İbn Tufeyl
-
@kereste kitapta bahsedilen Hay ,ıssiz bir adada bebekliginden itibaren yalnızca büyüyen biridir. Hayvanlar büyütur. Büyüdükçe sorular sormaya ,sorgulamaya düşünmeye başlar. Her şeyi inceler. Ve herşey üzerinde düşünür. Ve düşünerek, sorgulayarak bir yaradanin oldiguna inanır. Sonra o ıssız adaya biri gelir. Ve Hay 'a konuşmasını ...vs ogretir
-
@Efruhte
Peki, nedir bu kitabın özelliği? Bir nevi roman falan mı yoksa filozofik düşüncelerden mi ibaret? -
@kereste alagorik
Yani bir düşünceye dayalı felsefik açıklamalar da da bulunan bir kitap.
İlgilinizi çeker mi bilmiyorum.
İbn Tufeyl denilince ilk akla gelen bu eseri olduğu için sayfasında da olması gerektiğini düşündüğüm için paylaştım -
@Efruhte
Başka eserleri de mi var?
Varsa hangileri? -
@kereste bilmiyorum
-
@Efruhte
Tek eseri bu. -
@kereste madem biliyorsunuz niçin soruyorsunuz?
-
-
@kereste hiç de komik değil
-
Google Bard konu hakkında şunları yazdı.
https://g.co/bard/share/ba0c6a214196Bence bu kişinin görüşleri hatalı. Günümüzde kabul görmez.
Doğuştan gelen bilgiyi tanrıya bağlamış. -
@Efruhte
Yanlış anlama, seninle dalga geçmiyorum. -
@kereste bir daha ki sefer sınava tabi tuttuğunuzda belirtirseniz memnun olurum cahilim ya çalışma fırsatım olur
-
@Efruhte
Alınganlık yok. İlk iletinde c/p yaptığını belirtseydin ve azıcık eser hakkında bilgi verseydin, sesimi çıkarmazdım. Zaten @phi giriş olarak yeterince bilgi vermişti. Sen de detaylandırabilirdin. Ne var bunda?Artı; burası forum, yani her yazılıp çizilen enine boyune irdelenebilir ve sorgulanabilir.
-
@kereste soru sorma seklinizden aslında konuyu bilipte maksat bilgi ölçmek olduğunu sezinledigim için o şekilde cevap verdim. Sonra bilmiyorum şeklindeki yazmanız dan ötürü açikladim .
Ama anlaşılan o ki ilk anladigim gibiymis durum -
@Efruhte
GIt ilk iletine bir daha bak. Sorular sormakta haklıyım ben.
Geçen gün de benzeri yaşandı. Sen sonradan laf cambazlığına başlayanlardansın! -
@kereste https://efelsefe.com/post/11544
Soru şekliniz o kadar belirgin kiLaf canbazligi hiç işim olmaz
-
@Efruhte
Aynaya bak diyecem de ancak bunu sen söylediğin için teget geçiyorum.
-
Kitabımdan bir sözüm
Farzet ki bir aynayim , Gördüğün senin suretindir
Nereden bileceksin ? -
Hani kitabını buraya heeç karıştırmayacaktın?
Bu arada ayna falan, zımbırtı. -
@kereste Eyvaallah