmiyorsan ben seninle tartışamam.