Inançlara göre intihar vakaları dağılım grafigi
-
@zafira çözüm yoksa direnmen anlamsız zaten
yenilirsin.
Çözüm varsa direnmeden yenmiş olursun.
Örneğin kendini hipnoz etme yeteneğine sahip insanlar narkozsuz ameliyat oluyor. -
@tenten, içinde söyledi: Inançlara göre intihar vakaları dağılım grafigi
@zafira çözüm yoksa direnmen anlamsız zaten
yenilirsin.
Çözüm varsa direnmeden yenmiş olursun.
Örneğin kendini hipnoz etme yeteneğine sahip insanlar narkozsuz ameliyat oluyor.@tenten çözüm insanın önüne altın tepside gelmiyor çözümü arayıp bulmak da direnmeye dahil. Bir de ölümden başka herşeye çare vardır ama bazen imkan yoktur.
-
@zafira genetik alt yapıları yoksa çozumu bulmaları kolay değil.
İnsanlarin zeka hafiza vb kapasiteleri eşit değil.
Aynı şartlarla yarısa girmiyorlar.
Ornegin Bir ögrenci bir tekrarla ögrenirken bazılari omur boyu tekrarlasa ogrenemez.Bu iki sinir arasinda sonsuz sayida insan tipi var.
İnsanlarin ağri haz esik degerleride farkli ornegin hafif igne batmasini bazi insanlar diger insanlara gore daha şiddetli hisseder.
Durup dururken insanlar intihar etmiyorlar. -
-
-
Bırakın insanlar azıcık özgür yaşasınlar. Doğar doğmaz her taraftan bir dayatma geliyor. Herkesin vücudu kendinindir. Yetişkin ve bilinci yerinde olan birisi ona ne isterse yapsın. Kime ne?
Hele ki dayanılmaz acılarınız veya tedavisi mümkün olmayan bir hastalığınız varsa şayet, dışardakiler bu durumu anlayamazlar zaten. Olsa olsa gazel okurlar.Dipnot: Ateizm bir inanç değildir. Bir duruştur.
-
İnanmadım. Yalan.
Ülkeyi ele alalım. İntihar edenlerin kaçı ateist? Zaten kaç ateist var da kaçı intihar edecek?
Baksan neredeyse hepsi müslümandır. Tek tük ateist anca çıkar.
Öyle namaz kılmayana, başını örtmeyene ateist denmez. Ateistin bir tanımı var. İntihar edenlere sorulmuşsa yaşarken, mutlaka müslüman olduklarını söylemişlerdir. Kesin bence.
-
Şİmdi bakın, suç işleyenlerin neredeyse tamamı dindardır.
O suçu işlemelerinin nedeni de işlerinin yolunda gitmesini sağlamadığı için tanrıya öfkelenmeleridir. Sen benim işlerimi yoluna mı koymadın al bakalım ben de sana karşı geliyorum demektir.
Bu kesinlikle böyledir. Ben bunun yüzlerce örneğini gördüm. "Allah da bana para verseydi ne yapalım, ben de böyle suç işledim" diyen çok kişi duydum.
Bu insanlarda eski ve köklü bir eğilimdir. Onca tanrıya kurban ver, adak ada, tapın, yine de işlerin yolunda gitmeyince tanrıya öfkelenip yasakladığı bir işi yaparak isyanını ortaya dökmek.
Bunun ateizmle bir ilgisi hiç yok. Ateist tanrıya inanmaz ki öfkelense. Olmayan şeye öfkelenmez. Ateist öfkeleniyorsa tanrıyı dayatan yobaz cahillere öfkelenir. Tanrıya, olmayan bir şeye değil.
-
İşte bu yüzden ateizm köklü, radikal bir çözümdür. Tanrı yok dedin mi sorunu kökten ve kesin çözersin. Ateizm tanrı inancının yol açtığı sorunların panzehiridir.
Kesin çözüm. Temiz iş. İz toz bırakmadan kökten temizlik.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Inançlara göre intihar vakaları dağılım grafigi
Bu insanlarda eski ve köklü bir eğilimdir. Onca tanrıya kurban ver, adak ada, tapın, yine de işlerin yolunda gitmeyince tanrıya öfkelenip yasakladığı bir işi yaparak isyanını ortaya dökmek.
Araplar cahiliyede kız çocuklarını öldürürdü derler ya. Bu Araplara özgü filan bir iş değil. Aslı da şudur:
Bir adamın ilk çocuğu kız oldu mu tanrılara adaklar adardı ikinci oğlan olsun diye. Buna karşın ikinci de kız olursa adakları artırırdı. Tanrıların üç hakkı vardı. Üçüncüde de kız olursa dördüncü kız olduğunda onu öldürmeye tanrılar huzurunda yemin ederdi. Olursa da yeminini tutup öldürürdü.
Çünkü inanca göre büyük tanrı Al İlah'ın üç kızı vardı Lat Menat ve Uzza. Dördüncü kızı sen kendine yakıştırmamışsın Al İlah, bana niye veriyorsun deyip çocuğu öldürürlerdi.
Bu tanrıya kızmak, tanrıdan intikam almaktır. Bugün de bu duygu değişmedi. Ateistlerde ise böyle saçma inançlar olmaz elbette.
-
İnsanlar aşırı bilgisizler. Cahiliyede Araplar kız çocuklarını öldürürlerdi, İslam geldi yasakladı filan derler. Araplar kız çocuklarını öldürürlerdi diye bir şey yok. İşin aslı yukarıda anlattığım gibi. Tabii hiç bir şartta kimseyi öldüremezsin o ayrı da işin aslını bilmek lazım.
Cahiliye denen müşrik Araplar daha ahlaklıymış. Çünkü onlar müslümanların bir sene sonra gelip Kabe'yi ziyaret etmelerine izin vermişler. Bu konuda anlaşma da imzalamışlar. İslam tarihi kendisi böyle yazıyor. Biz demiyoruz.
Peki müslümanlar Ka'be'yi ele geçirince ne yaptılar? Müşrikleri pislik ilan edip yasak tapınağa girmelerinin önlenmesini, görüldükleri yerde öldürülmelerini söylediler.
Müşrikler hiç bir zaman müslümanlar pisliktir, yasak tapınağa sokmayın, gördüğünüz yerde öldürün demediler.
Kim daha uygar, kim daha vahşi?
-
Oğlan çocuklar her daim avantajlı olmuştur ki, bu durum kutsal kitaplara bile yansımış. Orada erkeklerin üstünlüğünden dem vurulur.
Ayrıca dünyanın dört bir yanında Antik çağdan günümüze kadar devam eden bir düşmanlık var kız çocuklarına karşı. Mesela Çin veya Hindistan´daki erkek çocukların sayısının kız çocuklarına olan orantısı normal olması gerekenden fazla.
Mesela Antik Roma´da babaların kendi çocuklarını defetme(aileden uzaklaştırma) hakkı vardı. Bilhassa sakat çocukların ve kızların hayatta kalma şanşları iyi değildi. Bazı bölgelerde kız çocukların %50´i katledilmiş. Bu eylemi hem fakir olanlar hem de zengin olanlar yapmış.