Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
-
Tahminimce 2014 Yanukovich'i indirmekle baslayan Onur Devrimi adi altindaki propaganda ile Ukrayna tamamiyle Ruslardan uzaklastirilmis ve avrupa/abd ile yakinlasma sureci baslamistir.
Bu surec icerisinde Neo-Nazi'lerin tum devlet kurumlarina fasizan gucleri yerlestirmesi hatta ordu icerisinde Azov tugayini bile kuracak kadar ileri gitmeleri ile Rusya'nin dikkatini ceken bu gelismeler icerisinde yaptigi onca uyariya ragmen, amerika, avrupanin casuslarini barindirmaya basladigi, onlar ile is birligi yaparak bir cok kurum ve kurulusa adamlarin yerlestirildigi ve Rusya'nin dibindeki bir ulkeyi adeta askeri ve ajanlarin bulundugu bir ulkeye cevirmesinden dolayi Rusya operasyona baslamistir.
Neo-Nazi tugayinin donektste binlerce Rus cocuk ve aileyi oldurdugu bilinmektedir.
Okumak isteyenler icin;
https://tr.wikipedia.org/wiki/Azak_Taburu
Simdi soyle bir pencereden bakalim eger Rusya meksikanin ABD sinirinda bir us kurmaya calissa meksikaya ABD ne yapardi?
-
BU konuda bende çok şey okudum / duydum.
Avrupa ülkelerinin çoğunda (Rusya da buna dahil) ve ABD'de de bu böyle. %4 / %5'lerde dolaşan bir nazi sempatizanı / aşırı sağcı oluşumlar vardır. Konuyu bilmiyorum ama bunların ordu içinde örgütlenmiş olması da şaşırtıcı değil çünkü bu kişiler şiddete eğilimli oldukları için orduya sızmaları tam da onlardan beklenilen şeydir.
American History X filmini izlediniz mi?
Bu tür adamlar Yunanistan'da da var ve maalesef Rusya'da da varlar. Sosyolog değilim ama Batı toplumlarında böyle bir şey var. Gidip de karşılaşırsanız en iyisi ciddiye almamaktır çünkü bunlar azınlıktır ve toplumun genelini temsil etmezler.
-
@Leonardo, içinde söyledi: Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
BU konuda bende çok şey okudum / duydum.
Avrupa ülkelerinin çoğunda (Rusya da buna dahil) ve ABD'de de bu böyle. %4 / %5'lerde dolaşan bir nazi sempatizanı / aşırı sağcı oluşumlar vardır. Konuyu bilmiyorum ama bunların ordu içinde örgütlenmiş olması da şaşırtıcı değil çünkü bu kişiler şiddete eğilimli oldukları için orduya sızmaları tam da onlardan beklenilen şeydir.
American History X filmini izlediniz mi?
Bu tür adamlar Yunanistan'da da var ve maalesef Rusya'da da varlar. Sosyolog değilim ama Batı toplumlarında böyle bir şey var. Gidip de karşılaşırsanız en iyisi ciddiye almamaktır çünkü bunlar azınlıktır ve toplumun genelini temsil etmezler.
Nasyonal sosyalizm yabancı sermaye sahiplerine karşı yerli sanayicilerin kooperatif kurarak birleşmesidir.
Ekonomik yönden kazanamayınca ilk önce işyerlerini tahrip ediyorlar sonra yabancı sermaye sahiplerini öldürüyorlar.
Almanya da yabancı sermaye sahipleri çoğunlukla yahudi olduğu için yahudi düşmanlığı etiketi yapıştırılmış.Barrès'ye göre, işçiler kendi uluslarındaki işverenlere karşı değil (Marksist-sosyalizm), yabancı işverenler ve "Yahudi sermayesine" karşı mücadele etmeliydi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Nasyonal_sosyalizm
Aynısı bizde de 6-7 eylül 1955 yılında yapıldı.
