Dinler inançsızlık mı?
-
Köpekler sahibinden başka herkese düşmandır.
Aynısını dinlerde de görüyorum, sahip olarak gördükleri tanrıdan başka herkese ve diğerlerinin herşeyine düşmandırlar.
Tanrıdan başka hiçbirşeye inanmazlar, tanrının emirleri dışında olan herşeyi retederler. Kendilerinden başkasına köle olmaları dışında yaşam hakkı tanımazlar. Bütün görüşlere kapalıdırlar. Bütün ideolojileri şeytanlaştırırlar. Kanıtlanmış bilimsel verileri bile kabul etmezler. Her olay ve olguyu din ile bağdaştırmaya çalışırlar, bağdaşmıyorsa şeytani lain ilan ederler. Ay'da, Mars'ta ezan okunmuyorsa uzay araştırmalarını tanrıya şirk koşulduğuyla yorarlar.
Kısaca herşeyi tanrı yarattı derler ama kendilerinin belirlediği sınırdan başka tanrının yarattığı hiçbirşeye inanmazlar. Kendi tanrılarıyla bile çelişirler.
Hiçbirşeye inanmamak inaçsızlık olmuyor mu?
Hiçbirşeye inanmayan dinlere ve müritlerine inançlı deniyor, cidden çok garip bir durum.
Ben bu işin içinden çıkamadım. -
@bilgisezgi çok iyi belirleme.
Yalnız hiç bir şeye inanmamak doğru bir belirleme değil. Bunun yerine saplantılı olduğu tek bir inanç dışında hiç bir şeye inanmamak demeliydin.
Tıpkı aynen söylediğin gibi sahibinden başka herkesi düşman gören köpek gibi.
Kafada saplantı olması gerçekten çok ciddi bir sorundur. "İnadına tay yippuuu" gibi. Bu ahmaklık gerçekten son bulacak mı hâla kuşkulu olması bile zeka adına bir skandal.
-
İnsanlara neyi vaad ederseniz onu isteyenler etrafınıza toplanır. Dolayısıyla dinlerin insanlara ne vaadettiğine bakarak üyelerinin karakteri ortaya çıkabilir.
Tam tersi olarak da dinlere bakarak üyelerinin karakteri anlaşılabilir.