Cevap ver..!!!
-
Kendi irademizi bile yönetemiyoruz.
Nasıl istediğimiz yaşamı yaşıyoruz diye düşünebiliyorsunuz?
Cüzi irade külli irade.
Biz kaç kişiyiz ki başka iradeler yön verebiliyor bize.
İyi düşün..
-
-
-
@Mertaşkın kime göre dogru bunu da ayrı tartışmak lazim sanırım
-
@Mertaşkın sayısız insan var ve o sayısız insanlarda hayatlarına yön vermeye çalışıyor.
Ben demedim ki istediğimiz hayatı yaşıyoruz diye. Hayatımıza dair seçim yapıyoruz. Başka birileri bizi yönetmiyor. Ama mesela ülke ekonomisi veya siyasi dengeler veya en basiti sınav sistemi ile öğrencilerin geleceklerini belirlemeye çalışması. Bu gibi nedenler yüzünden tam olarak istediğimiz hayatı yaşayamıyor olabilir. Ama bazı sistemler olmalı öbür türlü çok karmakarışık bir dünya olurdu.
Ama hala da düşüncem kendi irademizi yönetebildiğimizdir.
-
@zafiRa, içinde söyledi: Cevap ver..!!!
@Mertaşkın kime göre dogru bunu da ayrı tartışmak lazim sanırım
Doğruların kime göresi olmaz.
Bunları bilenler bilir.Yaşar..
-
@Mertaşkın benim dogrularımla seninkiler aynı mı yani
-
@bagimsizkoala, içinde söyledi: Cevap ver..!!!
@Mertaşkın sayısız insan var ve o sayısız insanlarda hayatlarına yön vermeye çalışıyor.
Ben demedim ki istediğimiz hayatı yaşıyoruz diye. Hayatımıza dair seçim yapıyoruz. Başka birileri bizi yönetmiyor. Ama mesela ülke ekonomisi veya siyasi dengeler veya en basiti sınav sistemi ile öğrencilerin geleceklerini belirlemeye çalışması. Bu gibi nedenler yüzünden tam olarak istediğimiz hayatı yaşayamıyor olabilir. Ama bazı sistemler olmalı öbür türlü çok karmakarışık bir dünya olurdu.
Ama hala da düşüncem kendi irademizi yönetebildiğimizdir.
Eğer bizim istediklerimiz oluyorsa neden mücadele ediyoruz ki,
İsteyelim olsun.. Emin değilsiniz.??!!??
-
@zafiRa, içinde söyledi: Cevap ver..!!!
@Mertaşkın benim dogrularımla seninkiler aynı mı yani
Hayır doğrular tektir. Yalnızca tek..
Sandıklarımız doğru olmayabilir.
-
@TENTEN o vakit tek tekrarda başarabilen şanslı mı? madem seçim yapamıyoruz.
-
@Mertaşkın ne kadar bakış açısı varsa o kadar dogru vardır. Hiç bir problemin yalnizca bir çözümü olmaz
-
Sayın @Mertaşkın beni anlamamak için özellikle çırpınıyormuşsunuz hissine kapıldım. Ben sadece sorunuza cevaben hayatımıza dair seçimleri biz yapıyoruz dedim. Bizim istediklerimiz oluyor/olmuyor. Ama olduğu zaman sıradaki tercihle devam ediyoruz. Olmuyorsa olmayan durumdan bir sonraki tercihe geçiyoruz.
-
Sayın @Mertaşkın beni anlamamak için özellikle çırpınıyormuşsunuz hissine kapıldım. Ben sadece sorunuza cevaben hayatımıza dair seçimleri biz yapıyoruz dedim. Bizim istediklerimiz oluyor/olmuyor. Ama olduğu zaman sıradaki tercihle devam ediyoruz. Olmuyorsa olmayan durumdan bir sonraki tercihe geçiyoruz.
Ben baktığım gibi bakmalısın.
Benim gördüğüm gibi görmelisin.
O zaman benim senden istediğim cevabı verebilirsin.
Senin cevapların yeterli gelmiyor. O yüzden çabalıyorum. Seni en iyi ben anlarım.
-
@Mertaşkın Senin baktığın gibi bakarsam veya insanlarında senin gözünden görmesini istiyorsan nedendir ki bu soru? Özgün ol filan diyoruz. Çeliyorsunuz sayın @Mertaşkın.
-
@Mertaşkın Senin baktığın gibi bakarsam veya insanlarında senin gözünden görmesini istiyorsan nedendir ki bu soru? Özgün ol filan diyoruz. Çeliyorsunuz sayın @Mertaşkın.
Derin konuşabilirim.
Aklına girebilirim.
Karşına dikilebilirim.Biz aynıyız Buse,
Konuşursam uykuların kaçar, uyuyamazsınız..!?!!
-
@Mertaşkın Aynı olduğumuzu düşünmüyorum. Her birey birbirinden oldukça farklıdır. Aklıma kolay kolay girebileceğini düşünmüyorum. Aklıma sadığım.
Soruna cevap verdiğimi düşünüyorum.
-
@bagimsizkoala öğrenciler robot olsaydı tek seferde dersi anlatırdın. Hepsi aynı notu alırdı.
-
@Mertaşkın, içinde söyledi: Cevap ver..!!!
Hayat bizim seçimlerimiz mi?
Bence hayır; özünde duyu organlarımızın kölesiyiz, çünkü gerçeğe onlar sayesinde ulaşıyoruz. Ancak yalın gerçeğin ne kadarı duyu organlarımız sayesinde bize ulaşıyor?
Bize verilen mecburi yaşam mı?
Mecburiyet yok aslında; isteyen ve becerebilen hayatına son verebilir. Ancak doğamızda var olan bir şey var. Hayatta kalma içgüdüsü. Bu içgüdü bizi sürekli kamçılıyor.