IŞIL'IN RÜYASI
-
IŞIL’IN RÜYASI
Seslendirici: Bir gece Işıl, daldı derin bir uykuya, ama biraz sonra da, gördü fena bir rüya…
Kalem: Işıl Işııılll…
Işıl: Sen kimsin?
Kalem: Ben senin kaleminim. Bana bugün çok kötü davrandın.
Işıl: Ama okuldan gelmiştim çok yorgundum.
Kalem: Bir önceki gün ise ucumu kırmıştın. Neden böyle davranıyorsun?
Seslendirici: Işıl, kaleminin neden bu kadar üzüldüğünü anlamış değildi.
Silgi: Işıl Işıııll…
Işıl: Yine ne oldu? Sen de kimsin?
Silgi: Ben senin silginim. Sürekli beni parçalara ayırıyorsun. Neden?
Işıl: Derste canım sıkılıyordu. Ne yapabilirim ki başka?
Silgi: Ama canım acıyor. Ben senin yaptığın hataları silmek için varım. Beni üzmeye devam edersen senin yanında olmam.
Seslendirici: Işıl, silgisinin söyledikleri üzerine düşünmeye başladı.
Bebek: Işıl Işıııll…
Işıl: Sende kimsin ne istedin?
Bebek: Ben senin bebeğinim. Beni her seferinde yerlere atıyorsun. Bunu neden yapıyorsun?
Işıl: Çünkü senin yerin yerde olmak.
Bebek: ben senin okuldan gelmeni beklerken, sen benim hakkımda böyle mi düşünüyorsun?
Işıl: (İsteksiz bir şekilde) Evet.
Seslendirici: Işıl, kendini haklı duruma getirmek için bahaneler bulmaya çalışır. Çünkü tüm eşyalarına kötü davranmıştır.
Defter: Işıl Işııll…
Işıl: Bıktım sizden, ne söyleyeceksin yine?
Defter: Ben senin defterinim. Beni hep karalıyorsun. Canım acıyor sürekli.
Işıl: Senin işin bu değil mi?
Defter: Hayır benim görevim; üzerimde güzel resimler çizebilmen için veya güzel yazılar yazabilmen için varım. Karalayıp yırtman için değil.
Kitap: Işıl Işııll…
Işıl: Sende konuş, ne oldu?
Kitap: Ben senin kitabınım. Bana özensiz davranmadan bıktım artık. Sürekli sayfalarımı yırtıyorsun. Neden?
Işıl: Bilmiyorum.
Kitap: Geçen gün benim içimdeki bir masalı okumuştun. Hatırlıyor musun? Orada dağınık bir sincap vardı. O da aynı senin gibiydi ama masalın sonunda her şeyini kaybetmişti. Herkes onu terk etmişti. Eğer bize böyle davranmaya devam edersen senin yanından gideriz.
Hepsi birden: Biz bunları sen akıllan diye söyledik. Bizi çok üzdün. Seni sevmiyoruz artık!Işıl: Evet hepiniz çok haklısınız. Ben hep bir bahane buldum söylediklerinize ama düşününce size çok kötü davrandım. Hepinizden çok özür dilerim.
Kitap: Biz senin yanındayız Işıl. Çünkü seni seviyoruz. Umarım bizim sıkıntılarımızı anlamışsındır.
Işıl: Sizi çok iyi anladım. Hatamı da anladım. Bir daha asla sizi üzmeyeceğim. Söz veriyorum.
Seslendirici: Işıl’ın bu rüyası ona büyük ders oldu. -
IŞIL’IN RÜYASI
Seslendirici: Bir gece Işıl, daldı derin bir uykuya, ama biraz sonra da, gördü fena bir rüya…
Kalem: Işıl Işııılll…
Işıl: Sen kimsin?
Kalem: Ben senin kaleminim. Bana bugün çok kötü davrandın.
Işıl: Ama okuldan gelmiştim çok yorgundum.
Kalem: Bir önceki gün ise ucumu kırmıştın. Neden böyle davranıyorsun?
Seslendirici: Işıl, kaleminin neden bu kadar üzüldüğünü anlamış değildi.
Silgi: Işıl Işıııll…
Işıl: Yine ne oldu? Sen de kimsin?
Silgi: Ben senin silginim. Sürekli beni parçalara ayırıyorsun. Neden?
Işıl: Derste canım sıkılıyordu. Ne yapabilirim ki başka?
Silgi: Ama canım acıyor. Ben senin yaptığın hataları silmek için varım. Beni üzmeye devam edersen senin yanında olmam.
Seslendirici: Işıl, silgisinin söyledikleri üzerine düşünmeye başladı.
Bebek: Işıl Işıııll…
Işıl: Sende kimsin ne istedin?
Bebek: Ben senin bebeğinim. Beni her seferinde yerlere atıyorsun. Bunu neden yapıyorsun?
Işıl: Çünkü senin yerin yerde olmak.
Bebek: ben senin okuldan gelmeni beklerken, sen benim hakkımda böyle mi düşünüyorsun?
Işıl: (İsteksiz bir şekilde) Evet.
Seslendirici: Işıl, kendini haklı duruma getirmek için bahaneler bulmaya çalışır. Çünkü tüm eşyalarına kötü davranmıştır.
Defter: Işıl Işııll…
Işıl: Bıktım sizden, ne söyleyeceksin yine?
Defter: Ben senin defterinim. Beni hep karalıyorsun. Canım acıyor sürekli.
Işıl: Senin işin bu değil mi?
Defter: Hayır benim görevim; üzerimde güzel resimler çizebilmen için veya güzel yazılar yazabilmen için varım. Karalayıp yırtman için değil.
Kitap: Işıl Işııll…
Işıl: Sende konuş, ne oldu?
Kitap: Ben senin kitabınım. Bana özensiz davranmadan bıktım artık. Sürekli sayfalarımı yırtıyorsun. Neden?
Işıl: Bilmiyorum.
Kitap: Geçen gün benim içimdeki bir masalı okumuştun. Hatırlıyor musun? Orada dağınık bir sincap vardı. O da aynı senin gibiydi ama masalın sonunda her şeyini kaybetmişti. Herkes onu terk etmişti. Eğer bize böyle davranmaya devam edersen senin yanından gideriz.
Hepsi birden: Biz bunları sen akıllan diye söyledik. Bizi çok üzdün. Seni sevmiyoruz artık!Işıl: Evet hepiniz çok haklısınız. Ben hep bir bahane buldum söylediklerinize ama düşününce size çok kötü davrandım. Hepinizden çok özür dilerim.
Kitap: Biz senin yanındayız Işıl. Çünkü seni seviyoruz. Umarım bizim sıkıntılarımızı anlamışsındır.
Işıl: Sizi çok iyi anladım. Hatamı da anladım. Bir daha asla sizi üzmeyeceğim. Söz veriyorum.
Seslendirici: Işıl’ın bu rüyası ona büyük ders oldu.@bagimsizkoala bunu sesli bir şekilde okumakta güzel olur sanki, kalemine sağlık.
-
@bagimsizkoala bunu sesli bir şekilde okumakta güzel olur sanki, kalemine sağlık.
@smile Bir sınıf ortamında tiyatro şeklinde okunması için hazırladığım metindi. Teşekkür ederim.
-
@smile Bir sınıf ortamında tiyatro şeklinde okunması için hazırladığım metindi. Teşekkür ederim.
@bagimsizkoala rica ederim ne demek.
-
Çok güzel bir paylaşım, silgi mi, kalem mi, defter mi, kitap mı olmak isterdiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş