Avrupa Kapılarını Ukrayna'ya Açmış
-
Ukrayna'dan kaçan toplam 2 milyon 316 bin sivil Avrupa ülkelerine sığınmış durumda.
Ee tabi Avrupa zorda kalanlara kapısını açmayacak değil ya... Suriye ve Afganistan da neredeydi ?! Körler sagırlar birbirini ağırlar durumu mu var acaba yada çıkarı var da ondan mı ? BilinmezSiz ne düşünüyorsunuz ?
-
@zafiRa biri musluman biri hristiyan fark tabii ki var.
-
Hâlâ insanlık kavramının değil de ırkların ön planda olması oldukça üzücü.
-
Bu inanılmaz bir iki yüzlülük.
-
Suriye'den aldıkları toplam göçmen sayısı 1 milyon civarında.
Afganistan'dan gelen toplam göçmen sayısı da 100,000 civarında.
Kültürel yakınlık / coğrafi yakınlık önemli bir unsur tabi.
Yine de İngiltere'nin balkanlardan gelen göçmenlerden bıktığı için AB'den çıktığını unutmayalım.
Yani ırkçı bir eleştiri yapılmış ama o da kolay değil. Ben bunu Rusya karşıtı duyguların (hiç bir elle tutulur sebep yokken komşusuna saldırdığı için) da artmış olmasına bağlıyorum.
Suriye'Li mülktecilere karşı çıkanlar genelde popülist Avrupalılardı. Şu anda Victor Orban gibi Popülistler de Moskovadan uzaklaşıp Ukraynalılara sempati duyuyorlar.
-
@Leonardo mesele ne yakinlik ne uzaklik ne ırkçılık mesele sadece kâr zarar hesabı... savaşanda ölen de insan bu Avrupa Rusyanın da israilin de sesini kesebilecekken kesmeyip savaş durumuna musade ederek zaten olayı umursamadigini ortaya koyuyor. Koca dunya da sigamadik mi bi yere ? Bu savaşların tek sebebi ekonomik olarak yukselmek bence kimin gücü kime yeterse saldırıyor. Avrupaya gitmek isteyen onca Suriyeli denizlerde bogulmadi mı kıyıya vuran bedenlerin ırkına bakana kadar insanlıgını sorgulasaydı buna sebep olanlar belki dünya daha çok yaşanılabilir hale gelirdi...
-
- Şu anda siviller arabalarıyla gidip Ukraynalıları sınırdan alıyor. Onlara yer / yiyecek / ilaç sağlıyor. En büyük çoğunluk da Polonya'Ya giriyor (En yakın komşu o çünkü)
Aynı Polonya Rusya korkusunda Ukrayna'Ya Mig savaş uçağı veremiyor örneğin. Haberleri takip ederseniz bunları öğrenebilirsiniz.
BU da iyi bir şey. KOmşu ülkenin insanına yardım ediyorlar.
- Suriye / Afganistan konusunda haklı olabilirsiniz. Ama şöyle bir fark var: Ukrayna'da 1945 den beri savaş olmadı ve refah düzeyi yüksek bir ülke.
Suriye savaştan önce çok güzel bir ülkeydi ama İsraille filan zaten savaşta olan çapulcu bir ülkeydi.
"İsteseler durdurabilirler" demişsiniz.
- Hayır durduramazlar. Şu anda da o konuşuluyor zaten. AB'nin Rus ordusuna karşı koyacak toplu bir askeri gücü yok. Ancak silah yardımı filan yapabiliyorlar. Şimdi askeri birlik oluşturma çabasına girdiler. (Yani bu tür konuları lütfen biraz araştırın. Önemli bir konuda yazı yazıyorsunuz. Lütfen ilgilendiğiniz konu ile ilgili biraz bilgi edinin)
/ Afganistan'ın zaten 40 senedir canına okunmuş. Ağır konuşacağım ama öyle bir ülkeden mültecii alsan ne olur - almasan ne olur. (Irak da öyle maalesef)
Ama haksızsınız demiyorum. Hatta bugün öyle bir karikatür vardı: AB sınır görvlisi Afganları almak istemiyor, Afgan "ama bende savaştan kaçıyorum" diyor. Görevli "Tamam seni alırım ama bu dediği Ukraynaca söyleyeceksin" diyor.