Yerli sermaye sahipleri azınlıkların dükkanlarını yağmaladılar.
https://tr.wikipedia.org/wiki/6-7_Eylül_OlaylarıAdlarında sosyalizm var ama hepsi özel sermaye sahipleri.
Sosyalizmi burada patronların birliği anlamında kullanıyorlar. Yerli sermaye sahipleri sanki kendilerini sömürmeyecek.
Aptal halk işte. -
@phi, içinde söyledi: Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
eger Rusya meksikanin ABD sinirinda bir us kurmaya calissa meksikaya ABD ne yapardi?
Eğer bu gelişmeler, ABD nin Meksika'nın bir kısmını işgal etmesinden sonra yaşanmış olsaydı Meksika ve Rusya tamamen yüzde yüz haklı, ABD yüzde yüz haksız olurdu.
Komşun kaba güç, evine girmiş bir odanı işgal etmiş. Yardım istemenden daha doğal ne olabilir?
-
İlk kez tamamen zıt ve muhalif olduğum baştaki ile aynı söylemi paylaştım. Ben bunu ondan duymadan önce de söylemiştim.
Kırım işgaline tepkisiz kalırsan Putin de tutar ülkenin tamamını işgal etmeye tabii ki kalkışır. Yüz verince astarı da istenir. Bu böyledir. Canavara elini verirsen kolunu da kapar. Daha yüz bulursa bütün yutar.
-
@DemoKratos Putin hic bir zaman su sebepten bu sebepten vs. demiyor, basindan beri Neonazilerden temizleyecegini ve buna bagli olarak Avrupa ve Amerikan isbirligi ile yapilan deneyler (biyolojik, nukleer), askeri calismalari ortadan kaldiracagim diyor ve dahasi benim sinirimda bu islerin yapilmasina izin vermeyecegim diyor. Sonucta Ukrayna Rusya'ya bagli bir ulke, kimse kimseyi kandirmasin.
-
Irkçı eğilimler bütün Batı dünyasında görülüyor. Yani dogmatik olacaksan iki yolu var: Ya dinci dogmatik olacaksın ya ırkçı.
Bu bir tercih meselesi.
Eğer komşun büyük güç senin iki bölgenin senden kopması için çaba gösteriyorsa sen de tepki olarak ırkçı gruplara göz yumarsın. Etki tepki meselesi.
Ukrayna yönetiminin Nazi olması olanaksız. Çünkü Zelensky de dahil olmak üzere bir çok yönetici Yahudi asıllı.
Neo Nazi grupların etkin olması tamamen Rus sömürgeciliği ve ayrılıkçılığına bir tepki olarak gelişiyor.
Suçlu Rusya. Ayrılıkçı, bölücü Rusya. İşgalci Rusya. Katil Rusya! Sömürgeci Rusya. Ukrayna ırkçılara göz yummuş çok mu!
-
Şuna inanın ki Rusya'nın Ukrayna'ya vahşice saldırmasını en çok İsrail ellerini ovuşturarak izliyor.
Diyorlar ki insanlar ne kadar aptal ve salak! Dünyada bizden başka zeki hiç kimse yok! Tek zeki ırk biziz! Gerisi süzme, safi salak!
Hayır haklılar da şu dünya manzarasına bakarak! Dünyada akıllı kalmamış, yığın yığın salak var, hiç bir hata yapmayan zeki davranan tek halk İsrail halkı!
İlginç ama manzara bu!
-
Rusya meksikanin ABD sinirinda bir us kurmaya calissa meksikaya ABD ne yapardi?
https://tr.wikipedia.org/wiki/Küba_Füze_Krizi
https://tr.wikipedia.org/wiki/Domuzlar_Körfezi_Çıkarması
Böyle olurdu.
-
Azaklar tamam ırkçı. Peki Çeçenler neci?
Dünyada böyle acayip garabet görüldü mü yahu? Sen bir Çeçen ol, Rusya'nın yanında savaş! Bu artık ahmaklık mı, kişiliksizlik mi, insanlıktan mı çıkma, nedir açıklayabilen bir açıklasın da duyalım!
