Türkiye'nin Hali Bunun Adı Nedir?
-
@phi
Ben fazla yoksulluk çekmediğim için fazla kesin konuşamam ancak uzun süren imkansızlık ve açlığın, insanları derinden etkileyeceği muhakkak.
Belli ki eli boş döneceklerinden korkuyorlar. Çoğunluk böyle düşününce, bu tip görüntüler çıkıyor ortaya.Görgüsüzlük diyorsun ya, o insanların hangi ortamda ne tür şartlarda yaşadıklarını bilmiyoruz. Evet, haklısın, hoş bir görüntü değil bu yaşananlar.
-
@kereste guzelce siraya girilip 5'er li 10'ar li artik neyse nizami sekilde girmek varken ne bileyim ya bu tur goruntuler dedigin gibi cok eskilere ait olmasi lazim.
Ben gururun gorgunun insanligin fakirlerde daha cok oldugunu savunan biriyim aksine ama bu haller cok cag disi diyeyim ve kapatayim cokta cumle kurmaya gerek yok.
-
@phi
Sıra konusunda elbette haklısın. Mesela Avrupa´daki hava limanlarında ip gibi sıraya giren insanlar, nedense memlekete vardıklarında darmadağın oluyorlar.
Havasından mı suyundan mı, nedir! -
@kereste cok tuhaf degil mi gercekten?
-
@phi
Evet, çok tuhaf. Ben de sebebini tam olarak çözmüş değilim açıkçası. -
@kereste toplu psikoloji aslinda. Nike magazasinda kuyruk gorursun, herkesi sirayla iceri alirlar, o urune biri el atarken digeri onun birakmasini bekler vs. Ama LCW de oyle degildir durum.
Bu birazda kurumun yonetim sekli ve insanlarin kismi toplumlarda olusturdugu kulturden kaynakli.
Orda yigilmanin tek suclusu onlar degil, orayi acacak olanlarda hatta belki durumun bu hale gelecegini planlayarak yaptilar bunu fakat sonuc itibari ile olusan goruntude direkt goze carpan gorgusuzluk.
-
mrbean bizim gibi uyanık ama sıraya girme konusunda.
-
Avrupayı bilmem ama ABD'de hiç sıra filan yok:
BUrada amaç rezalet yaşanması zaten. Tüketmeye iyice önem versinler diye insanları insanlıktan çıkartmak.
Karşısında durmak için ya sağlam ideoloji ya da biraz maneviyat lazım. Yani "Neticede eşya, eşya o kadar önemli değil" diyebilmen lazım.
Yoksa insanlık değil tabi.
- Halen Avrupa standartlarında bir Opera binamız yok. Adamlar hala AVM / Rant derdinde. Ben ona üzülüyorum.
-
Türkiye Fasişt bir ülkedir. Yönetimde kim olursa olsun her daim bu politikayı benimsemiştir.
Bunu nereden anlıyoruz?
Halkı sömüren hükümetlere hiçbir yaptırımı olmamış ve hatta halkı sömürmeyi her dönemde teşvik etmiştir.
Bakınız pandemide çoğu ülkeler halkına yardım yaparken bu ülke ekstra vergi koydu.
Daha önceden deprem vergisi adı altında da soydular.
İnsanlar araba sahibi olsun diye ucuz kredi dağıttılar. Ardından vergileri ve sigortaları yükselttiler.
Şimdi ise insanlar arsa alıp ev yaparak müstakil bir yaşam tarzına yöneliyorlar. Devlet şimdilik soteye çekilmiş bekliyor. Yeterli sayıya ulaşınca tıpkı arabada olduğu gibi o müstakil ev sahiplerinden astronomik vergiler isteyecekler. Bundan emin olabilirsiniz.
Bu hükümet değil devlet politikasıdır. Nasıl ki 100 paraya aldığınız arabaya 20 yılda bir o kadar vergi sigorta ve ceza ödetiyor aynı şekilde 100 paraya aldığınız emlak için 20 yılda bir o kadar vergi ödeyeceksiniz.
Zaten tapuda haraç miktarı anormal alınıyor.
Enflasyonu %85 açıklayıp da vergileri %200 zam yapan başka devlet yok dünyada. Evet hükümet değil bildiğin devlet politikası.
Türkiye Osmanlı'nın devamıdır. Osmanlı da bir Doğu Roma parçasıdır. Doğu Romanın en belirgin özelliği faşist olmasıdır. Güçlüye tapar kendi halkına eziyet çektirir.
Türkiye de bu Doğu Roma geleneğinin bir parçasıdır.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: Türkiye'nin Hali Bunun Adı Nedir?
Kendi ülkesini işgal eden halkın halidir.
Kendi ülkene, değerlerine sahip çıkmamanın sonucudur.
Üretmeyip ithalata bağımlı olmanın sonucudur.Göçebeliğin şehir hayatına yansıması.