Neyse. Alacaklar tabi. Biz 4 milyon Suriyeli almadık mı? Mısır / Kürdistan, Lübnan her biri birer milyon Suriyeliyi aldı. Kültürel yakınlık denen bir şey var. Ukrayna'Nın komşusu Polonya.
-
@Leonardo haklı olabilirsiniz ben olaya insancıl bakıyorum ölen her can benim icin eşit ve acı... Dilerim yarin daha güzel bir güne uyanırız.
-
@zafiRa, içinde söyledi: Avrupa Kapılarını Ukrayna'ya Açmış
Ukrayna'dan kaçan toplam 2 milyon 316 bin sivil Avrupa ülkelerine sığınmış durumda.
Ee tabi Avrupa zorda kalanlara kapısını açmayacak değil ya... Suriye ve Afganistan da neredeydi ?! Körler sagırlar birbirini ağırlar durumu mu var acaba yada çıkarı var da ondan mı ? BilinmezSiz ne düşünüyorsunuz ?
Neredeymiş...miş. 2015 yılında Almanya 1 milyon civarında Suriyeli mülteciyi ülkesine aldı. Almanya´da çoğunluğu Suriyelilerden, Iraklılardan ve Afganlardan oluşan 1,5 milyon mülteci var. Hălă orada yaşıyorlar.
Kaldı ki Ukrayna´lı mültecilerin ezici çoğunluğunu Polonya aldı, çünkü hemen sınırında gerçekleşen bir durum. Ayrıca tarihi açıdan ikili ilişkileri ileri seviye olan bir durum.
Suriye diyorsunuz da, orada Müslümanlar birbirini katlederken, Türkiye dışındaki diğer Müslüman ülkeler ne yapıyordu acaba?
En çok Suriye´li mülteci Türkiye´de yaşıyor, çünkü hemen sınırda olan bir vaka. Ancak Türkiye öyle keyfine onları Türkiye´ye almadı, Avrupa´dan bunun karşılığında her sene çok yüklü Euro´lar alıyor.Size bir soru: Görünen o ki, Türkiye´de Suriyeli ve Afganlı mültecilere karşı olan öfke ve kızgınlık günden güne çoğalıyor. Neden acaba?
Ben sebebini biliyorum ancak sizin fikrinizi bilmek isterim. -
@Efruz, içinde söyledi: Avrupa Kapılarını Ukrayna'ya Açmış
@zafiRa onlar birbirinin dostudurlar. Müslüman ülkeleri birbirine vurdurup , iç savaşlar yaptıttırırlar. Onlara silah satar ve sömürürler.
Sürekli başkalarını suçlamak yerine, azıcık özeleştiri yapmak fena olmaz. Madem onlar birbirinin dostu, o zaman birisi de çıkar der ki: "Müslümanlar da müslümanın dostudur". Bu tip söylemler, dostluktan ziyade düşmanlık yaratır.
Diğer bir husus şu: Uluslararası arenada duygusallıkla işler yürümez, çünkü her ülke (lütfen iyi okuyun: her ülke) ilk etapta kendi milli menfaatlerini düşünür. Bu bakımdan tarihin tozlu yapraklarına objektif bir şekilde baktığınızda, hiçbir milletin yakasının beyaz olmadığını görmeniz mümkün.
Müslüman Kuranı kerim den uzak olduğu için ne onların tuzaklarını görüyor ne de onlara güvenmekten vazgeçiyor.
Bunu sıkça duyuyorum, bana göre anlamsız bir bahane. Sanki mălum kitaba sıkı sıkıya sarılınca, her şey güllük gülisanlık olacak. Zannedersiniz ki, tüm kötülüğü Batılı devletler yapıyor. Buna sadece kendiniz inanabilirsiniz belki.
Allah hiç bir kuluna zulmetmez. İnsanlar kendi kendilerine zülm ederler.
Lütfen alınmayın veya darılmayın. Mal sahibi, birincil derecede kendi malından sorumludur.