Hadi Suriye'ye bir şey demiyorum. Bütün askerlik çağındaki gençlerini komşu almış, asker bulamasın diye. Rusya'ya eli mahkum. Yapabileceği bir şey yok başka.
Aktif savaşan Suriyeli var mı Ukrayna'da bilmiyorum. Ola da bilir, cihat cariye ayağına, bunlara belli olmaz. Ama Beşşar Esad'ın Putin yanlısı konuşması tamamen zarutet, adamın başka bir çaresi yok!
İçinden "yapacağın işe sıçrayım Putin, ne Ukrayna'sı şimdi yahu" diyordur kesin!
-
Ukrayna Rusya'ya bagli bir ulke, kimse kimseyi kandirmasin.
Olmaz dostum! Olmaz! Sen arka bahçeni sattıysan, elinden çıkardıysan ve sattığın adam oraya bir ev yaptıysa burası benim arka bahçemdi zaten deyip o eve dalamazsın!
Bunlar emperyalist görüşler. Biz de eski topraklarımıza dalalım o zaman! Var mı öyle üç köfte beş kuruşa!
Emperyalizmin ABD si Rusya'sı olmaz. Gücü olan borusunu öttüren herkes kendi çapında emperyalisttir. Rusya da emperyalistin dik âlasıdır, ABD de. Çünkü güçleri var.
-
@DemoKratos Cecenler kafayi yemis, rusya yaninda savasanlarin yani sira ukraynalilar tarafinda savasan cecenlerde mevcut.
Ayrica ukrayna icin, ingiliz, polonya ve buna benzer bir cok ulkeden askerler mevcut. Savasiyorlar da. Sivil halkin oldurulmesine, evlere,hastanelere, kilisilere bombalar atilmasina ben de karsiyim fakat burada Putin haksiz dusuncesini savunmuyorum. Bence sonuna kadar hakli.
-
@phi bence ise Putin sonuna kadar haksız. İşgalci, katil ve zorba. Umarım bu zorbalığı onun sonu olur. İşgalci katilleri asla aklayamayız. Bu adam eli kanlı bir katil. Elleri dirseklerine kadar, omuzlarına kadar çocuk kanları ile bulanmış bir katil.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Ukrayna Neo-Nazi Kavramı
@phi bence ise Putin sonuna kadar haksız. İşgalci, katil ve zorba. Umarım bu zorbalığı onun sonu olur. İşgalci katilleri asla aklayamayız. Bu adam eli kanlı bir katil. Elleri dirseklerine kadar, omuzlarına kadar çocuk kanları ile bulanmış bir katil.
Yenileme geregi duyuyorum, evet ustu basi kan icinde bunu bende soyluyorum, hatta hakliyken haksiz konuma gecisi bile utanc verici kendisi de utaniyordur. Ama durumun birde o boyutundan cikip Rusya icin gerceklerini gormemiz gerekiyor ve soylememiz gerekiyor. Yoksa bunca sene birsey yapmayan Rusya ve Ukrayna rahat rahat hayatini surerken ne olduda birden boyle bir dramatik duruma donustu olay diye dusunmek gerek. Burda sadece Putin bebek katili, masum halki vuruyor en basit ve kolay savunma yontemi.
-
Benim şüpheci bir insan olduğumu biliyorsun. O yüzden sen böyle Putin'i savununca huylandığımı da biliyorsun.
Ama ben yine de tartışmaya girmeyeceğim. Kendi nefesimi kullanmak yerine bu sefer Hollywood'dan önemli bir ismin Rus halkına yönelik mesajını paylaşacağım. Buyrun Arnold Schwarzenegger'İn Twitter paylaşımı (İngilizce / Rusça alt-yazılı):
-
Kadın ve çocukların sığındığı binaları vuran bir aşağılık katilin savunulacak hiç bir yanı olamaz. İğrenç bir katil, tiksinilecek bir canavar bu Putin denen alçak şerefsiz.
