Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mıdır?
-
@Leonardo, içinde söyledi: Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mıdır?
Peygamberin öyle bir şey demiş olacağını zannetmediğim gibi kendisi solak olmuş da olabilir. Tarihsel olarak öyle bir bilgi var mı bilmiyorum. Ama Sezar filan solaktı / Napolyon solaktı örneğin...
@phi yukarıda hadisleri paylaşmış. Muhammedin tavsiyesi yani. Bu hadislerin güvenirliği başlı başını bir sorun, o ayrı bir mevzu.
-
Neden çatal sol elle bıçak sağ elle tutuluyor?
Bizde araçlar sağdan giderken ingilizler soldan gidiyor. -
@TENTEN, içinde söyledi: Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mıdır?
İnsanların çoğu sağlak oldukları için sadece onları düşünmüşler. Bu da saçma sapan bir kural.
Bizde araçlar sağdan giderken ingilizler soldan gidiyor.
İyi bir soru. Bilmiyorum şahsen, sence neden?
-
Ben inanmadım bu hadislere.
Bir de adam peygambere "Niye?" diye soruyor. Peygamber "çünkü kaldıramazsın" diyor ve adamın sol eli gerçekten kalkmıyor.
Kimsenin kutsalına saygısızlık etmek istemem de Hz. peygamber sizce öyle Draculla gibi bir adam mıydı?
- Dİnde çoluğu çocuğu korkutmak, gençleri hizaya sokmak veya sadece hayal ürünü olan eklentiler vardır. BUnları görüp / tanımak "inanıyorum" diyen kişinin göstermesi gereken bir çabadır. O açıdan da bu güzel bir örnek.
Ben başkasının çocuğuna bile "hımmmm, peygamber öyle diyor, hmmmmm" yapamam. Yapsam da bana gülerler zaten. Bu mesela mantıksız tamamen.
-
Çoğunluk sağlak ise, araçların soldan gitmesi daha mantıklı bence.
-
@Leonardo, içinde söyledi: Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mıdır?
Çoğunluk sağlak ise, araçların soldan gitmesi daha mantıklı bence.
İnsanlarda mantık ne gezer?!
İnsanlar mantıklı olsaydı, tüm dünya elele verip tüm ayrılıkları silkeleyip atardı. Ancak kazın bacağı öyle değil maalesef, çünkü hălă küçük hesaplar peşindeyiz. -
@TENTEN, içinde söyledi: Sol elle yemek yemekte bir sakınca var mıdır?
Bizde araçlar sağdan giderken ingilizler soldan gidiyor.Çünkü bıçak ile daha çok güç uygulaman gerekiyor kesmek için. Çatal ise güce gereksinim duymuyor, sadece yukarı kaldıracaksın.
Trafiğin ne taraftan işleyeceğinin ise bir gerekçesi yok. Bu tamamen kabule bağlı. Ama örnek vereyim yazıyı sola doğru yazmak saçma. Neden? Çünkü elin yazdıklarını örtüyor. Sağa doğru yazdığında yazdığın sözcüklerin ardına ne ekleyeceğini düşünebiliyorsun.
Yazmaya sağdan başlayan Arapların sağ mübarek şeklinde saçma bir düşünceye sahip oldukları kesin. Trafik soldan işlesin diyen İngilizlerin ise tamamen keyfi bir karar aldıkları da kesin.
-
Hindistan´da da sol ele iyi gözle bakılmaz, çünkü orada da kıç temizleme görevi sol ele verilmiştir. Ayrıca çatal/kaşık yerine, direkman elle yemek yemek çok yaygındır orada. Tabii ki sağ elle yenmeli.