-
Bu fotoğraf Uluslararası Uzay İstasyonundan:
![ISS]( görsel url)
- Rus Kozmonotlar Sarı / Mavi renkli elbiselerle poz veriyorlar. Tabi açık açık "Ukrayna'ya destek oluyoruz" açıklaması da yapamıyorlar. Sanki bu renkleri tesadüfen giymiş gibi yapıyorlar
-
Hayır bu sahtekar herif günlerce Ukrayna'yı işgal amacı olmadığı yalanını söyledi durdu. ABD sürekli işgalin başlaması an meselesi dedi ve haklı çıktı. Bu sürekli yalanladı ve yalancı çıktı.
Kalleş bu herif, yalancı! ABD yi bile dürüst haklı çıkardı bunun yalancılığı, kalleşliği! Bu adam yok olmadıkça Rusya gün yüzü göremez!
Ukrayna sonuna kadar, dibine kadar haklıdır ve sonuna kadar desteklenmesi gerekiyor. Senin de bir bölgen işgal edilmiş ve iki bölgen daha işgale hazırlanılıyor olsa sen de savunma ittifakı arayışında olursun.
-
Simdi soyle bir pencereden bakalim eger Rusya meksikanin ABD sinirinda bir us kurmaya calissa meksikaya ABD ne yapardi?
Varsayım yapmaya gerek yok ki, çünkü Küba krizinde neredeyse III. Dünya savaşının eşiğine gelindi. Rusya, orta menzilli roketleri gizlice Küba´ya yerleştirmeye kalkışmıştı.
ABD, Rusya geri çekilmezse, Küba´yı istila edeceğini Rusya´ya bildirdi. Son anda bir anlaşma sağlandı ve Rusya roketlerini oradan geri çekti. Bunun karşılığında, ABD, Türkiye´de yerleştirilmiş olan Jupiter roketlerini geri çekti.
ABD, Kübayı istila etmedi ancak oraya 10´larca sene süren bir ambargo koydu. Castronun ölümünden sonra ambargo gevşetilmeye başlandı.
-
O dönemde Sovyetler Birliği vardı, Rusya yoktu.
Bu da aslında felsefi bir sorundur. Çünkü iki ayrı dünya görüşü vardı. Bir tarafta Liberalizm, diğer tarafta Komünizm.
Gerçi George Orwell'in "Hayvan Çiftliği" gibi tiyatro oyunları daha o dönemde vardı. Yani Sovyet modelinin komünizm ile alakası olmadığını o rejimin bir baskı rejimi olduğunu söyleyenler o zaman da vardı. Ama yine de tutarlı bir "alternatif yönetim biçimi iddiası vardı. Ona rağmen geri adım atmayı da bildiler.
Putin'İn elinde sadece bir Ulus-devlet var. Peki sen madem ki ulus devletsin ve artık komünist / sosyalist değilsin, şu anda tam olarak ne yapıyorsun? Herkesin sorması gereken bu bence. Rusya eskiden tıkpı ukrayna gibi dünyanın diğer çağdaş ulus-devletler ailesine katılmak isteyen, kendi de sovyetler birliğinden kopmuş federatif yapılı bir ülkeydi. Öyle de kalması gerekiyordu ama mafya / ekonomik bunalım vs, Putin gibi bir adamın ortaya çıkmasına yol açtı, bence hiç de iyi olmadı.
Neyse, Jan Böhmermann'ı belki 2016 yılından hatırlarsınız. BU alman talk show'cu / komedyen 31 mart tarihinde Tayyip Erdoğan ile ilgili yazdığı ve TV ekranında canlı yayında okuduğu küfürlü şiir ile gündeme gelmişti.
Ukaryna savaşı ilk başladığında hazırladığı yeni videoyu paylaşacağım:
(Sen Rusların savaş istediklerini mi zannediyorsun?)